ροή ειδήσεων

Αλλάζουν τα μέτρα σε σούπερ μάρκετ, κομμωτήρια, μαγαζιά και μανικιούρΑναμενόμενα αλλά και σημαντικά νέα μέτρα ανακοινώθηκαν με τη δημοσίευση του ΦΕΚ και όσα προβλέπει για σούπερ μάρκετ, καταστήματα λιανεμπορίου, εμπορικά κέντρα, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και επιχειρήσεις μανικιούρ-πεντικιούρ.

Οι αποστάσεις πλέον ορίζονται στο 1,5 μέτρο μεταξύ των πελατών, δηλαδή επιτρέπεται ένα άτομο ανά 2 τ.μ. και σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους, αυξάνοντας δηλαδή συνολικά τον αριθμό του επιτρεπόμενου ορίου.

Σημαντικές αλλαγές προβλέπονται για τον χώρο αναμονής, όπου επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες, ενώ καταργείται το προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας στα σούπερ μάρκετ (ήταν από τις 07:00 έως τις 21:30) και τα εμπορικά κέντρα (ήταν από τις 07:00 έως τις 21:00).
Σούπερ μάρκετ
Συγκεκριμένα στα σούπερ μάρκετ, τα νέα μέτρα είναι:

Τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης).
Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.
Κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής
Για τα κομμωτήρια και τις επιχειρήσεις μανικιούρ-πεντικιούρ, από σήμερα και για τις επόμενες δύο εβδομάδες τουλάχιστον, δίνεται «αέρας» για περισσότερα ραντεβού, με αύξηση του επιτρεπόμενου ορίου των πελατών. Ωστόσο, ειδικά για το πεντικιούρ, απαιτείται διαχωριστικό με πλεξιγκλάς στον χώρο όπου γίνονται οι υπηρεσίες. Αναφορά γίνεται και για τους εμβολιασμένους και νοσήσαντες, επιτρέποντας την αναμονή τους εντός του κλειστού χώρου.

Τα μέτρα σε όλες τις επιχειρήσεις
Όλα τα μέτρα που ισχύουν για όλες τις δραστηριότητες είναι:

Χρήση προστατευτικής μάσκας (οδηγίες χρήσης στην υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.17917/22.3.2021 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας:
α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου,

β) σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα που προβλέπονται σε ειδικές διατάξεις της παρούσας.

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται:
α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και

β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών.

Τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων [ένα άτομο ανά 2 τ.μ.] σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, είτε αμιγείς για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες κατά το τελευταίο εξάμηνο είτε μικτούς, όπου δεν προβλέπεται μεγαλύτερο εμβαδόν ανά άτομο.
Τοποθέτηση/χρήση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του 70% για την αντισηψία χεριών.
Υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο σε εμφανές σημείο των κανόνων λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του μέγιστου αριθμού ατόμων, που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.
Εξαερισμός των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο κατ’ εφαρμογή των υπό στοιχεία Δ1(δ)/ ΓΠ.οικ.26335/23.4.2020 και Δ1/ΓΠ.οικ.81816/18.12.2020 εγκυκλίων του Υπουργείου Υγείας που έχουν αναρτηθεί.

makeleio

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/10/21 10:50

    ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΣ 10 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/10/21 02:26

    ΑΝΕΘΥΘΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛOCKDWON ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΥΞΑΝΩΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *