ροή ειδήσεων

Ρόδος: Ποιοτικές θέσεις εργασίας ζήτησε από τους εργοδότες ο Β. Κικίλιας



Να προσφέρουν ποιοτικές και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, κάλεσε τους εργοδότες ο υπουργός τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μετά από συνεργασία που είχε με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο στη Ρόδο, όπου βρέθηκε για την εκδήλωση του ΣΕΤΕ.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος και ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί ξανά τη Ρόδο το Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο, όταν ακόμα θα υπάρχουν τουρίστες στο νησί.
«Εμείς – τόνισε ο κ. Κικίλιας – εργαζόμαστε για τη μέση Ελληνική οικογένεια, την παραδοσιακή οικογενειακή τουριστική επιχείρηση, τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που δουλεύουν στον τουρισμό αλλά και στην πρωτογενή παραγωγή, για τον εμπορικό κόσμο που ζει και κινείται λόγω του τουρισμού και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος”. “Όλη αυτή η τεράστια οικογένεια δίνει έμμεσα ή άμεσα το 25% του ΑΕΠ της χώρας. Ένα στα τέσσερα ευρώ στην Ελληνική οικονομία και πολύ περισσότερα εδώ, στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Αυτή την προσπάθεια πρέπει να την περιφρουρήσουμε, να τη στηρίξουμε και να την ενισχύσουμε όλοι», είπε ο Υπουργός Τουρισμού και απηύθυνε έκκληση στους επιχειρηματίες του τουρισμού να δώσουν ποιοτικές θέσεις εργασίας στους εργαζόμενους τους. «Μέρισμα στην επιτυχία του τουρισμού αξίζουν και πρέπει να έχουν όλοι», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για το πως σκέπτεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της έλλειψης εργαζομένων στον τουρισμό, ο Βασίλης Κικίλιας απάντησε ότι προωθείται, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, η σύνδεση του ΟΑΕΔ με τις ανάγκες της αγοράς, ενώ στον τουρισμό μπορούν να απορροφηθούν και πρόσφυγες που δέχεται η Ελλάδα από την Ουκρανία.
Στα πολύ θετικά στοιχεία των αφίξεων, που έχουν ξεπεράσει την αντίστοιχη περίοδο του 2019 αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, αποδίδοντας την επιτυχία στο γεγονός ότι υπάρχει σχέδιο.
«Ποια είναι η απάντηση σε όλα αυτά τα οποία μας έχουν συμβεί; Η απάντηση είναι, είναι δουλειές, είναι εισόδημα, είναι θέσεις εργασίας. Ο μεγάλος εργοδότης στην Ελλάδα που είναι ο τουρισμός πηγαίνει με πολύ καλό σχέδιο, πηγαίνει με μία ταχύτητα η οποία εγγυάται ξανά εισόδημα. Έχουμε μπροστά μας ένα υπέροχο τουριστικό 2022. Αν δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις που έχει η χρονιά αυτή, να δώσουμε στους επισκέπτες μας την καλύτερη δυνατή εμπειρία, να γίνουνε διαφημιστές μας, να επιστρέψουν ξανά σε έναν τόπο ο οποίος συνέχεια αναβαθμίζεται σε όλα τα επίπεδα», είπε, ευχαριστώντας τον υπουργό Τουρισμού για τη στήριξη και τη συνεργασία.

ertnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *