ροή ειδήσεων

“Βουτιά” στις αμοιβές των εργαζομένων στον Τουρισμό



Πτώση σημειώθηκε στις αμοιβές των εργαζομένων στην τουριστική-ταξιδιωτική βιομηχανία το 2021 στο Ην. Βασίλειο, για πρώτη φορά εδώ και επτά χρόνια, γεγονός που σε συνδυασμό με τις ελεύθερες θέσεις εργασίας δημιουργεί ανησυχία και προβληματισμό στον κλάδο.


Σύμφωνα με τς τελευταίες εκτιμήσεις των εταιριών C&M Travel Recruitment και C&M Executive Recruitment, πέρυσι ο μέσος μισθός των εργαζομένων στην τουριστική-ταξιδιωτική βιομηχανία μειώθηκε κατά 2,96% στις 27.451 λίρες, σε σύγκριση με το 2020. Ενώ η αντίστοιχη μείωση σε σχέση με το 2019 ήταν 2,64%, αν και ο μέσος μισθός ήταν αυξημένος κατά 2,22 από τα επίπεδα του 2018.

Υπήρξε εντονότερη πτώση στις αμοιβές για τις βασικές νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο των ταξιδιών -με μισθούς έως 40.000 λίρες- που κατά μέσο όρο ήταν 24.280 λίρες το 2021. Αυτό αντιπροσώπευε μείωση 6,12% από το 2020 και 2,65% από το 2019.

Οι μισθοί για τις θέσεις στελεχών που αμείβονται με πάνω από 40.000 λίρες μειώθηκαν επίσης, αλλά με βραδύτερο ρυθμό.

Ο περσινός μέσος όρος των 55.474 λιρών ήταν μειωμένος κατά 2,79% από το 2020 και κατά 5,32% από το 2019.

Οι εκτιμήσεις προέρχονται από έναν δείκτη μισθών ταξιδιωτικών θέσεων του 2021 από τις εταιρίες C&M Travel Recruitment και C&M Executive Recruitment, ο οποίος βασίζεται σε έρευνα όλων των νέων διαθέσιμων θέσεων εργασίας που καταγράφηκαν στις εταιρίες κατά τη διάρκεια του έτους.

Ο αριθμός των νέων διαθέσιμων θέσεων εργασίας στα ταξίδια υπερδιπλασιάστηκε πέρυσι από το 2020, αλλά παρέμεινε μειωμένος κατά 42%, σε σύγκριση με το 2019, πριν από την πανδημία.

Μεγάλο μέρος αυτής της διαφοράς οφειλόταν στους πολύ υποτονικούς πρώτους μήνες του 2021, όταν η χώρα βρισκόταν ακόμη υπό αποκλεισμό.

Σε σύγκριση με το δεύτερο εξάμηνο του έτους, οι ελεύθερες θέσεις εργασίας που καταγράφηκαν μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου 2021 μειώθηκαν μόνο κατά 3%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.

Ομοίως, ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας στον τομέα των ταξιδιών αυξήθηκε κατά 75% το 2021, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αλλά υποχώρησε κατά 55% σε σχέση με το 2019.

Εξετάζοντας τους τελευταίους έξι μήνες του έτους, οι θέσεις εργασίας το 2021 μειώθηκαν κατά το “πιο αξιοπρεπές” ποσοστό του 27%, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019, σύμφωνα με την C&M.

Μεγάλη αύξηση καταγράφηκε στον αριθμό των ατόμων που αναζητούν θέσεις εργασίας στον τομέα των ταξιδιών, με άλμα 46% από το 2020, αν και δεν αυξήθηκε με τον ίδιο ρυθμό με τις ελεύθερες θέσεις εργασίας. Ωστόσο, ο αριθμός των υποψηφίων μειώθηκε κατά 14%, σε σύγκριση με το 2019 και κατά 28% από το 2018.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα αυτά, η διευθύνουσα σύμβουλος της C&M, Barbara Kolosinska, δήλωσε: “Το 2021 έμοιαζε πραγματικά με ένα έτος με δύο όψεις, με τη δραστηριότητα να αυξάνεται γρήγορα και δραματικά από τις αρχές του καλοκαιριού και μετά και, ευτυχώς, αυτή η δυναμική συνεχίζεται και το 2022. Η υγεία του τομέα των ταξιδιωτικών προσλήψεων έχει βελτιωθεί αισθητά από τις αρχές του περασμένου έτους και ο Ιανουάριος του 2022 διαμορφώνεται ως ένας από τους καλύτερους μήνες για τις νέες ελεύθερες θέσεις εργασίας που έχει δει ο κλάδος μας εδώ και πολύ καιρό”.

“Δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή βιώνουμε έλλειψη υποψηφίων στον ταξιδιωτικό κλάδο, είναι ελαφρώς ανησυχητικό να βλέπουμε, επίσης, ότι οι μισθοί έχουν μειωθεί ετησίως, για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια. Καθώς προχωράει η χρονιά, ελπίζουμε ότι θα δούμε περισσότερες εταιρίες να αρχίζουν να βελτιώνουν τους μισθούς και τα συνολικά πακέτα τους, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν σπουδαία στελέχη -παλαιά και νέα- για να εργαστούν στον ταξιδιωτικό τομέα”, κατέληξε η Kolosinska.

money-tourism

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *