ροή ειδήσεων

Έρχεται η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών της Ευρώπης στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ). Θα αφυπνισθείς;



Διακριτική συμφωνία για μια Νέα Εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας στον γραφειοκρατικό Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ). Η μεταβίβαση της κυριαρχίας προχωρά με γοργούς ρυθμούς, χωρίς οι πολίτες να μπορούν να αντιταχθούν.


Ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν οι πολιτικές δημόσιας υγείας σε κοινοτικό επίπεδο, δίνοντας σε μια καθαρά τεχνοκρατική υπηρεσία την εξουσία να αποφασίζει για υποχρεωτικές εκστρατείες εμβολιασμού ή την εξουσία να απαγορεύει αυτή ή εκείνη τη θεραπεία υπέρ μιας άλλης.



Πηγή: Le Courrier Des Strateges

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

Άρθρο του Eric Verhaeghe



Διακριτική συμφωνία για νέα μεταβίβαση κυριαρχίας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ)

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) θα πρέπει να λάβει νέες εξουσίες τους επόμενους μήνες για να αναλάβει την "Ευρώπη της υγείας". Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας προσωρινής συμφωνίας μεταξύ του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η μεταβίβαση της κυριαρχίας προχωρά με γοργούς ρυθμούς, χωρίς οι πολίτες να μπορούν να αντιταχθούν.






Η ανάθεση περισσότερων εξουσιών στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) είναι ένα βασικό σημείο της Μεγάλης Επανεκκίνησης (Great Reset) και της απεριόριστης εμπιστοσύνης της στην πολυμέρεια. Αυτή η στρατηγική επιτρέπει να αφαιρέσει απο τα κράτη μέλη της εθνικής τους κυριαρχίας και να προωθήσει τη "διεθνή συνεργασία" που είναι τόσο αγαπητή στο Φόρουμ του Νταβός, δίνοντας παράλληλα έμφαση στον στόχο της "προστασίας" των πληθυσμών. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν απλό τρόπο προσαρμογής των λαών στη μεταβίβαση της κυριαρχίας στην παγκοσμιοποιημένη κάστα που βρυκολακιάζει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους δορυφόρους της, δίνοντάς της παράλληλα μια θετική εικόνα στον πληθυσμό.

# Ένας ενισχυμένος Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

Έτσι, διακριτικά, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (υπό την προεδρία του Charles Michel, πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου, γιου του Louis Michel, πρώην Ευρωπαίου Επιτρόπου, αφού η πολιτική είναι οικογενειακή υπόθεση στο Βασίλειο του Βελγίου) κατέληξε σε μια "προσωρινή" συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ενίσχυση των εξουσιών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Η συμφωνία αυτή, για να είναι οριστική, απαιτεί την κατάλληλη έγκριση και από τα δύο θεσμικά όργανα (Συμβούλιο και Κοινοβούλιο) πριν ξεκινήσει η επίσημη ακτοπλοΐα. Όλα αυτά χρειάζονται χρόνο, αλλά είναι σύμφωνα με τη λογική της Μεγάλης Επανεκκίνησης: όλο και περισσότερη πολυμέρεια, όλο και λιγότερη κυριαρχία για τα εθνικά κράτη και όλο και περισσότερη κυριαρχία από την παγκοσμιοποιημένη κάστα.

# Ενισχυμένες εξουσίες για την ΕΜΑ

Συγκεκριμένα, αυτή η προσωρινή συμφωνία "επικαιροποιεί" την εντολή του ΕΜΑ σε τρία βασικά σημεία, τα οποία διατυπώνονται επισήμως ως εξής

Η επικαιροποιημένη εντολή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων έχει ως στόχο:
να παρακολουθεί και να μετριάζει τις επιπτώσεις πιθανών και πραγματικών ελλείψεων φαρμάκων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων που θεωρούνται κρίσιμα για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στον τομέα της δημόσιας υγείας
να διασφαλίζει την έγκαιρη ανάπτυξη υψηλής ποιότητας, ασφαλών και αποτελεσματικών φαρμάκων με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία
να παρέχει μια δομή για τη λειτουργία ομάδων εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση ιατροτεχνολογικών προϊόντων υψηλού κινδύνου και να παρέχει βασικές οδηγίες για την ετοιμότητα και τη διαχείριση κρίσεων

Με άλλα λόγια, ο EMA θα έχει ακόμη μεγαλύτερη συγκεντρωτική εξουσία στην αγορά και διανομή "κρίσιμων" φαρμάκων για την καταπολέμηση επιδημιών, αλλά θα μπορεί επίσης να οργανώνει την έρευνα για νέα φάρμακα. Επιπλέον, ο EMA θα αναλάβει σταδιακά την ευθύνη για την οργάνωση εκστρατειών για την καταπολέμηση επιδημιών στα κράτη μέλη της ΕΕ.

# Μια προοδευτική ενσωμάτωση της δημόσιας υγείας

Μπορούμε να δούμε εδώ πώς τίθεται σταδιακά σε εφαρμογή η παγκόσμια διακυβέρνηση της υγείας που αναφέρθηκε στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Με μικρά βήματα, σύμφωνα με την τεχνική του "curiaçage" [sic] που ήδη αναφέραμε, οι κυβερνήσεις προχωρούν ανάλογα με τις ευκαιρίες να αποσπούν κάθε φορά ένα επιπλέον κομμάτι κυριαρχίας από τα εθνικά παζλ και να το προσθέτουν στο κοινοτικό παζλ.

Τελικά, ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν οι πολιτικές δημόσιας υγείας σε κοινοτικό επίπεδο, δίνοντας σε μια καθαρά τεχνοκρατική υπηρεσία την εξουσία να αποφασίζει για υποχρεωτικές εκστρατείες εμβολιασμού ή την εξουσία να απαγορεύει αυτή ή εκείνη τη θεραπεία υπέρ μιας άλλης.

Φυσικά, οι πολιτικές αυτές θα αποφασίζονται με αυταρχικό τρόπο και κανένας πολίτης της Ένωσης δεν θα έχει τη δυνατότητα να τις αποφύγει.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.

ellinikiafipnisis.blogspot.com


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *