ροή ειδήσεων

"Χρυσάφι" ο Γαμήλιος Τουρισμός – Πέντε λόγοι να πεις το "Ναι" στην Ελλάδα

 

Σε σχεδόν 300 δισ. ευρώ υπολογίζεται παγκοσμίως ο ετήσιος τζίρος της βιομηχανίας του γαμήλιου τουρισμού. Στη Ρόδο το Νοέμβριο το συνέδριο των Destination Wedding Planners.


Η καρδιά της παγκόσμιας βιομηχανίας του Γαμήλιου Τουρισμού θα χτυπά στην Ελλάδα και τη Ρόδο το Νοέμβριο καθώς διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας το ετήσιο συνέδριο της πλατφόρμας Destination Wedding Planners (DWP).


Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου, που αναμένεται να συγκεντρώσει στο νησί των Ιπποτών περισσότερους από 500 ειδικούς και influencers από χώρο των πολυτελών γάμων από 70 χώρες του κόσμου. Το 7ο συνέδριο της DWP θα πραγματοποιηθεί στο πολυτελές ξενοδοχείο Mitsis Alila Resort & Spa, από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου 2021.

Η βιομηχανία του γαμήλιου τουρισμού, εκτιμάται ότι τζιράρει περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Σύμφωνα με μελέτες ένα στα τέσσερα ζευγάρια σε όλο τον κόσμο αναζητά κάποιον προορισμό εκτός τον τόπο κατοικίας του για να πραγματοποιήσει το γάμο του. Οι οργανωτές γάμου ψάχνουν συνεχώς τους καλύτερους προορισμούς, μοναδικά προϊόντα και υπηρεσίες αλλά και εμπειρίες για τους πελάτες τους. Η πανδημία έθιξε τον κλάδο του γαμήλιου τουρισμού σε τεράστιο βαθμό, ακυρώνοντας τις εκδηλώσεις για σχεδόν 2 χρόνια. Πολλοί γάμοι αναβλήθηκαν και το 2022 αναμένεται να είναι μια σημαντική χρονιά ανάκαμψης για τον κλάδο.



Σύμφωνα με τα στοιχεία της Trip Savvy μόνο τα γαμήλια ταξίδια αντιπροσωπεύουν αυτή τη στιγμή ένα τομέα 12 δισ. δολαρίων με το 99% των νιόπαντρων να πραγματοποιούν ένα ταξίδι, ξοδεύοντας τρεις φορές παραπάνω χρήματα, από αυτά που θα διέθεταν για οποιοδήποτε άλλο ταξίδι τους.

Όπως ανακοίνωσε η DWP, στη Ρόδο αναμένεται να γίνουν πάνω από 5.000 συναντήσεις ανάμεσα στους συμμετέχοντες, που αποτελούνται από οργανωτές γάμων, τουριστικούς πράκτορες, προορισμούς, ξενοδοχεία, χώρους εκδηλώσεων, κ.α. Ανάμεσα στους κεντρικούς ομιλητές του συνεδρίου θα είναι και η πρόεδρος του Ομίλου Mitsis Hotels, κα. Χριστίνα Μήτση, η οποία σε δήλωση της τόνισε ότι η φιλοξενία ενός τόσο σπουδαίου event ανοίγει νέες ευκαιρίες τουριστικής ανάπτυξης για την Ελλάδα.

Η Σαντορίνη ήταν και παραμένει ο κορυφαίος προορισμός για γάμους στη χώρα μας, με τις χρονιές πριν την πανδημία να γίνονται περισσότερες από 1.000 τελετές ετησίως. Άλλοι δημοφιλείς προορισμοί στη χώρας είναι η Κρήτη, η Ρόδος, οι Σποράδες αλλά και γενικότερα στα νησιά των Κυκλάδων.
Οι 5 Λόγοι να πεις το «Ναι» στην Ελλάδα

Σε άρθρο στο επίσημο blog της, η πλατφόρμα του DWP προβάλει τους 5 κορυφαίους λόγους για να πραγματοποιήσει ένα ζευγάρι το γάμο και το γαμήλιο ταξίδι του στην Ελλάδα. Όπως αναφέρεται η χώρα μας είναι ένας προορισμός που συνδυάζει ιστορία, τέχνη και θάλασσα, όντας σε ιδανική τοποθεσία ανάμεσα στην Ασία και την Ευρώπη. Αποκαλεί την Ελλάδα «μεσογειακό στολίδι» που ταιριάζει δύο κόσμους, τον κλασικό και τον εξωτικό. «Η θέση της Ελλάδας στο στον χάρτη την καθιστά το ιδανικό μέρος για να συγκεντρώσετε τους καλεσμένους σας από όλο τον κόσμο», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Οι κύριοι πέντε λόγοι είναι:



Τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία, με αναφορά στο ξενοδοχείο Mitsis Alila που φιλοξενεί το συνέδριο και διαθέτει 314 πολυτελή δωμάτια για να φιλοξενήσει έναν γάμο μεγάλου μεγέθους.
Τα συναρπαστικά ηλιοβασιλέματα. Η Ελλάδα μπορεί να υπερηφανεύεται για περίπου 250 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο, επομένως είναι πολύ πιθανό να έχετε ζεστές ακτίνες ήλιου στο γάμο σας.
Η Ιστορική Ελληνική Φιλοξενία. Στην Ελλάδα λένε «φιλοξένια» που σημαίνει «φίλος των ξένων». Είναι μια έννοια ριζωμένη στον ελληνικό πολιτισμό από αμνημονεύτων χρόνων, γι' αυτό η επίσκεψη στη χώρα σημαίνει πάντα ένα θερμό καλωσόρισμα και ακόμη πιο ζεστά χαμόγελα.
Ατελείωτη Περιπέτεια & Διασκέδαση. Μετά το γάμο, η Ελλάδα γίνεται ο τέλειος προορισμός για μήνα του μέλιτος για ζευγάρια που αναζητούν την περιπέτεια. Βουτήξτε στα τιρκουάζ νερά της Κέρκυρας, κάντε καγιάκ γύρω από τα λευκά βράχια της Μήλου, ανεβείτε στην κορυφή του όρους του Δία ή ταξιδέψτε από τα Φηρά στην Οία για να δείτε το ηλιοβασίλεμα που βυθίζεται πίσω από την καλντέρα.
The Magical Vibe. Τα ελληνικά νησιά αναφέρονται πάντα ως μερικά από τα πιο φωτογενή και αξιόλογα μέρη στον πλανήτη. Το τέλειο νησί της Σαντορίνης, με τους απόκρημνους βράχους και τις εκκλησίες με τους γαλάζιους τρούλους, είναι το αγαπημένο των νεόνυμφων, ενώ τα νησιά της Ρόδου και της Πάρου προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις.

News247.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *