ροή ειδήσεων

Τέσσερις σεισμοί στα Δωδεκάνησα μέσα σε λίγες ώρες



Ακόμη ένας, «ασθενής» αυτή τη φορά σεισμός, μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκε στις 08:12 στον θαλάσσιο χώρο 29 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Νισύρου, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πρόκειται για τον τέταρτο σεισμό κατά σειρά που ανακοινώνεται από το Ινστιτούτο από το βράδυ χθες Σάββατο, με τον τρίτο της ακολουθίας αυτής, που καταγράφηκε στις 07:31, να είναι ο ισχυρότερος: ήταν μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 22 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά της πόλης της Νισύρου.


Προηγήθηκαν ακόμη δύο σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 4,7 και 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 22:57 του Σαββάτου και στις 02:25 σήμερα Κυριακή, αντίστοιχα 26 και 27 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του νησιού.

Μιλώντας για το φαινόμενο, ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε (ΣΚΑΪ) ότι πρόκειται για ένα υποθαλάσσιο ρήγμα που εδώ και δύο μήνες δίνει σημαντικούς σεισμούς και πάρα πολλούς μετασεισμός στην περιοχή μεταξύ Νισύρου και Τήλου.

«Ευτυχώς είναι στον θαλάσσιο χώρο και αρκετά μακριά θα έλεγε κανένας, 10 – 15 χλμ από την Τήλο και δεν έχουμε επιπτώσεις στο νησί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

efsyn

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *