ροή ειδήσεων

ΈΡΕΥΝΑ: 1 στους 5 Γερμανούς κόβει τις διακοπές για να αποταμιεύσει χρήματα | Τα ταξίδια στην πρώτη πεντάδα των τομέων που κάνουν περικοπές

 

Παρά το γεγονός ότι οι διακοπές αποτελούν προτεραιότητα για τους Γερμανούς, εντούτοις ο πληθωρισμός και το αυξημένο κόστος διαβίωσης δείχνει να επηρεάζει την ταξιδιωτική συμπεριφορά τους, με το εντυπωσιακό 51% να σκέφτεται να παραλείψει εντελώς τις διακοπές, όπως αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα της GfK, που διεξήχθη για λογαριασμό του Βαυαρικού Κέντρου Τουρισμού (BZT).

 

Εκτός από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, κανένα άλλο θέμα δεν είναι τόσο επίκαιρο αυτή τη στιγμή όσο οι υψηλές τιμές των καθημερινών αγαθών και υπηρεσιών, καθώς και το κόστος θέρμανσης και ηλεκτρικής ενέργειας. Ως εκ τούτου, οι συμβουλές εξοικονόμησης από ειδικούς είναι δύσκολο να αγνοηθούν αυτές τις μέρες. Από πού όμως αρχίζει ο πληθυσμός να αποταμιεύει; Φως στο ερώτημα επιχειρεί η τρέχουσα έρευνα.

Πρώτη η εξοικονόμηση ενέργειας

Η έρευνα εξέτασε πρωτίστως τους τρεις τομείς από τους οποίους οι ερωτηθέντες ξεκινούν πρώτα την εξοικονόμηση: Η εξοικονόμηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας αναφέρεται συχνότερα (35%), μπροστά από τα μέτρα εξοικονόμησης στην ενέργεια θέρμανσης (29%). Στην τρίτη θέση έρχονται οι επισκέψεις σε εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ (24%), ακολουθούμενες από τις διακοπές και την ένδυση.

Υπάρχουν σαφείς διαφορές στις προτεραιότητες εξοικονόμησης των γυναικών και των ανδρών: ενώ οι άνδρες σχεδιάζουν να εξοικονομήσουν συχνότερα χρήματα από την ενέργεια θέρμανσης, τη βενζίνη και τα δώρα, οι γυναίκες επιχειρούν να ξοδέψουν λιγότερα για γαστρονομία, ένδυση και υπηρεσίες όπως κομμωτήριο ή αισθητική.

Περικοπές στον τομέα των ταξιδιών για έναν στους πέντε

Οι διακοπές κατονομάζονται από το 20% μεταξύ των πρώτων τομέων από όπου ξεκινά η αποταμίευση. Τι σκέφτονται όμως όσοι υποστηρίζουν ότι θα εξοικονομήσουν χρήματα από τον τομέα των διακοπών;
-Το 23% σχεδιάζει να επιλέξει φθηνότερα καταλύματα.
-Το 17% θέλει να συντομεύσει τις διακοπές του.
-Το 13% σκοπεύει να ξοδέψει λιγότερα χρήματα στον προορισμό των διακοπών.
-Το 51% σκοπεύει να παραλείψει εντελώς τις διακοπές.

Συνολικά, το 27% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει ότι αισθάνεται σήμερα έντονα φορτισμένο από τις αυξημένες τιμές. Μεταξύ των ατόμων που δεν έχουν ταξιδέψει τον τελευταίο χρόνο, το ποσοστό αυτό φτάνει το 37%. Ενώ, μεταξύ εκείνων που έχουν ήδη κλείσει κάποιο ταξίδι μέχρι τον Απρίλιο του 2023, το ποσοστό που αισθάνεται λιγότερο επιβαρυμένο από τις αυξημένες τιμές είναι πάνω από τον μέσο όρο.

Στην έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 8 και 18 Δεκεμβρίου 2022, συμμετείχαν 2.013 άνδρες και γυναίκες του γερμανόφωνου πληθυσμού, ηλικίας 18 έως 74 ετών, στη Γερμανία.
money-tourism

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *