ροή ειδήσεων

Πλήρης αποκρυπτογράφηση! Όλα τα νοήματα πίσω από την ανακοίνωση του Τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας-Οι φράσεις που ξεκλειδώνουν την επόμενη μέραΑνάλυση λέξη προς λέξη της ανακοίνωσης του Τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας-Οι Τούρκοι το πάνε πλέον από τα λόγια στην πράξη


Σε χθεσινό μας άρθρο αναφερθήκαμε στην λιτή πλην όμως άκρως ενδεικτική των μελλοντικών τουρκικών προθέσεων, ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, που διήρκησε 4 ώρες σχεδόν, η οποία ανέφερε:


"Παρά τις προτροπές μας να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από τις Διεθνείς Συνθήκες και το Διεθνές δίκαιο , η Ελλάδα συνεχίζει τις παράνομες ενέργειες της και εξετάστηκαν όλες οι προκλητικές ενέργειες της.

Γερμανικό ΜΜΕ: Η ρητορική Ερντογάν θυμίζει του Πούτιν στην Ουκρανία- FT: Αυξήθηκε ο κίνδυνος άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης Ελλάδας-Τουρκίας
Η Ελλάδα απομακρύνεται από την λογική και έφτασε σε σημείο να σαμποτάρει ενέργειες του ΝΑΤΟ και να επιτεθεί σε πλοία που πλέουν σε διεθνή ύδατα.

Να έρθουν στα λογικά τους οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του Έθνους μας.

Καλούμε τις ΗΠΑ να ανακαλέσουν την απόφαση για την άρση του εμπάργκο όπλων της Κύπρου, καθώς είναι μία απόφαση αντίθετη στο πνεύμα της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Οι ενέργειες μας υπεράσπισης των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα ώστε όλες οι χώρες να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία της ΤΔΒΚ"


Την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες η Τουρκία βγάζει το ερευνητικό Yunus δυτικά της Λέσβου.

Συγκεκριμένα με νέα παράνομη NAVTEX στο Αιγαίο κλιμακώνει την ένταση και βγάζει από σήμερα, Πέμπτη (29/09) στην περιοχή δυτικά της Λέσβου το ερευνητικό Yunus, έως και τις 5 Οκτωβρίου.

Ακολούθησε επίσημη ανακοίνωση -απάντηση του Ελληνικού ΥΠΕΞ, η οποία ανέφερε:

"Η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντα της, υπό την βασική αίρεση ότι αποδέχεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Δεν έχει, όμως, κανένα δικαίωμα να παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο (casus belli).

Η Ελλάδα δεν προβάλει καμία διεκδίκηση έναντι της Τουρκίας.

Τάσσεται υπέρ του διαλόγου στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Θα υπερασπιστεί, όμως, τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα της εφόσον παραστεί η ανάγκη.

Eπίσης λακωνική έμμεση απάντηση έδωσε και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος είπε ότι "όποιος παραβιάζει τα σύνορα τελικά τιμωρείται, και δεν χωρούν αυτοκρατορικά οράματα τον 21ο αιώνα,ούτε και έχουν θέση επίδοξοι τοπικοί ταραχοποιοί"

Ανάλογη ήταν η αντίδραση από ΗΠΑ και Γαλλία, με τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ να τονίζει για μια ακόμη φορά ότι " η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές. Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται", ενώ ο Γάλλος Πρόεδρος δήλωσε ότι οι χώρες του νότου της ΕΕ θα στηρίξουν την Ελλάδα καταδικάζοντας την τουρκική επιθετικότητα.
Το εκρηκτικό κλίμα στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις

Με την τουρκική ρητορική του Ερντογάν και των ΥΠΑΜ-ΥΠΕΞ και λοιπών αξιωματούχων της τουρκικής κυβέρνησης και των κομμάτων AKP-MHP κατά της Ελλάδας να έχει απογειωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, ιδίως μετά την επιστροφή του Τούρκου Προέδρου από τη Νέα Υόρκη, όπου γύρισε με άδεια χέρια αναφορικά με το θέμα προμήθειας των F-16 από τις ΗΠΑ , τις συνεχώς αυξανόμενες παραβιάσεις του ΕΕΧ και υπερπτήσεις σε νησιά μας ,από τουρκικά μαχητικά , drones , CN-235 και ελικόπτερα στο Αιγαίο και την πλύση εγκεφάλου με ανθελληνικό μένος των τουρκικών ΜΜΕ προς τον τουρκικό λαό, αντιλαμβανόμαστε ότι η πιθανότητα θερμού επεισοδίου που θα οδηγούσε σε στρατιωτική αντιπαράθεση Τουρκίας -Ελλάδας έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Τα παραπάνω έχουν θέσει σε εγρήγορση της Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αφού κοινή διαπίστωση είναι ότι είναι πολύ πιθανό το επόμενο χρονικό διάστημα να βιώσουμε τουλάχιστον μια μείζονα Ελληνοτουρκική κρίση.

Η σημασία της ανακοίνωσης του Τουρκικού Εθνικού Συμβουλίου

Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και η ανακοίνωση του, που προαναφέραμε δείχνουν δύο πράγματα σε σχέση με την πορεία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων το επόμενο χρονικό διάστημα, που είναι:

-Πρώτον επισημοποιούνται δεσμευτικά για απάντηση επί του πεδίου από την Τουρκία, οι υποτιθέμενες προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας .

-Δεύτερον ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο πλέον των προετοιμασιών έμπρακτης εκδήλωσης της τουρκικής επιθετικότητας και εφαρμογής των ήδη υπαρχόντων τουρκικών σχεδίων για το Αιγαίο.


Ειδικότερα:

Eπιχειρείται να εμφανιστεί η Ελλάδα ως εκείνη που προκαλεί και επιτίθεται στην Τουρκία, προκειμένου να δικαιολογηθεί η προσχεδιασμένη στρατιωτική ενέργεια της Τουρκίας σε βάρος μας, ως απάντηση μιας χώρας που μπούχτισε, αγανάκτησε με τους τάχα κακούς Έλληνες γείτονες, τους οποίους μάλιστα η Άγκυρα είχε προϊδοποιήσει επανειλημμένα, όπως και την Διεθνή Κοινότητα άλλωστε.

Παράλληλα επιχειρούν οι Τούρκοι να καταδείξουν ότι η Ελλάδα έχει ξεφύγει θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και το ΝΑΤΟ.

Εγκαλεί η Τουρκία με πολύ άκομψο τρόπο μάλιστα τους Συμμάχους μας, να άρουν τη στήριξη τους σε Ελλάδα αλλά και Κύπρο, αναφορικά με τον εξοπλισμό των νησιών μας με υποτιθέμενο μη στρατικοποιημένο καθεστώς και με την άρση του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ, αντίστοιχα
Η φράση "κλειδί" των εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά

Ωστόσο μια είναι η φράση κλειδί στο τουρκικό ανακοινωθέν του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας:

"Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του Έθνους μας"

Αποκρυπτογραφώντας λέξη προς λέξη την παραπάνω πρόταση επισημαίνουμε:

Η Τουρκία ανακοινώνει τελεσιγραφικά ότι θα κάνει χρήση κάθε είδους νόμιμων μεθόδων και μέσων, που σημαίνει ότι θα πάμε από τα λόγια στην πράξη.

Οι λέξεις "κάθε είδους", εμπερικλείουν όλα τα μέτρα που θα λάβει η Άγκυρα σε βάρος μας, άρα και στρατιωτικά, ενώ με τις λέξεις "νόμιμων μεθόδων και μέτρων", επιχειρεί να προσδώσει νομιμότητα στις επόμενες ενέργειές της, η οποίες σημειωτέον θα συνιστούν απάντηση στις τάχα παράνομες και προκλητικές ενέργειες της χώρας μας που αναφέρει ρηματικά στο ανακοινωθέν του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Το "χρονικό συμμαχικό κενό" στο Αιγαίο 1-5 ΟκτωβρίουΕίναι γνωστό ότι διεξάγεται η Ελληνογαλλική Διακλαδική άσκηση " ΑΡΓΩ 2022", από 23 Σεπτεμβρίου και 1ης Οκτωβρίου, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, την ώρα που η Τουρκία με νέα παράνομη NAVTEX βγάζει από σήμερα Πέμπτη (29/09) ,στην περιοχή δυτικά της Λέσβου, το ερευνητικό Yunus, έως και τις 5 Οκτωβρίου.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι , αναμένεται τις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα στις 6 Οκτωβρίου να καταπλέυσει στη Σούδα της Κρήτης μας, το μεγαλύτερο και νεότερο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, το USS «George H.W. Bush», το οποίο και θα παραμείνει εκεί έως τις 10 Οκτωβρίου.

Τέλος το Πολεμικό Ναυτικό μας έχει ακροβολιστεί στο Αιγαίο εκτελώντας την άσκηση Λόγχη

Συνεπώς από τα παραπάνω διαπιστώνεται ότι επί της ουσίας από 23 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου και από 6 έως 10 Οκτωβρίου τουλάχιστον, υφίσταται και θα υφίσταται Γαλλική και Αμερικανική παρουσία στο Αιγαίο αντίστοιχα.Συνεπώς το χρονικό διάστημα από 1-5 Οκτωβρίου στο Αιγαίο θα είμαστε εμείς και οι Τούρκοι, ενώ παράλληλα θα πλέει δυτικά Λέσβου το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Yunus....

Εκτιμούμε ότι το εν λόγω ερευνητικό πλοίο δεν θα πλέει μόνο του, αλλά συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων επιφανείας, υποβρυχίων , UAV και υπό την προστασία της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Συνεπώς ένα επεισόδιο στημένο από τους Τούρκους, όπως λόγου χάρη η απαγόρευση διέλευσης επιβατικών πλοίων μας από και προς τη Λέσβο, ή κάποιο αεροπορικό ατυχημα, ή κάποια άλλη πρόκληση, δεν μπορεί να αποκλειστεί .

Τέλος αναφορικά με την Κύπρο, η Τουρκία αναμένουμε να στρατικοποιήσει ακόμη περισσότερο τα κατεχόμενα με UAV, χερσαίες δυνάμεις και πολεμικά πλοία, ενώ διπλωματικά θα επιχειρήσει να πετύχει την αναγνώριση του ψευδοκράτους, μέσω Συρίας, Ρωσίας και χωρών του Οργανισμού του "Τουρκικού κόσμου"

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Σκοπός των Τούρκων πέραν των παραπάνω θα είναι η εστίαση μας στο Βόρειο Αιγαίο, προκειμένου να ενεργήσουν στο Νότιο Αιγαίο αιφνιδιαστικά, την ώρα που η τουρκική σχεδίαση φαίνεται ότι έχει στοχοποιήσει τα Δωδεκάνησα.

Η Τουρκία έχει εστιάσει με τα UAV της ,ένα νοητό ορθογώνιο που εκτείνεται από την χερσόνησο της Κνίδου (Ντάτσα)-Νισύρου-Κανδελεούσας Τριανήσια- Σύρνα-Μικρός και Μεγάλος αδελφός- Ανατολικά Αστυπάλαιας- Κίναρος-Μαύρα-Λεβίθα- Λειψοί- Αρκιοί-Αγαθονήσι -Didym στα μικρασιατικά παράλια.Κως-Ψέριμος-Φαρμακονήσι-Καλόλιμνος-ΙΜΙΑ-Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι, αποτελούν τα κοντινότερα νησιά προς τα μικρασιατικά παράλια σε αυτό το ορθογώνιο που προαναφέραμε, με Κάλυμνο -Λέρο και Πάτμο να περικλείονται σε αυτό.

Σε προγενέστερο άρθρο μας είχαμε αναφερθεί διεξοδικά στην διάταξη των τουρκικών δυνάμεων σε καιρό ειρήνης στα μικρασιατικά παράλια.

Μεταξύ αυτών επισημαίνουμε την ύπαρξη Κέντρου Ειδικής Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων των Bordo Bereli, με έδρα το Aksaz (έναντι Ν. Ρόδου) και Συντάγματος Έρευνας-Διάσωσης Μάχης των Bordo Bereli με έδρα τη Σμύρνη και κλιμάκιο στον κόλπο του Guluk, ο οποίος που παρεπιπτώντοςείναι ο κόλπος απέναντι από Φαρμακονήσι και Καλόλιμνο.Το ορθογώνιο που προαναφέραμε ανήκει δε στην ευρύτερη περιοχή του Αϊδινίου-Aksaz-Antalya-Isparta-Egirdir η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού πλήν της Διοίκησης Νοτίου Συγκροτήματος με έδρα το Aksaz (έναντι Ν. Ρόδου), βρίσκονται η Σχολή Αεροπορίας Στρατού με έδρα την Isparta (Ισπάρτα) Βορείως Καστελορίζου, η Σχολή-Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ορεινών Καταδρομών επιπέδου Μεραρχίας με έδρα το Egirdir ΒΑ και πλησίον Isparta (Ισπάρτα), η 11 ΤΑΞΚΔ (-2) με έδρα το Denizli και η Υποδιοίκηση επιπέδου Συντάγματος της 11ΤΑΞΚΔ με έδρα το Aydin (Αϊδίνιο), η Διοίκηση Περιοχής Επιπέδου Μεραρχίας Στρατοχωροφυλακής με έδρα το Aydin (Αϊδίνιο) και ο Λόχος Αεροπορίας Στρατοχωροφυλακής με έδρα το Aydin (Αϊδίνιο).Διαπιστώνεται ότι στην εν λόγω περιοχή παρουσιάζεται μια υπερσυγκέντρωση ελικοπτέρων και Καταδρομέων ταυτόχρονα, γεγονός που αποτελεί σαφέστατη ένδειξη ότι αποτελεί μια ευρεία βάση για διεξαγωγή ευρείας κλίμακας αεροκίνητων επιχειρήσεων κατά των Δωδεκανήσων.Εκτίμησή μας είναι ότι ο Ερντογάν θα επιχειρήσει κατά συμπλέγματος ακατοίκητωνή με λίγο πληθυσμό μικρονήσων-βραχονησίδων μας, αποσκοπώντας να καταλάβει γρήγορα χρονικά μερικές από αυτές, προκειμένου να καθήσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως ηττημένοι, ευελπιστώντας στη συγκράτησή μας από τους Συμμάχους για να μην μετουσιωθούν οι στρατιωτικές αυτές επιχειρήσεις σε γενικευμένη στρατιωτική σύρραξη.

Κλείνοντας επισημαίνουμε ότι το Σύμπλεγμα νήσων Καστελορίζου (Μεγίστη-Ρω-Στρογγύλη) ,θα πρέπει να θεωρείται πάντα ως κύριος ή συμπληρωματικός Αντικειμενικός σκοπός για τους Τούρκους.


Πενταπόσταγμα 

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/9/22 06:49

    ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΡΟΔΟ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *