ροή ειδήσεων

Κίνημα Αλλαγής: Αθροίζει δυνάμεις Λοβέρδου ο Ανδρουλάκης - Ντέρμπι βλέπει ο Γιώργος



Απομακρύνεται το σενάριο να μην κατέβει ο Παπανδρέου στο β’ γύρο - Οι εισηγήσεις στελεχών του και η δραματική έκκληση του Λοβέρδου στον πρώην πρωθυπουργό - Κανένα νέο για το debate, παρότι το θέλουν, λέει και οι δύο - Ποιοι βουλευτές και στελέχη στρατεύονται με τον ευρωβουλευτή
Νέα δεδομένα διαμορφώνονται ημέρα με την ημέρα στην τελική μάχη για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Γιώργο Παπανδρέου να ανταλλάσσουν σφοδρά πυρά, μετά την επιλογή που έκανε ο πρώην πρωθυπουργός να επιτεθεί μετωπικά στον αντίπαλό του, σε μία προσπάθεια να ανατρέψει την σαφή διαφορά που κατάφερε να πάρει εκείνος στον πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής.


Με την «εβδομάδα του διαβόλου» να φτάνει στη μέση και την κλεψύδρα να αδειάζει, ο κ. Ανδρουλάκης αθροίζει δυνάμεις από το στρατόπεδο του Ανδρέα Λοβέρδου μετά τη δήλωση του τελευταίου ότι θα τον ψηφίσει την Κυριακή, ενώ ο κ. Παπανδρέου επιχειρεί να χαράξει στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ τη γραμμή «πρόοδος - συντήρηση», για να βάλει ένα πολιτικό διακύβευμα που θα του δώσει αφήγημα για την τελική αναμέτρηση, διαμηνύοντας στους οπαδούς του ότι θα γίνει ντέρμπι.


Πάντως χθες ξεκαθαρίστηκε ως φαίνεται οριστικά ότι ο δεύτερος γύρος θα γίνει κανονικά και πως ο κ. Παπανδρέου θα συμμετάσχει όπως προβλέπεται. Οι εισηγήσεις και παραινέσεις διαφόρων στελεχών και παραγόντων του να αποχωρήσει «για να μην διασυρθεί» και «για να είναι ο κ. Ανδρουλάκης αρχηγός του 37%» απορρίφθηκαν -με ή χωρίς επαίνους αδιάφορο. Από τους πλέον ψύχραιμους ανθρώπους στο επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού επικράτησε η άποψη ότι κάτι τέτοιο θα εκλαμβανόταν ως προσβολή στους ψηφοφόρους του κόμματος και επιπλέον θα ήταν επικίνδυνο για την ενότητα του χώρου στη συνέχεια.


Γι’ αυτό και υπήρξε επ’ αυτού σαφής τοποθέτηση του κ. Παπανδρέου ότι η αναμέτρηση συνεχίζεται και αυτή την Κυριακή.


Σημειωτέον ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος αποκάλυψε χθες ότι θεωρούσε καλύτερο να μην γίνει ο επαναληπτικός γύρος και ο κ. Παπανδρέου να αναγνωρίσει την ήττα του -πληροφορίες λένε ότι η άποψή του εκκινούσε από την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ηρεμία και η ενότητα στην παράταξη. «Η διαδικασία ανάδειξης του νέου Προέδρου οδηγείται σε δεύτερο γύρο. Προσπάθησα τόσο ιδιωτικώς όσο και δημοσίως αυτό να αποτραπεί, αλλά δεν έπεισα» σημείωσε ο κ. Λοβέρδος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι διατύπωση αυτή την παραίνεση στον κ. Παπανδρέου κατά την τηλεφωνική συνομιλία του είχαν.

Από την πλευρά του ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη των πραγμάτων: «Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που είπε ο πρώην πρωθυπουργός. Είναι αδιανόητο να μην γίνει δεύτερος γύρος. Είναι λάθος να μην τηρήσουμε το καταστατικό μας. Πρέπει να τιμήσουμε τους πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές. Καλώ όλους τους πολίτες να έρθουν και αυτή την Κυριακή στις κάλπες. Ζητώ ισχυρή εντολή, για την ανανέωση, την ενότητα και την πολιτική αυτονομία της παράταξης» δήλωσε χθες βράδυ στο Μέγκα.

Απομακρύνεται το debate

Παράλληλα όσο περνούν οι μέρες φαίνεται ότι απομακρύνεται το debate, παρά τις διακηρύξεις και των δύο μονομάχων ότι θέλουν την τηλεοπτική αναμέτρηση. Η διαφωνία για το πώς θα γίνει το debate παραμένει, καθώς ο κ. Παπανδρέου που εμφανίζεται τώρα πρόθυμος, σε αντίθεση με τον πρώτο γύρο, ζητά να είναι ελεύθερη κουβέντα, κάπως σαν αμερικάνικο ροντέο, ο δε κ. Ανδρουλάκης παραμένει προσηλωμένος στους κανόνες με τους οποίους έγινε η αναμέτρηση πριν τον πρώτο γύρο, από την οποία απουσίαζε ο πρώην πρωθυπουργός. Όχι ότι χρειάζεται πολύς χρόνος για προετοιμασία, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει η παραμικρή επικοινωνία ανάμεσα στα δύο επιτελεία και εάν δεν προκύψει ούτε σήμερα κάποια συνεννόηση, είναι μάλλον απίθανο να έχουμε debate. Μάλιστα, ενώ από το περιβάλλον Ανδρουλάκη υπήρχε η διαρροή ότι αναμένουν κίνηση από την πλευρά Παπανδρέου, κάτι τέτοιο δεν έγινε ακόμα.

Ο Λοβέρδος σφύριξε τη λήξη;


Η χθεσινή ημέρα επιφύλασσε αποφασιστικές κινήσεις στη σκακιέρα του δεύτερου γύρου. Ο Ανδρέας Λοβέρδος τοποθετήθηκε με σαφήνεια υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη, δηλώνοντας ανοιχτά ότι θα τον ψηφίσει την Κυριακή, σημειώνοντας πάντως ότι «οι δύο υποψήφιοι έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, όπως άλλωστε όλοι μας. Ο ένας από τους υποψηφίους έχει δοκιμαστεί και οι ελπίδες που γεννά το εγχείρημά του είναι συνεπώς περιορισμένες. Ο έτερος υποψήφιος δεν είναι Βουλευτής στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Επισήμανε δε ότι «ούτε στο χαρακτήρα μου είναι, ούτε θεωρώ σωστό ένας πολιτικός όπως εγώ να επιχειρεί να "καθοδηγήσει" τις δεκάδες χιλιάδες πολιτών που τον ψήφισαν».

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση να αναφέρει ξεκάθαρα ότι θα ψηφίσει τον κ. Ανδρουλάκη και όχι απλώς να περιγράψει μία κατεύθυνση προς τον νικητή του πρώτου γύρου, ελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης, μετά από συνεχείς συσκέψεις με στελέχη του. Κι αυτό γιατί βουλευτές και άλλοι παράγοντες που τον στήριζαν θεωρούσαν ότι η στάση πρέπει να είναι απολύτως ξεκάθαρη.

Λίγο μετά τη δημόσια τοποθέτηση του κ. Λοβέρδου, η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, όπως και ο εκπρόσωπος τύπου Σπύρος Καρανικόλας εξέφρασαν ανοιχτά τη στήριξή τους στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Οι βουλευτές Χαρά Κεφαλίδου και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος δήλωσαν επίσης ότι δεσμεύονται από την επιλογή που έκανε ο κ. Λοβέρδος τον οποίο είχαν στηρίξει στον πρώτο γύρο.

Από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου δήλωναν ότι «η επιλογή του Ανδρέα Λοβέρδου ήταν πολιτικά αναμενόμενη, γι’ αυτό και δεν προκαλεί καμία έκπληξη». Και δήλωναν προς «τους προοδευτικούς πολίτες που στήριξαν τον Ανδρέα Λοβέρδο» ότι «έχουν τώρα επιλογή, την προοδευτική πρόταση του Γιώργου Α. Παπανδρέου». Φωτογράφιζαν έτσι τη διαχωριστική γραμμή με την οποία θα πάει το στρατόπεδο του πρώην πρωθυπουργού έως την Κυριακή.

Να σημειωθεί ότι από το βράδυ των εκλογών ο κ. Παπανδρέου είχε επιχειρήσει απεγνωσμένα (όπως μαρτυρεί το τηλεφώνημα που του έκανε στις 3πμ) να αποσπάσει τη στήριξη του κ. Λοβέρδου, χωρίς όμως να το πετύχει, ούτε εκείνη τη στιγμή, ούτε σε μετέπειτα επικοινωνία τους.

Η σύσκεψη του Γιώργου με στελέχη

Σε αντίθεση με ό,τι ανέμεναν οι περισσότεροι η χθεσινή δραστηριότητα του Γιώργου Παπανδρέου δεν είχε τηλεοπτικές ή άλλες εμφανίσεις στον τύπο, παρά μόνο συσκέψεις και επικοινωνίες με στελέχη και συνεργάτες του. Αυτό προκάλεσε απορίες, καθώς πολλοί περίμεναν ότι χθες θα κλιμάκωνε ο ίδιος την αντεπίθεση που είχε ξεκινήσεις από προχθές βράδυ με τις δριμείες προσωπικές επικρίσεις στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Σε σύσκεψη στο στρατηγείο της Λένορμαν, όπου εμφανίστηκε μετά τις 6 το απόγευμα, ο κ. Παπανδρέου είπε στους συνεργάτες του ότι «πάμε να νικήσουμε, είναι ντέρμπι. Εμείς έχουμε θέσεις, πρόγραμμα, οι άλλοι. Εμείς θα είμαστε οι κερδισμένοι της Κυριακής».

protothema

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/12/21 16:50

    Το πασοκ εγινε παραρτημα της νεας δημοκρατιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/12/21 00:52

    Σκατοπασόκοι ψόφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/12/21 11:11

    Αν είχα οποιαδήποτε επιχείρηση, αυτόν τον άχρηστο "ασπρομάλλη" δεν θα τον έπαιρνα ούτε για να μου πετάει τα σκουπίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/12/21 13:06

      Γιατί τον άλλο θα τον έπερνες ; Που δούλεψε στη ζωή του μια ζωή Ευρωβουλευτής ήτανε εκεί τα κάνα τα λεφτά του !

      Δεν αξίζει αυτό το κόμμα ήταν είναι και θα είναι όλεθρος για την Ελλάδα, μακριάααααα

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος10/12/21 19:45

      Προς Ανώνυμος10/12/21 13:06

      Τον άλλον, ειλικρινά δεν τον ξέρω καν...Αλλά και αυτός δεν περνάει το "face control".

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *