ροή ειδήσεων

Εγκρίθηκαν οι προκηρύξεις για προσλήψεις στα νοσοκομεία Δωδεκανήσου – Προσωρινή λύση οι αποσπάσειςΕγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, χωρίς όμως να θεσπιστούν οικονομικά κίνητρα όπως ζητά η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών και οι Ιατρικοί Σύλλογοι Καλύμνου, Κω, Ρόδου, οι προκηρύξεις για την πλήρωση ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ των Νοσοκομείων και Κ.Υ. Δωδεκανήσου.

Τις επόμενες μέρες θα δημοσιευθούν οι σχετικές αποφάσεις οι οποίες αφορούν σε δυο θέσεις καρδιολόγων και μια παθολόγου για το νοσοκομείο Καλύμνου, δυο θέσεις παθολόγων, μιας ακτινολόγου και μιας παιδιάτρου για το νοσοκομείο Κω.

Όσον αφορά στο νοσοκομείο Ρόδου προκηρύσσονται μεταξύ άλλων από δυο θέσεις αναισθησιολόγων, πνευμονολόγων, ορθοπεδικών

Για το νοσοκομείο Λέρου από μια θέση παθολόγου, αναισθησιολόγου, χειρουργού και ψυχιάτρου.

Για το Κ.Υ. Πάτμου μιας θέσης γενικής ιατρικής και μιας ακτινολόγου

Για το νοσοκομείο Καρπάθου από μια θέση παθολόγου, ακτινολόγου και παιδιάτρου.

Για το ΠΠΙ Αστυπάλαιας μιας θέσης γενικής ιατρικής.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται από τη Παρασκευή 12 Αυγούστου έως και τις 2 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο ερώτημα παραμένει, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία πλήρωσης των θέσεων που είναι χρονοβόρα και εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον, πως θα καλυφθούν τα κενά ιδιαίτερα στη Καρδιολογική κλινική της Καλύμνου που μένει χωρίς Γιατρό, μετά την μετάθεση του μοναδικού Καρδιολόγου και στη Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Κω που παραμένει επίσης χωρίς Παθολόγο εδώ και μήνες.

Στη περίπτωση του Βουβάλειου Νοσοκομείου Καλύμνου “δυο ιδιώτες θα καλύπτουν προσωρινά εφημερίες και επείγοντα περιστατικά ενώ ζητήσαμε και απόσπαση ιατρού από άλλο Νοσοκομείο”, δήλωσε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο διοικητής του Ιδρύματος Ν. Φανιός.

Όσον αφορά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Κω “μια παθολόγος με απόσπαση από το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης θα αναλάβει για 15 μέρες την ευθύνη της κλινικής”, υποστήριξε ο εκπρόσωπος τύπου του Ιδρύματος Ηλίας Χρυσόπουλος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

ertnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *