ροή ειδήσεων

Απόλλων - Κολοσσός: Προβάδισμα για τους Πατρινούς



Ο Απόλλων Πατρών θα φιλοξενήσει τον Κολοσσό στην Πάτρα για την 8η αγωνιστική της Basket League, με τον ΕΣΑΚΕ να αναλύει τους αριθμούς των δύο ομάδων.


Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:


Στην Πάτρα θα διεξαχθεί το δεύτερο από τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (3/12, 17:00, ΕΡΤ Sports) για την 8η αγωνιστική της Basket League, με τον Απόλλωνα Carna να περιμένει τον Κολοσσό H Hotels. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα προέρχεται από την ήττα στη Νίκαια ενώ εκείνη του Ηλία Παπαθεοδώρου από την επικράτηση επί της ΑΕΚ.


Ο Απόλλων Carna σημείωσε και τις δύο νίκες του ως γηπεδούχος σε συνολικά τέσσερα παιχνίδια. Επιβλήθηκε της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό (78-72) και του Λαυρίου Megabolt (71-54) σε δύο νίκες που μπορεί να αποδειχτούν σημαντικές στην «οικονομία» του Πρωταθλήματος. Η αχαϊκή ομάδα δεν ξεπέρασε τους 78 πόντους σε κάποιο από τα επτά παιχνίδια της ως τώρα ενώ είχε παθητικό μικρότερο των 80 μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές και τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Ο Κολοσσός H Hotels υποχρεώθηκε σε ήττα και στις τέσσερις εξόδου τους από τη Ρόδο. Έχασε κατά σειρά από Ιωνικό, Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Στα δύο πρώτα βρέθηκε προηγούμενος με διαφορές 9-10 πόντων αλλά δεν τα κατάφερε ενώ στο τρίτο, στο ΟΑΚΑ, έχασε με 10 πόντους. Μόνο στο ΣΕΦ δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός γνωρίζοντας την ήττα με 99-64.


Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Απόλλων Carna και Κολοσσός H Hotels, δύο από τις σημαντικότερες δυνάμεις του μπάσκετ της ελληνικής περιφέρειας, συνυπάρχουν για 8η σεζόν στην Basket League. Η ομάδα της Πάτρας έχει το προβάδισμα στο σύνολο των αγώνων τους αλλά και ως γηπεδούχος. Ο Κολοσσός H Hotels ωστόσο έφυγε από την αχαϊκή πρωτεύουσα με τη νίκη στις δύο από τις τρεις τελευταίες επισκέψεις του με αντίπαλο τον Απόλλωνα Carna.

Αναλυτικά οι αριθμοί των αγώνων τους στην Basket League…

ΣΥΝΟΛΙΚΑ
Απόλλων Carna - Κολοσσός H Hotels 8-6

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ CARNA
Απόλλων Carna - Κολοσσός H Hotels 5-2

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
2005-06: Απόλλων Carna - Κολοσσός H Hotels 105-72

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΟΝΤΩΝ
2013-14: Απόλλων Carna - Κολοσσός H Hotels 76-66 (Ο Ντεμάριους Μπολντς είχε 25 πόντους για τον Απόλλωνα)


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ



ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ CARNA

MILESTONE

* Ο Ράιαν Τέιλορ είναι ο πρώτος σκόρερ του Απόλλωνα Carna με 90 πόντους και αυτός που είναι πιο κοντά στους 100, αριθμό στον οποίο έφτασαν 98 παίκτες στην ιστορία του στην Basket League.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Ζώης Καράμπελας είναι πρώτος σε ασίστ (34), κλεψίματα (10) αλλά και λάθη (23) μεταξύ των παικτών του Απόλλωνα Carna.

* Ο Έι Τζέι Ντέιβις είναι ένας από τους δύο παίκτες της Basket League –ο άλλος είναι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης- που έχει 80+ πόντους, 50+ ριμπάουντ και 20+ ασίστ.

* Ο Ιμπραχίμ Σίλα είναι 4ος στη λίστα των παικτών που είναι πιο εύστοχοι στα δίποντα, εκτελώντας με 72,73%.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η ομάδα του Νίκου Βετούλα εκτελεί με 34,53% στα τρίποντα και έχει το πέμπτο υψηλότερο ποσοστό ως τώρα στο Πρωτάθλημα.

- Ο Απόλλων Carna έχει το δεύτερο, χαμηλότερο ποσοστό στα δίποντα στην Basket League μετά τον Ιωνικό. Εκτελεί με 46,98% ποσοστό χαμηλότερο κατά 4% σε σχέση με πέρυσι (51,07%).

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS

MILESTONE

* Μπροστά σε ένα ξεχωριστό, ατομικό επίτευγμα βρίσκεται ο Χάρης Γιαννόπουλος αφού απέχει 12 πόντους από τους 2.000 στην Basket League. Είναι ένας αριθμός στον οποίο έφτασαν 70 παίκτες στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Τι Τζέι Σταρκς έχει 142 πόντους, σχεδόν τους διπλάσιους από τον δεύτερο σκόρερ του Κολοσσού Γιανίκ Μορέιρα που έχει 77.

* Ο Γιανίκ Μορέιρα μετράει πέντε συνεχόμενα παιχνίδια με τουλάχιστον δύο επιθετικά ριμπάουντ.

* Ο Χάρης Γιαννόπουλος μετράει 12 συνεχόμενες εύστοχες βολές ενώ μετράει συνολικά 18/19 αφού αστόχησε σε μία στο παιχνίδι με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο μέσο όρο επιθετικών (12,42) και συνολικών ριμπάουντ (36,85) στην Basket League.

- Το τρίποντο παραμένει η βασικότερη αδυναμία του Κολοσσού H Hotels αφού είναι η πιο άστοχη ομάδα της φετινής Basket League με 24,66%. Στην κανονική περίοδο του περσινού Πρωταθλήματος είχε το τρίτο υψηλότερο ποσοστό εκτελώντας με 35,61%.

sdna

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *