ροή ειδήσεων

Σήμερα η συνεδρίαση των ειδικών για παράταση ή άρση των μέτρων - Τι τους προβληματίζει



Τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας συνεδριάζουν σήμερα για την τύχη των μέτρων που ισχύουν μέχρι τις 30 Ιανουαρίου



Τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας συνεδριάζουν σήμερα για την τύχη των μέτρων που ισχύουν μέχρι τις 30 Ιανουαρίου

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για χθες, Τετάρτη, συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας προκειμένου να εισηγηθούν την άρση ή την παράταση των μέτρων που ισχύουν μέχρι τις 30 Ιανουαρίου.

Ο λόγος που η συνεδρίαση πραγματοποιείται σήμερα, αντί της Τετάρτης όπως συνήθως, ήταν η κακοκαιρία Ελπίδα και τα προβλήματα στις μετακινήσεις και την ηλεκτροδότηση που προκάλεσε.



Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η μερική άρση των περιορισμών, όπως η μουσική στην εστίαση. Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει τους επιστήμονες είναι ότι αυτήν την εβδομάδα δεν θα έχουν στα χέρια τους την πραγματική επιδημιολογική εικόνα της χώρας και κυρίως της Αττικής, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα», καθώς πολλοί λιγότεροι πολίτες πήγαν για τεστ, είτε στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ είτε σε διαγνωστικά κέντρα. Επίσης, οι εμβολιασμοί έχουν «πάει πίσω» τουλάχιστον τρεις ημέρες. Γι' αυτό, δεν αποκλείεται παράταση για μία ακόμα εβδομάδα των μέτρων που ισχύουν σήμερα.

Παράλληλα στον «χάρτη» των στοιχείων που εξετάζουν οι ειδικοί βρίσκονται οι σκληροί δείκτες της πανδημίας όπως ο αριθμός των νεκρών που ανακοινώνονται καθημερινά - χθες Τετάρτη ανακοινώθηκαν 115 νεκροί από κορονοϊό - αλλά και δεδομένα όπως ο αριθμός των κρουσμάτων σε παιδιά καθώς την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκε αύξηση 32% με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται σε 43.156 καθώς στην προηγούμενη εβδομάδα αναφοράς ο αντίστοιχος αριθμός μολύνσεων ήταν 36.300.

Σημειώνεται, επίσης, ότι την εβδομάδα αναφοράς, το ποσοστό θετικότητας ήταν 5.69% σε σύνολο 2.314.251 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 1.62% σε σύνολο 2.758.005 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 2.59%.




Η εικόνα των εισαγωγών και των διασωληνωμένων

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τετάρτη ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 646 (60.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 82.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 518 (80.19%) είναι μη εμβολιασμένοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 128 (19.81%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.993 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 395 (ημερήσια μεταβολή -8.56%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 462 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Τα μέτρα που ισχύουν και εξετάζονται

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας σε σούπερ μάρκετ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και από το προσωπικό στους χώρους εστίασης.

Κλείσιμο των χώρων εστίασης και διασκέδασης στις 12 τα μεσάνυχτα. Δεν επιτρέπονται οι όρθιοι και στα τραπέζια ο αριθμός των ατόμων περιορίζεται στους έξι.

Απαγορεύεται η μουσική.

Απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε εκδήλωσης με χαρακτηριστικά οργανωμένου πάρτι σεδημόσιο ή ιδιωτικό χώρο.

Στο 10% η πληρότητα των γηπέδων και ανώτατο όριο έως 1.000 άτομα.

Με PCR τεστ 48 ωρών το επισκεπτήριο στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων. Αυστηρότεροι όροι για το επισκεπτήριο στα νοσοκομεία.

Τηλεργασία σε ποσοστό έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κυλιόμενο ωράριο.

Newsbomb.gr.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *