ροή ειδήσεων

Η Κάλυμνος τίμησε τη μνήμη των 3 Αξιωματικών ΠΝ που έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια πριν 27 χρόνια.



Η Κάλυμνος, σήμερα Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023,όπως κάθε χρόνο, με αρχιερατικό μνημόσυνο στον Ι.Ν Αγ. Νικολάου της Πόθιας και τρισάγιο στο μνημείο των Ιμίων, τίμησε την μνήμη των 3 ηρώων αξιωματικών του ΠΝ, Χριστόδουλου Καραθανάση , Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού που έχασαν τη ζωή του πριν 27 χρόνια, από την πτώση του ελικοπτέρου που επέβαιναν, κατά την εκτέλεση του υπέρτατου καθήκοντος προς την Πατρίδα την νύκτα της 30/31 Ιανουαρίου 1996 στην “κρίση των Ιμίων”.


Μετά τη Θεία λειτουργία τελέστηκε Αρχιερατικό μνημόσυνο στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, ΠΟΥ χοροστάτησε ο μητροπολίτης κ.κ Παΐσιος συμπαραστατούμενος από τον κλήρο του νησιού

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής του ΥΝΑΝΠ Εμμανουήλ Κουτουλάκης και τη Βουλή ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλειος Υψηλάντης.


Από τις τοπικές πολιτικές Αρχές παρόντες ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής,ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης,οι επικεφαλής μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος και Ιωάννης Γαλουζής, ο Πρόεδρος του ΔΣ Νικόλαος Γαβαλάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Καμπουράκης, Κωνσταντίνος Μακρυνάκης, Μικές Ρήγας και Γιώργος Μελάς, ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς.

Επίσης παραβρέθηκαν ο πρώην Βουλευτής Γιώργος Κασσάρας, η Πρόεδρος της ΔΕΕΠ της ΝΔ Έφη Χαραλαμποπούλου,ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου και πολιτευτής της ΝΔ Αντώνης Γιαννικουρής, ο τέως Δήμαρχος Ρόδου και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ Φώτης Χατζηδιάκος, Πρόεδρος της ΕΚΟ Ναυτιλίας της ΝΔ Χρήστος Παπαναστασίου και μέλη,της Κομματικής Οργάνωσης.



Από Στρατιωτικής πλευράς ο Ταξίαρχος Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Σπύρος Κογιάννης , ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης(ΠΖ) Δημήτριος Λυμπερέας, ο Διοικητής του ΤΕΘ Καλύμνου Ανχης (ΠΖ) Αθανάσιος Κωστάκος και αντιπροσωπεία Αξιωματικών και Υπαξιωματικών .

Από το Ναυτικό ο Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Κω Πλοίαρχος ΠΝ Γεώργιος Σταματογιαννης

Τον Αρχηγό ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ εκπροσώπησε ο Διοικητή της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος– Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Παντελής Χαμέτης που τον συνόδευαν ο Λιμενάρχης Καλύμνου Αντιπλοίαρχος ΛΣ Θεόφιλος Τσαγκάρης ο Διοικητής της ΑΕΝ Καλύμνου Πλωτάρχης ΛΣ Διονύσιος Κλάδης, ο Υπολιμενάρχης Υποπλοίαρχος ΛΣ Γεώργιος Γαλουζής και στελέχη του Λιμεναρχείου.

Από το ΑΤ Καλύμνου ο Υποδιοικητής Αστυνόμος Β΄Κωνσταντίνος Δάσκαλος


Στην τελετή συμμετείχαν Καθηγητές ,δάσκαλοι,και μαθητές με σημαίες των σχολείων και του Ερυθρού Σταυρού.

Μετά το πέρας του Αρχιερατικού μνημόσυνου, η Εκπαιδευτικός και Αντιπρόεδρος του Αναγνωστηρίου “ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ” Χριστίνα Παπουτσή, εκφώνησε ομιλία με το ιστορικό της κρίσης των Ιμίων.

Το εκκλησίασμα στη συνέχεια έψαλε τον Εθνικό ύμνο.
ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ

Ακολούθησε η μετάβαση στο μνημείο των πεσόντων αξιωματικών μπροστά από το Λιμεναρχείο, όπου εψάλη τρισάγιο και στη συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφάνων.

Να σημειώσουμε ότι εκ μέρους της Κυβέρνησης κατέθεσε στεφάνι ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής του ΥΝΑΝΠ Εμμανουήλ Κουτουλάκης και εκ μέρους της Βουλής ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλειος Υψηλάντης. Επίσης στεφάνι κατέθεσε ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας ναύαρχος εα Ευάγγελος Αποστολάκης που βρίσκεται στην Κάλυμνο προκειμένου να συμμετάσχει σήμερα βράδυ στις 7.00, σε εκδήλωση με θέμα τις “Ελληνοτουρκικές σχέσεις” που θα γίνει στο ισόγειο του Πνευματικού κέντρου.







Αναλυτικό ρεπορτάζ με video από το Αρχιερατικό μνημόσυνο ,το τρισάγιο και την κατάθεση στεφάνων σε επόμενη ανάρτηση μας. Επίσης video με δηλώσεις του Ναυάρχου εα Ευάγγελου Αποστολάκη ,καθώς και στιγμιότυπα του Πολυχρόνη Μυλωνά του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, που κολύμπησε από Ψέριμο στην Κάλυμνο για να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των 3 Αξιωματικών του ΠΝ.

kalymnos-news

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *