ροή ειδήσεων

Έντονο κύμα καύσωνα πλήττει την Ευρώπη – Πού ξεπέρασε τους 45 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος



Έντονο κύμα καύσωνα πλήττει τις τελευταίες ημέρες το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ευρώπης και κυρίως την Ισπανία και τη Γαλλία, σύμφωνα με το climatebook.gr, καταφέρνοντας έτσι να σπάσουν πολλά μηνιαία ρεκόρ μέγιστων θερμοκρασιών, ακόμη και σε μεγάλα υψόμετρα κοντά στις Άλπεις στη Νοτιοανατολική Γαλλία!


Στις 20 Μαΐου καταγράφηκαν πολλά μηνιαία ρεκόρ απόλυτων μέγιστων θερμοκρασιών σε περιοχές της Ισπανίας, της Γαλλίας αλλά και σε μέρη της Γερμανίας. Στην Ισπανία και στον Μετεωρολογικό Σταθμό στο Αεροδρόμιο της Σεβίλης καταγράφηκε μέγιστη θερμοκρασία 41°C, τιμή που αποτελεί ρεκόρ για τον μήνα Μάιο στην περιοχή. Επιπλέον, στη Γαλλία και στο αεροδρόμιο Entzheim στο Στρασβούργο καταγράφηκε μέγιστη θερμοκρασία στους 34.6°C, καταρρίπτοντας το προηγούμενο μηνιαίο ρεκόρ που ήταν στις 29 Μαΐου του 2017 με τιμή 33.8°C!


Εκτός της Ευρωπαϊκής Ηπείρου, στις 20 Μαΐου στο Μαρόκο, καταγράφηκε η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ για το μήνα Μάιο! Πιο συγκεκριμένα στην πόλη Sidi Slimane στο Βόρειο Μαρόκο κοντά στο Γιβραλτάρ, καταγράφηκε μέγιστη θερμοκρασία στους 45.7°C, μια τιμή που αποτελεί εθνικό ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας για το μήνα Μάιο για το Μαρόκο.

Μέγιστες θερμοκρασίες στις 20 Μαΐου 2022 στη Νοτιοδυτική Ευρώπη με σημειωμένα συγκεκριμένα μηνιαία ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας για το μήνα Μάιο.


Όπως αναφέρει σε tweet ο Gaétan Heymes (επιστήμονας της Meteo France) για τη Γαλλία: Με μέση θερμοκρασία 20°C , το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου παρουσίασε απόκλιση +5°C και κατέρριψε το ρεκόρ θερμότητας του 1998 κατά περισσότερο από 1°C. Στα μέσα Μαΐου 2022, οι θερμοκρασίες στη Γαλλία ήταν αντίστοιχες με εκείνες στα μέσα Ιουλίου στα τέλη του 20ού αιώνα.

Το κύμα καύσωνα συνεχίζεται και την Κυριακή στην Νοτιοδυτική Ευρώπη, όπου απειλείται ακόμη και το εθνικό ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας της Γαλλίας για το μήνα Μάιο!

climatebook.gr – Kώστας Λαγουβάρδος

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *