ροή ειδήσεων

“Σε χρόνια νόσο εξελίσσεται ο καρκίνος” δηλώνει ο ογκολόγος του νοσοκομείου Ρόδου



«Σιγά-σιγά ο καρκίνος θα εξελιχθεί σε μια χρόνια νόσο όπως ο σακχαρώδης διαβήτης». Τη δήλωση αυτή έκανε χθες ο επιστημονικός υπεύθυνος του ογκολογικού τμήματος του νοσοκομείου Ρόδου, Δημήτριος Ματθαίος, με αφορμή το διήμερο διαδικτυακό διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε, με τη συμμετοχή καταξιωμένων γιατρών από χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις και οι καινοτομίες στον τομέα της Ογκολογίας.
Το ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου μετά από 4 χρόνια λειτουργίας έχει καταφέρει να καλύπτει πλήρως τους ογκολογικούς ασθενείς ολόκληρης της Δωδεκανήσου, εφαρμόζοντας εξατομικευμένες θεραπείες, ανάλογα με το «προφίλ» του κάθε ασθενούς. Πέρσι πραγματοποίησε περισσότερες από 3.200 χημειοθεραπείες ενώ φέτος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 3.500. Μάλιστα τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται πλέον προκαλούν λιγότερες παρενέργειες στον ασθενή και μεγαλώνουν το προσδόκιμο ζωής.

Ερωτηθείς σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων καρκίνου στην περιοχή, ο δρ Δημήτριος Ματθαίος απάντησε ότι αναλογικά με τον πληθυσμό, η περιοχή ακολουθεί τα ποσοστά της υπόλοιπής Ελλάδας.

«Θα μπορούσαμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα αν είχε συσταθεί το Εθνικό Μητρώο Καταγραφής Νεοπλασιών, που ζητάμε εδώ και χρόνια. Όμως η εμπειρία δείχνει ότι η περιοχή ακολουθεί τους ρυθμούς της χώρας» είπε.
«Το ογκολογικό τμήμα, το 2021 εξυπηρέτησε περισσότερους από 300 ασθενείς. Αυτό δείχνει τις ανάγκες που δυστυχώς υπάρχουν στην περιοχή, αλλά και την καλή δουλειά που γίνεται από το προσωπικό του», σημείωσε από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου, Γρηγόρης Ρουμάνης. Ερωτηθείς σχετικά με τη δημιουργία ακτινοθεραπευτικού τμήματος απάντησε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για τις κτιριακές εγκαταστάσεις που θα απαιτηθούν.

ertnews.gr

Σχόλια


  1. Τεράστια εκτίμηση, θαυμασμό και χίλια ευχαριστώ στον εξαιρετικό επιστήμονα και άνθρωπο Δρ. Δημήτρη Ματθαίο καθώς και σε όλο το προσωπικό του ογκολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Ρόδου. Μεγάλη τιμή για τα Δωδεκάνησα η οργάνωση και λειτουργία του τμήματος αυτού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *