ροή ειδήσεων

"Πολεμικές συζητήσεις" για την Ελλάδα σε τουρκικά ΜΜΕ



Μετά τις απειλές που εξαπέλυσε χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καλώντας για άλλη μια φορά την Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά "αλλιώς θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά", οι "πολεμικές συζητήσεις" συνεχίστηκαν στα τουρκικά ΜΜΕ.

"Ξεκαθαρίσαμε πως αν δεν φύγουν τα όπλα, θα κάνουμε εισβολή στα ελληνικά νησιά" και πως "η άσκηση της Ελλάδας στη Λέσβο είναι ένα βήμα πριν από τον πόλεμο", αναφέρθηκε σε τουρκικό ΜΜΕ, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, με δημοσιογράφο να ρωτά αν η συζήτηση για την κυριαρχία σημαίνει πόλεμο κι αν υπάρχει αιτία πολέμου.


Ο πολιτικός αναλυτής Χασάν Μπασρί Γιαλτσίν απάντησε: "Mα η άσκηση που πραγματοποίησε η Ελλάδα στη Λέσβο είναι ένα βήμα πριν απο τον πόλεμο. O πολιτικός στόχος της Τουρκίας είναι η αποστρατιωτικοποίηση αυτών των νησιών. Οχι μόνο να μην κάνετε στρατιωτικές ασκήσεις, δεν πρέπει να υπάρχουν καθόλου όπλα. Οι Συνθήκες αυτό λένε".

Ο Μετέ Γιαράρ, στρατιωτικός αναλυτής, ανέφερε: "Όπως επίσης δεν θα υπάρχει στόλος κοντά τους και δεν θα πραγματοποιούνται πτήσεις πάνω τους".


"Όταν δεν συμβαίνει αυτό, δεν μένουν άλλες επιλογές για την Τουρκία. Γι αυτό και η Τουρκία δηλώνει 'εξαντλείς τις επιλογές στη συνέχεια αυτού μπορούμε να έρθουμε ένα βράδυ.ξαφνικά. Όταν Έλληνας δημοσιογράφος στην Πράγα ρώτησε στον πρόεδρο μας 'αν εχετε σκοπό να κάνετε εισβολή στα νησιά'. ο ίδιος δήλωσε 'ναι σωστά καταλάβατε. Πράγματι δηλώνουμε πως μπορούμε να πάμε στα νησιά" είπε ο Γιαλτσίν.

Τούρκοι αναλυτές ανέφεραν πως "έχουμε δικαίωμα νόμιμης άμυνας, μπορούμε να επέμβουμε στα στρατιωτιοποιημένα νησιά".

Από την πλευρά του ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Ναΐμ Μπαμπούρογλου σχολίασε: "Λόγω της άσκησης της Ελλάδας έχει δημιουργηθεί το δικαίωμα της Τουρκίας για νόμιμη άμυνα σύμφωνα με το άρθρο 51 του ΟΗΕ. Γιατί νόμιμη άμυνα. Διότι η Ελλάδα μονομερώς αλλάζει το καθεστώς των νησιών, τα οποία σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες θα πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα και τώρα αυτά αποτελούν απειλή. Τώρα πια υπάρχει μια νέα δημιουργία απειλής που βρίσκεται σε απόσταση 18 ή και 5.5 χιλιομέτρων. Το δικαίωμα της νόμιμης άμυνας περιλαμβάνει και τον πόλεμο όπως και η καταπιεστική διπλωματία. Να το τονίσουμε αυτό".

capital


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *