ροή ειδήσεων

Trip Advisor | Στην 3η θέση παγκοσμίως η Ρόδος – Ψηλά επίσης Κρήτη και Σαντορίνη




Δημοφιλείς ελληνικοί προορισμοί “φιγουράρουν” και πάλι ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς διακοπών για το 2022, όπως αποκαλύπτουν τα βραβεία Travellers’ Choice, που ανακοίνωσε η ταξιδιωτική πλατφόρμα Tripadvisor.
Ειδικότερα, το νησί της Ρόδου βρίσκεται στην τρίτη θέση των κορυφαίων προορισμών στον κόσμο που αποτελούν τάση για το 2022 και η Σαντορίνη στη δέκατη.

Η Κρήτη, από την άλλη, ξεχωρίζει στην κατηγορία των δημοφιλών προορισμών στον κόσμο, ευρισκόμενη στην πέμπτη θέση για τη νέα χρονιά. Την ίδια στιγμή αναδεικνύεται στον δεύτερο καλύτερο προορισμό στην Ευρώπη και στον τρίτο καλύτερο προορισμό ηλιόλουστων διακοπών, σύμφωνα με το Tripadvisor.
Στην κατηγορία των ηλιόλουστων προορισμών συναντώνται δύο ακόμη ελληνικά νησιά, η Ρόδος στην ενδέκατη θέση και η Σαντορίνη στη 14η.

Η ελληνική πρωτεύουσα “φιγουράρει” μεταξύ των καλύτερων πόλεων στον κόσμο για τους λάτρεις των αστικών κέντρων, αν και προτελευταία στη σχετική κατάταξη, στην 24η θέση. Την ίδια στιγμή, η Αθήνα, συναντάται στη 14η θέση στην κατάταξη των δημοφιλέστερων ευρωπαϊκών προορισμών για το 2022.
Το Ντουμπάι κατέχει την πρώτη θέση στην κατάταξη με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο για εφέτος, δεν αποτελεί, ωστόσο, τη μόνη “είσοδο” από τη Μέση Ανατολή. Ενώ και τη φετινή λίστα συμπληρώνουν από ευρωπαϊκά και αμερικανικά hot spots μέχρι πολυπόθητοι τροπικοί προορισμοί.

Στη δεύτερη θέση της λίστας συναντάται η βρετανική πρωτεύουσα και στην τρίτη το Κανκούν (Μεξικό), στην τέταρτη το Μπαλί (Ινδονησία) και το Top 5 ολοκληρώνεται, όπως είπαμε, με την Κρήτη.

Η κατηγορία των ανερχόμενων προορισμών αφορά τις τοποθεσίες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση από έτος σε έτος, σε συνδυασμό με τις θετικές κριτικές των ταξιδιωτών στο Tripadvisor και τις αξιολογήσεις για καταλύματα, εστιατόρια και δραστηριότητες.

Στην πρώτη θέση της λίστα συναντάται η Μαγιόρκα της Ισπανίας, στη δεύτερη το Κάιρο της Αιγύπτου και στην τρίτη, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, η Ρόδος, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το Τουλούμ στο Μεξικό και το Ντουμπρόβνικ στην Κροατία, στην τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα.

Όπως φαίνεται η λεκάνη της Μεσογείου τα πάει αρκετά καλά σε αυτή την κατάταξη, με επτά “εισόδους” και ηλιόλουστους προορισμούς να κυριαρχούν.

Οι 10 πιο δημοφιλείς προορισμοί στον κόσμο

1. Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
2. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
3. Κανκούν, Μεξικό
4. Μπαλί, Ινδονησία
5. Κρήτη, Ελλάδα
6. Ρώμη, Ιταλία
7. Κάμπο Σαν Λούκας, Μεξικό
8. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
9. Παρίσι, Γαλλία
10. Χουργκάντα, Αίγυπτος

Οι 10 δημοφιλείς προορισμοί στον κόσμο που αποτελούν τάση
1. Μαγιόρκα, Ισπανία
2. Κάιρο , Αίγυπτος
3. Ρόδος, Ελλάδα
4. Τουλούμ, Μεξικό
5. Ντουμπρόβνικ, Κροατία
6. Ίμπιζα, Ισπανία
7. Νατάλ, Βραζιλία
8. Αρούσα, Τανζανία
9. Γκορέμε, Τουρκία
10. Σαντορίνη, Ελλάδα

Πηγή: money-tourism

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *