ροή ειδήσεων

Σεισμός στην Κάρπαθο: Μέχρι και το επίκεντρο διεκδικούν οι Τούρκοι - Είναι εντός της "μεσογειακής περιοχής" μας, λένε



Το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu αναφέρει ότι το επίκεντρο του σεισμού στην Κάρπαθο βρίσκεται εντός της... "μεσογειακής περιοχής της Τουρκίας".

Ακόμη και ο σεισμός στην Κάρπαθο έγινε αφορμή για την Τουρκία να εκφράσει για μια ακόμη φορά τη γνωστή προκλητική και επιθετική ρητορική της.

Μεταδίδοντας την είδηση του σεισμού, το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu, ανέφερε ότι το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης βρίσκεται εντός της... "μεσογειακής περιοχής της Τουρκίας", αποδίδοντας την ανακοίνωση αυτή στην Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Συνθηκών της χώρας.


Για να υπηρετήσουν τη θεωρία περί "μεσογειακής περιοχής" οι Τούρκοι σεισμολόγοι λένε ότι το επίκεντρο είναι στο Κας, αν και το συγκεκριμένο τουρικικό λιμάνι απέχει 189 χλμ. από το επίκεντρο, ενώ η Κάρπαθος 128 χλμ.. Το επίκεντρο είναι σε διεθνή ύδατα και σε περιοχή που κατά το Διεθνές Δίκαιο αποδίδεται στην ελληνική πλευρά για οικονομική εκμετάλλευση, εφόσον ανακηρυχθεί ΑΟΖ.


Το "βάφτισμα" του επίκεντρου από τους Τούρκους σεισμολόγους στην δήθεν μεσογειακή περιοχή της Τουρκίας εναρμονίζεται με το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο και τις θεωρίες περί Γαλάζιας Πατρίδας.





Αισθητός σε Κρήτη, Δωδεκάνησα και Αίγυπτο ο σεισμός στην Κάρπαθο

Ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης ανοιχτά της Καρπάθου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε 165 χιλιόμετρα νοτιανατολικά της Καρπάθου και είχε εστιακό βάθος 66,3 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός σε Κρήτη και Δωδεκάνησα.

"Ο σεισμός έγινε σε θαλάσσια περιοχή και δεν υπάρχει υψηλή διακινδύνευση και δεν θα υπάρχουν προβληματα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν περιμένουμε μετασεισμούς", είπε ο καθηγητής Δυναμικής, Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο Άκης Τσελέντης από την πλευρά του, ξεκαθάρισε στον ΑΝΤ1 πως "δεν υπάρχει καμία ανησυχία". Άλλωστε, εξήγησε πως η δόνηση "έγινε στη θάλασσα, απλώς έγινε αισθητός στην Κρήτη λόγω εγγύτητας".

"Είναι αρκετά μακριά και λόγω και του μεγάλου βάθους – είναι στα 66χλμ- μπορώ να είμαι πολύ καθησυχαστικός. Είναι σεισμός βάθους, δεν είναι σεισμός που θα δημιουργήσει προβλήματα. Θα δούμε πώς εξελίσσεται, το μέγεθος ακούγεται ανησυχητικό αλλά στην πραγματικότητα είναι ευεργετικός γιατί φεύγει μαζί του μια τεράστια ενέργειας από το εσωτερικό του πλανήτη. Να προσέξουμε τους σεισμούς που είναι κοντά στην Κρήτη, αυτός ο σεισμός δεν συνδέεται. Δεν περιμένουμε να επηρεάσει τα ρήγματα που έχουν ενεργοποιηθεί εκεί γιατί είναι πολύ μακριά από αυτά.” δήλωσε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Τρόμαξαν κάτοικοι του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας

Αισθητή στο Κάιρο και σε άλλες πόλεις της Αιγύπτου έγινε η σεισμική δόνηση. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Ρόιτερς και καταχωρήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αλεξάνδρεια στα παράλια της Μεσογείου και το Ασιούτ στην Άνω Αίγυπτο.

Κάτοικοι πολλών πόλεων της Αιγύπτου αναφέρουν πως τα σπίτια τους και κτίρια ταρακουνήθηκαν από το σεισμό, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

thetoc

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *