ροή ειδήσεων

Νέο "σφυρί" για την οικογένεια Αγούδημου σε Κεφαλονιά και Κάλυμνο



Της Ματίνας Χαρκοφτάκη

Ένα ακόμη επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στο σήριαλ των πλειστηριασμών για την οικογένεια του καπετάν Μάκη Αγούδημου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν περίπου 4 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια οι κληρονόμοι του αείμνηστου εφοπλιστή έχουν δει την περιουσία που είχε χτίσει ο Μάκης Αγούδημος στην στεριά κυριολεκτικά να χάνεται μέσα από την οδό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Έτσι, λοιπόν μια σειρά από ακίνητα φιλέτα σε Παλαιό Φάληρο, Γλυφάδα, Σαντορίνη και Βουλιαγμένη έχουν όχι μόνο βρεθεί στο στόχαστρο της πλατφόρμας αλλά πολλά από αυτά μέχρι στιγμής έχουν αλλάξει και χέρια, περνώντας σε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Αυτή την φορά στις 19 Οκτωβρίου θα γίνει προσπάθεια εκποίησης για 2 οικόπεδα στην Κεφαλονιά, τα οποία ανήκουν στην χήρα του καπετάν Μάκη, την Ανθή Μαρία Αγούδημου. Επιπλέον, λίγες εβδομάδες αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 9 Νοεμβρίου, το ηλεκτρονικό σφυρί θα χτυπήσει για ένα ακόμη ακίνητο, το οποίο εντοπίζεται στην Κάλυμνο. Το ακριβότερο εξ αυτών αφορά σε ένα οικόπεδο, συνολικής έκτασης 320 τ.μ., το οποίο βρίσκεται εντός σχεδίου τοπικής κοινότητας ς Αγίας Ευφημίας του δήμου Πυλαρέων της Κεφαλονιάς.



Με βάση την εξωτερική αυτοψία που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2022, διαπιστώθηκε ότι σε αυτό το οικόπεδο υπάρχουν ερειπωμένα, παλαιά κα προσεισμικά κτίσματα. Επιπλέον, όπως σημειώνεται στην έκθεση εκτίμησης, πρόκειται για μεσαίο οικόπεδο, καλού σχήματος, επικλινές μη περιφραγμένο, με πρόσωπο επί της νότιας πλευράς του σε μη διαμορφωμένη οδό ενώ εντός του οικοπέδου υπάρχουν ερείπια κατοικίας. Να σημειωθεί ότι το ακίνητο, το οποίο διαθέτει καλή θεά προς το λιμάνι της Αγίας Ευφημίας Σχολιασμός, βγαίνει στο σφυρί με την τιμή εκκίνησης να έχει οριστεί στις 120.000 ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas.
Το δεύτερο οικόπεδο στην Κεφαλονιά


Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Στο ίδιο ακριβώς σημείο βρίσκεται και το δεύτερο οικόπεδο, το οποίο έχει επιφάνεια 275 τ.μ., είναι επίσης επικλινές, μη περιφραγμένο, με πρόσωπο επί της νότιας πλευράς σε μερικώς διαμορφωμένη οδό και επί της δυτικής και βορειοανατολικής πλευράς του σε μη διαμορφωμένες οδούς. Και σε αυτή την περίπτωση εντός της έκτασης υπάρχουν ερείπια κατοικίας ενώ η τιμή εκκίνησης έχει τεθεί στις 109.000 ευρώ. Η Αγία Ευθυμία είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός που εντοπίζεται στο ανατολικό τμήμα της Κεφαλονιάς, στον κόλπο της Σάμης και στη νότια είσοδο του στενού της Ιθάκης. Απέχει περίπου 35 χιλιόμετρα από την πόλη του Αργοστολίου, ενώ σε μικρή απόσταση υπάρχουν αρκετοί οικισμοί. Η Αγία Ευφημία κατά τους θερινούς μήνες έχει σημαντική τουριστική δραστηριότητα και εντός των ορίων του οικισμού συναντάται ένας μεγάλος αριθμός από ενοικιαζόμενες κατοικίες, μικρά ξενοδοχειακά συγκροτήματα και δωμάτια καθώς και αρκετά εστιατορια και ψαροταβένες. Τα εν λόγω ακίνητα εντοπίζονται στο βορειοανατολικό τμήμα του οικισμού, στα όρια του πυκνοδομημένου τομέα, πάνω από το λιμανάκι της Αγίας Ευφημίας και σε περιοχή που διαθέτει καλή θέα προς το λιμάνι και τον οικισμό.

Το σφυρί για το ακίνητο στην Κάλυμνο

Η περιπέτεια των πλειστηριασμών, ωστόσο, δεν σταματά εδώ καθώς στις 9 Νοεμβρίου θα γίνει για πρώτη φορά προσπάθεια να εκποιηθεί για συνολική οφειλή της τάξεως των 3.056.405, μια παλαιά διώροφη οικοδομή, η οποία βρίσκεται στη θέση Μαράσι της Καλύμνου. Πρόκειται για ένα κτίσμα, το οποίο αποτελείται από υπόγειο 40 τ.μ., ισόγειο 74,90 τ.μ. και πρώτο όροφο 74,90 τ.μ. ενω είναι χτισμένο σε οικόπεδο, το οποίο έχει έκταση 190,8 τ.μ.. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει τεθεί στις 83.000 ευρώ ενω επισπεύδουσα είναι επίσης η Intrum Hellas.

capital

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *