ροή ειδήσεων

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για το σάκχαρο – Δείτε ποιο είναι – Προσοχή για τους διαβητικούς!



Με σημερινή του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποιεί την απόφασή του να ανακαλέσει από την αγορά ε΄να συμπλήρωμα διατροφής που απευθύνεται σε άτομα με ανεβασμένες τιμές σακχάρου στο αίμα.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, η ανάκληση του εν λόγω συμπληρώματος διατροφής αποφασίστηκε διότι «δεν αποτελεί εγκεκριμένο φάρμακο, καθώς δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του από τον ΕΟΦ ή άλλη αρμόδια αρχή».

Πρόκειται για το προϊόν «DIASTINE» που διακινείται μέσω διαδικτύου ως φυτικό προϊόν/συμπλήρωμα διατροφής για την μείωση του σακχάρου και την καταπολέμηση των συμπτωμάτων και των συνεπειών του διαβήτη.


Το συμπλήρωμα διατροφής «DIASTINE», το οποίο ανακαλεί ο ΕΟΦ

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών και των διαβητικών ειδικότερα, διότι οι ιστοσελίδες μέσω τον οποίων προωθείται το ανωτέρω προϊόν προβάλλεται με «θεαματικά» αποτελέσματα, παραπλανώντας των καταναλωτή!

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε να μην προβαίνουν στην αγορά και σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Ε.Ο.Φ.

iatropedia

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *