ροή ειδήσεων

Η Ελλάδα, ο απόλυτος προορισμός για celebrities το φετινό Καλοκαίρι



Στο… φόρτε της είναι η Ελλάδα αυτό το Καλοκαίρι, με celebrities από όλο τον κόσμο να επιλέγουν για τις διακοπές τους τα ελληνικά νησιά και πλήθος ανώνυμων ταξιδιωτών να κατακλύζουν τη χώρα.


Νωρίτερα τον Ιούλιο, ο Elon Musk πέταξε στη Μύκονο. Φημολογείται ότι έδωσε 7.000 ευρώ για να απολαύσει τις ανέσεις ενός ταχύπλοου σκάφους, για μερικές ώρες. Στην κοντινή Πάρο, ο Roger Federer απολάμβανε τον ήλιο με την οικογένειά του, μακριά από τα γήπεδα του τένις, ενώ ο Magic Johnson ενθουσιάστηκε με την “εμπειρία που άλλαξε τη ζωή του” στην Ακρόπολη και η Nicole Kidman ευχαρίστησε την “όμορφη Ελλάδα” στο Instagram.

“Φέτος όλος ο κόσμος ψηφίζει [για] την Ελλάδα”, δήλωσε στον Observer ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας. “Έχουμε έναν πόλεμο στην Ευρώπη, μια πανδημία που είναι ακόμη μαζί μας, μια ενεργειακή κρίση, παγκόσμια αβεβαιότητα, πληθωρισμό, εντάσεις με την Τουρκία, ακόμη και μέδουσες και, όμως, οι ταξιδιώτες εξακολουθούν να έρχονται. Οι αφίξεις στα δημοφιλή νησιά έχουν αυξηθεί κατά 20%”, πρόσθεσε.

Τα στοιχεία δείχνουν ήδη μια τουριστική περίοδο που θα ξεπεράσει το ιστορικό ρεκόρ του 2019, όταν η χώρα προσέλκυσε περισσότερους από 33 εκατομμύρια επισκέπτες, δηλαδή πάνω από τρεις φορές τον συνολικό πληθυσμό της.

Δεν είναι μόνο τα τουριστικά θέρετρα που αναφέρουν σημαντική αύξηση των αφίξεων. Η ζήτηση για κρουαζιέρες έχει επίσης “εκτοξευθεί”, με περισσότερα από 700 κρουαζιερόπλοια να αναμένεται να καταπλεύσουν στα ελληνικά λιμάνια το 2022. “Υπήρξε αύξηση 280% στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και 130% στον Πειραιά”, δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Οι πτήσεις προς το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας, ένα από τα ελάχιστα στην Ευρώπη που δεν έχουν πληγεί από καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, πλησιάζουν τα επίπεδα του 2019 το φετινό καλοκαίρι.

Στο πλαίσιο αυτών των εξελίξεων, η αμερικανική αγορά φαίνεται να επανέρχεται στον προορισμό, με περισσότερες απευθείας πτήσεις να συνδέουν τις ΗΠΑ με την Αθήνα.

“Από τις 2 Μαρτίου υπήρχαν εννέα απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Αθήνα κάθε μέρα. Αυτό έχει αλλάξει τα δεδομένα”, διαβεβαίωσε ο κ. Κικίλιας. “Περίπου 500.000 Αμερικανοί αναμένεται να έρθουν μέχρι τον Νοέμβριο, ξοδεύοντας αρκετά χρήματα και με την ισοτιμία του δολαρίου προς το ευρώ μπορούν να ξοδέψουν ακόμη περισσότερα”, πρόσθεσε.

Η Ελλάδα εισέπραξε 18,2 δισ. ευρώ από τουριστικά έσοδα το 2019 και λίγο πάνω από 10 δισ. ευρώ πέρυσι, όταν η χώρα μας άνοιξε τα σύνορά της τον Μάιο. Μιλώντας στο CNN την περασμένη Πέμπτη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι πιστεύει πως οι αρμόδιοι “θα εκπλαγούν ευχάριστα μόλις κάνουν τους υπολογισμούς, στο τέλος της σεζόν”.

“Η Ελλάδα τα πάει ιδιαίτερα καλά αυτό το καλοκαίρι”, δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο. “Έχουμε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, διασφαλίζοντας ότι όλες οι νέες επενδύσεις στον τουρισμό είναι βιώσιμες. Είδαμε φέτος την τουριστική σεζόν να ξεκινάει πολύ νωρίς και προσδοκούμε ότι θα ολοκληρωθεί πολύ αργά”, είπε.

Σε μια οικονομία τόσο εξαρτημένη από τον τομέα του τουρισμού, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 25% της οικονομικής παραγωγής της Ελλάδας και μία στις πέντε θέσεις εργασίας, το ταξιδιωτικό “μικρόβιο”,
που φαίνεται να έχει επικρατήσει μετά τον Covid, αναμένεται να είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό ψυχολογικό… βάλσαμο.

money-tourism

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/8/22 23:53

    Έχουμε και στη Ρόδο μια μαϊντανοcelebrity...την...κυρία Ντέπυ, τη σύμβουλο δημάρχου, που έμαθε στο τσάμπα χωρίς ντροπή και προχθές στη συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη μ' ένα ψευτόχαρτο και για να μη πληρώσει και να γλυτώσει τα 15 ευρώ, κλαψούριζε στον έλεγχο και πέρασε...να τη χαίρεσαι κ.δήμαρχε, γιατί εσένα ξεφτυλίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/8/22 09:00

    ΡΩΤΑΣ ΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *