ροή ειδήσεων

Φρενίτιδα στον τουρκικό Τύπο: Οι Έλληνες αναβάθμισαν τους πολλαπλούς εκτοξευτές RM-70 και από την ΡόδοΤα σενάρια επιστημονικής φαντασίας των Τούρκων μυρίζουν πιθανή προβοκάτσια το επόμενο διάστημα στο Αιγαίο


Τουρκική εφημερίδα στοχοποίησε την ελληνική στρατιωτική άσκηση ΚΟΛΟΣΟΣ-22 η οποία διεξήχθη στην Ρόδο, αναφέροντας περί ελληνικών πολλαπλών εκτοξευτών RM-70 με βλήματα 122 χιλιοστών που έχουν εμβέλεια 40 χλμ, η οποία φτάνει και περισσεύει για να κτυπηθεί η Μαρμαρίδα που είναι απέναντι από το ελληνικό νησί.


Αυτό το « τουρκικό» σενάριο δεν ισχύει διότι δεν έχει ανακοινωθεί πουθενά ότι τα RM-70 και το υφιστάμενο απόθεμα των δεκάδων χιλιάδων ρουκετών JROF των 122mm, έχουν αναβαθμιστεί με βάση τη σερβική ρουκετά G2000 η οποία διπλασιάζει το βεληνεκές από τα 20 στα 40 χιλιόμετρα και ταυτοχρόνως βελτιώνει και την ακρίβεια των πυρών, αλλά βρίσκεται «¨παγωμένη» σε κάποια συρτάρια …ακόμη.


Η Τουρκία δημιουργεί κλίμα κατά της Ελλάδος για ασκήσεις σε δικό μας έδαφος«Έχοντας αναπτύξει προηγουμένως τεθωρακισμένα οχήματα αμερικανικής κατασκευής στα νησιά, η Ελλάδα πραγματοποίησε άσκηση με MLRS αυτή τη φορά.


Στην Ρόδο, όπως και σε άλλα νησιά του Αιγαίου, που απαιτείται να έχει μη στρατιωτικό καθεστώς (αποστρατιωτικοποιημένο) και άοπλα σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες, έγινε στρατιωτική άσκηση.

Η γκάμα των συστημάτων RM-70 MLRS που κατασκευάστηκαν στην Τσεχοσλοβακία και τώρα χρησιμοποιεί ο ελληνικός στρατός, χρησιμοποιεί πυραύλους διαμέτρου 122 mm ως πυρομαχικά.

Η κανονική εμβέλειά του είναι γνωστή ως 20 χιλιόμετρα. Ωστόσο, στην άσκηση που ονομάζονταν Κολοσσός-22, ο ελληνικός στρατός δοκίμασε 80 σύγχρονες ρουκέτες παραγωγής με βεληνεκές 40 χιλιομέτρων. Το βεληνεκές αυτών των πυραύλων καλύπτει τη δυτική ακτή της Μαρμαρίδας», αναφέρει το τουρκικό άρθρο .


Μετά την επανένωση της Δυτικής και της Ανατολικής Γερμανίας το 1991, η Ελλάδα αγόρασε αποθέματα όπλων της Ανατολικής Γερμανίας από το Σύμφωνο της Βαρσοβίας και μαζί με αυτά προμηθεύτηκε 160 συστήματα RM-70 MLRS.

Οι τουρκικές δυνάμεις που βρίσκονται στα παράλια

Η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε πληθώρα νησιών μας στο Αιγαίο, ενώ επιδιώκει την αποστρατικοποίησή τους, με την επίφαση ότι αυτή αντίκειται σε Διεθνείς συνθήκες.
Επίσης έχει δημιουργήσει την Στρατιά Αιγαίου με έδρα τη Σμύρνη και αποστολή την κατάκτηση των νησιών μας.

Εδώ θα πρέπει να σταθούμε σε ένα γεγονός το οποίο παραβλέπουμε αναφορικά με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που είναι προσανατολισμένες και έχουν ως αποστολή την κατάληψη των νησιών μας.

Το γεγονός αυτό είναι ότι η Στρατιά Αιγαίου αποτελεί ένα μικρό μέρος του συνολικού όγκου και μέσων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που έχουν την συγκεκριμένη αποστολή.Συγκεκριμένα εκτός της Στρατιάς Αιγαίου, οι άμεσες εφεδρείες της, δυνάμεις και μέσα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, της πολεμικής αεροπορίας, της Στρατοχωροφυλακής, Ειδικές δυνάμεις του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, της αεροπορίας στρατού, της Διοίκησης Ασφαλείας ακτών και Μονάδες UAV, έχουν ως αποστολή την κατάληψη νησιών μας.Ολόκληρη η διάταξη των τουρκικών δυνάμεων στα μικρασιατικά παράλια, παραπέμπει ευθέως σε σενάρια άμεσης επιθετικής ενέργειας σε βάρος των νησιών μας.
1. Στρατιά Αιγαίου ή αλλιώς 4η Στρατιά με έδρα την Σμύρνη

Οργανικές Μονάδες7 ΤΑΞΚΔ (7η Ταξιαρχία Καταδρομών), με έδρα το Izmit (Νικομήδεια)
19 ΤΑΞΚΔ (-2) με έδρα το Edremit (Αδραμύτιο), ενώ μία Μοίρα της εδρεύει στο Ezine και άλλη μία στο Burhaniye
11 ΤΑΞΚΔ (-2) με έδρα το Denizli
Υποδιοίκηση επιπέδου Συντάγματος της 11ΤΑΞΚΔ με έδρα το Aydin (Αϊδίνιο)
57 ΤΑΞΠΒ (57η Ταξιαρχία Πυροβολικού) με έδρα την Μπόρνοβα
ΤΑΞΠ/Ν (Ταξιαρχία Πεζοναυτών) με έδρα τη Foca (Φώκαια)

Σε περίοδο επιχειρήσεων αναλαμβάνει Υπό Διοίκηση (ΥΔ) την Ταξιαρχία Πεζοναυτών που εδρεύει στη Foca (Φώκαια), η οποία υπάγεται εν ειρήνη στην Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων.

Ενώ οι Τούρκοι διαθέτουν όλες αυτές τις δυνάμεις πλησίον των νησιών έχουν το μεγάλο θράσος να φωνασκούν για την Ελλάδα και τον ελληνικό στρατό που τους απειλεί δήθεν από τα νησιά, πραγματικά επικίνδυνη λογική που εδράζεται μόνο σε νεο-οθωμανική θεώρηση και πουθενά αλλού.

Πενταπόσταγμα 


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *