ροή ειδήσεων

Αύξηση κρατήσεων από την Βρετανία με τις αλλαγές στο σύστημα φωτεινού σηματοδότη | Μέσα στην εβδομάδα οι αλλαγές



Μια πλήρης ανανέωση του πανταχόθεν βαλλόμενου συστήματος φωτεινού σηματοδότη, που θα δώσει ώθηση στις κρατήσεις του Φθινοπώρου για τους μεσογειακούς προορισμούς -και την Ελλάδα- αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας στη Βρετανία, σύμφωνα με πλήθος δηλώσεων και κυβερνητικών αξιωματούχων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις αυτές, οι αλλαγές προς την κατεύθυνση της απλούστευσης και της μείωσης του κόστους, θα έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι την Παρασκευή και θα εφαρμοστούν πολύ πριν από τις διακοπές του Οκτωβρίου.

Η ανανέωση του συστήματος φωτεινού σηματοδότη στη Βρετανία, αναμένεται να οδηγήσει σε ένα νέο απλοποιημένο σύστημα δύο επιπέδων, που θα συνδυάζει τις τρέχουσες πράσινες και πορτοκαλί λίστες σε ένα ενιαίο επίπεδο.

Μια τέτοια εξέλιξη όπως τονίζουν μεγάλοι tour operators στη Βρετανία, θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των κρατήσεων για διακοπές το Φθινόπωρο, ιδιαίτερα ενόψει και των σχολικών διακοπών του Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αυτή την εβδομάδα είπε ότι αξιωματούχοι εργάζονται για την «απλοποίηση» του συστήματος φωτεινού σηματοδότη.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η κόκκινη λίστα υψηλού κινδύνου θα παραμείνει, αλλά ο αριθμός των χωρών της κόκκινης λίστας μπορεί επίσης να μειωθεί σημαντικά.

Η άλλη σημαντική αλλαγή που αναμένεται είναι ο περιορισμός των δαπανηρών εξετάσεων PCR για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες, οι οποίες απαιτούνται σήμερα τη δεύτερη ημέρα της άφιξής τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αναμένεται να αντικατασταθούν από φθηνότερες δοκιμές πλευρικής ροής.

Πηγές λένε ότι τα σχέδια θα υπογραφούν είτε σήμερα είτε την Παρασκευή, αλλά ενδέχεται να μην ανακοινωθούν ακόμη δημόσια, αναφέρει η Telegraph.

Μάλιστα η όλη διαδικασία φαίνεται να επιταχύνεται μετά την παραμονή του Grant Shapps στην θέση του υπουργού Μεταφορών μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Ο Grant Shapps και ο υπουργός Οικονομικών Rishi Sunak πιστεύεται ότι υποστηρίζουν τα σχέδια για την κατάργηση των δοκιμών πριν από την επιστροφή και την αντικατάσταση των δοκιμών της δεύτερης ημέρας με φθηνότερες δοκιμές πλευρικής ροής, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να εξοικονομήσει έως και £ 400 για μια οικογένεια, αλλαγές που θα μπορούσαν να εφαρμοσθούν πριν από τις διακοπές του Οκτωβρίου.

Τόσο η Ένωση Αεροπορικών Εταιριών (Airlines UK), όσο και η Ένωση Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ( ABTA), αναμένουν την κυβερνητική ανακοίνωση σχετικά με τις αλλαγές στους διεθνείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς αυτήν την εβδομάδα, με την πρώτη να προβλέπει τη μετάβαση σε σύστημα δοκιμής δύο επιπέδων, με την χρήση φθηνότερων τεστ πλευρικής ροής αντί για PCR.

Η κυβερνητική ομάδα Global Travel Taskfor αναμένεται να αναθεωρήσει το τρέχον σύστημα φανών μέχρι την 1η Οκτωβρίου και η τελευταία ενημέρωση της πράσινης-πορτοκαλί-κόκκινης λίστας έχει προγραμματιστεί να γίνει αυτήν την εβδομάδα.

Ο Tim Alderslade, διευθύνων σύμβουλος της Airlines UK, η οποία ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση για λογαριασμό αερομεταφορέων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε στο συνέδριο Future of Travel του Travel Weekly ότι περιμένει μια ανακοίνωση αυτή την εβδομάδα που θα καλύπτει το στοιχείο στρατηγικής αναθεώρησης και όχι μόνο τις λίστες χωρών.

Οι αεροπορικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου και η Abta υπέγραψαν επιστολή προς τον Μπόρις Τζόνσον την Τετάρτη ζητώντας την κατάργηση των απαιτήσεων δοκιμών για εμβολιασμένους επιβάτες.

Η Abta θέλει ένα σύστημα δύο επιπέδων βασισμένο στην κατάσταση εμβολιασμού και όχι στη χώρα, αλλά με διατήρηση της κόκκινης λίστας για προορισμούς με γνωστές παραλλαγές ανησυχίας.

Αξίζει να τονισθεί ότι ο Alderslade είπε: “Οι δοκιμές PCR είναι, πολύ ειλικρινά, μια απάτη και μια καταστροφή για τους πελάτες”.

Στο μεταξύ, εν αναμονή των αλλαγών και των φημών για μετακίνηση χωρών στις λίστες, ο εμπειρογνώμονας Τιμ Γουάιτ δήλωσε στο Sky News ότι οι Μαλδίβες έχουν μια ισχυρή πιθανότητα να βγουν από την κόκκινη λίστα αυτή την εβδομάδα, ενώ τελικά η Τουρκία είναι λιγότερο πιθανό να μετακινηθεί στην πορτοκαλί.

money-tourism

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *