ροή ειδήσεων

Η ΔΕΥΑΡ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ! ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

 

Την Παρασκευή 29/07 σταμάτησε η παροχή νερού από την λιμνοδεξαμενή του Σκολωνίτη στο δίκτυο άρδευσης της Λαχανιάς και του Γενναδίου. Η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ έλαβε αυτή την απόφαση, χωρίς καμία προειδοποίηση προς τους παραγωγούς της περιοχής. Δεν ενημέρωσε έγκαιρα για αυτήν την πρόθεση, ώστε οι αγρότες της περιοχής να συγκομίσουν τουλάχιστον όσα προϊόντα προλάβαιναν.


Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει σταγόνα νερό στο δίκτυο άρδευσης της Λαχανιάς. Επίσης είναι θέμα χρόνου να αδειάσει και το δίκτυο άρδευσης του Γενναδίου, που σήμερα έχει ακόμα λίγο νερό από τον κεντρικό αγωγό.

Η επίσημη αιτιολόγηση που έμαθαν κάποιοι αγρότες τυχαία από υπαλλήλους της ΔΕΥΑΡ, είναι πως η απόφαση αυτή λήφθηκε για την προστασία της μεμβράνης της λιμνοδεξαμενής, λόγω χαμηλής στάθμης. Βέβαια και τα προηγούμενα χρόνια έκλεινε πολλές φορές η λιμνοδεξαμενή του Σκολωνίτη λόγω ζημιών ή χαμηλής στάθμης, όμως ποτέ το δίκτυο δεν έμενε από νερό. Πάντοτε οι αρμόδιοι έβρισκαν κάποια λύση και παρείχαν νερό στο δίκτυο από τις γεωτρήσεις , ώστε να μην καταστραφούν οικονομικά οι αγρότες.


Η στάση που κρατούν η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ και η δημοτική αρχή είναι προκλητική. Ειδικά φέτος σε άλλες δύο ζημιές άφησαν ξανά το δίκτυο άρδευσης της Λαχανιάς χωρίς νερό, προκαλώντας ζημιά στην απόδοση των καλλιεργειών. Επίσης άφησαν για ημέρες το νερό να χάνεται και τώρα μας λένε πως νοιάζονται για την εξοικονόμηση του νερού!


Καλούμε άμεσα την διοίκηση της ΔΕΥΑΡ και την δημοτική αρχή να αποκαταστήσουν την παροχή νερού στο δίκτυο άρδευσης της Λαχανιάς και του Γενναδίου, δίνοντας νερό από τις γεωτρήσεις. Οι αγρότες έχουν το ίδιο δικαίωμα στο αγαθό του νερού όσο και οι μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις, στις οποίες παρέχεται νερό αδιάλειπτα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ 31/07/2021

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/8/21 15:35


    Αισχος. Μεγαλη αλητεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/8/21 16:37


    Να δουμε παλι ποιος ηταν ο ηδιμων που εισηγηθηκε το κλεισιμο.Αν ειναι ο γνωστος της περιοχης,πρεπει να χωνεψει οτι η πρωτη καταστροφη που υπεστει η λιμνη ηταν επι αρμοδιας αντιδημαρχιας του(στεγνωσε τελειως). Μην το παιζει τωρα προστατης του εργου γιατι δεν το σωζει,εχει γραψει η ιστορια @κουρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/8/21 22:12


    ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ. ΠΟΛΥ ΑΕΡΑ ΤΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ ΜΕΘΥΣΤΑΚΑ ΤΟΥ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *