ροή ειδήσεων

Απαλλάχθηκε υπαστυνόμος που είχε εμβολίσει το αμάξι του αστυνομικού διευθυντή στη Ρόδο

  

Απαλλάχθηκε μετά από εξωδικαστικό συμβιβασμό από τις κατηγορίες εναντίον του, 47χρονος υπαστυνόμος Β’ που είχε εμβολίσει με το αμάξι του εκείνο του αστυνομικού διευθυντή της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, Μιχαήλ Καληωράκη στη Ρόδο.

Από τον Μάιο του 2021, οπότε και συνέβη το περιστατικό, γινόταν προσπάθεια για την εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς με αποζημίωση του θύματος, κάτι που τελικά έγινε δυνατό. Ο αστυνομικός διευθυντής, δήλωσε ότι έχει αποζημιωθεί και ότι δεν επιθυμεί την καταδίκη του υφισταμένου του.

Το δικαστήριο έπαυσε λοιπόν τη δίωξη για τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας πράγματος ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, της απειλής και της εξύβρισης, τον έκρινε αθώο για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας. Ακόμα έκρινε ότι τη συγκεκριμένη στιγμή ο κατηγορούμενος ήταν ανίκανος προς καταλογισμό και τον απάλλαξε και από τις κατηγορίες της οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Το περιστατικό

Ο κατηγορούμενος, που υπηρετούσε ως γραμματέας στο Α.Τ. Ρόδου και πλέον στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, την 23η Μαΐου 2021 και περί ώρα 10.00, κινούμενος με φορτηγό επιβατικό αυτοκίνητο μάρκας “Mitsubishi”, ιδιοκτησίας της πεθεράς του, μετέβη στην Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, στην πλατεία Ελευθερίας και εμβόλισε το αυτοκίνητο του αστυνομικού διευθυντή, το οποίο ήταν σταθμευμένο εκεί.

Ο κατηγορούμενος εξήλθε ακολούθως από το φορτηγό, κραδαίνοντας μια βαριοπούλα, έθραυσε τους υαλοπίνακες και προκάλεσε φθορές περιμετρικά στο αμάξωμα.

Ο κατηγορούμενος ακολούθως κατευθύνθηκε στον πρώτο όροφο του κτιρίου αδιαφορώντας για τον φρουρό που εκτελούσε υπηρεσία στην είσοδο, κατευθύνθηκε στο γραφείο του αστυνομικού διευθυντή, έσπασε με τη βαριοπούλα την κεντρική είσοδο, άνοιξε τρύπα στο γραφείο του, έσπασε τον υαλοπίνακα, και προκάλεσε φθορές στο χώρο.
Εφερε μάλιστα μαζί του σε θήκη στη ζώνη του παντελονιού του, τον υπηρεσιακό του οπλισμό.


Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε κληθεί την 23η Μαΐου 2021 να παραδώσει τον ατομικό του οπλισμό καθώς θα μετέβαινε για ψυχιατρική αξιολόγηση σε επιτροπή στην Αθήνα για την καταλληλότητα χρήσης του.

politic


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *