ροή ειδήσεων

Το αδιαχώρητο στις εφημερίες των νοσοκομείων: Πολύωρες αναμονές και ταλαιπωρία για τους ασθενείς

Στα όριά τους οι γιατροίΤραγική είναι η κατάσταση στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας στις εφημερίες τους. Πολύωρες αναμονές και ταλαιπωρία περιμένει τους ασθενείς σε κάθε εφημερία λόγω των ελλείψεων σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Στο Μαμάτσειο της Κοζάνης η μονάδα εντατικής θεραπείας που εξοπλίστηκε πρόσφατα με νέα μηχανήματα, κινδυνεύει να κλείσει, καθώς οι γιατροί ο ένας μετά τον άλλον φεύγουν και οι θέσεις δεν καλύπτονται σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.


Τραγικές όμως είναι και οι ελλείψεις στην παιδιατρική κλινική. Σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα οι μοναδικές κλίνες εντατικής είναι στη Θεσσαλονίκη και οι διακομιδές πλέον είναι καθημερινές.

Οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο Μεσολόγγι έφτασαν στο απροχώρητο. Μάλιστα προκειμένου να βγουν οι εφημερίες η διοίκηση του νοσοκομείου επιστρατεύει με τη διαδικασία του «εντέλλεσθε» γιατρούς από τα κέντρα Υγείας. Την Παρασκευή το βράδυ περιπολικό της αστυνομίας μετέφερε άρον άρον μια γιατρό που εκείνη την ώρα εργαζόταν στο κέντρο υγείας στο νοσοκομείο, λόγω έλλειψης προσωπικού σε εφημερία.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι πολλές και οι γιατροί έχουν φτάσει στα όρια τους. Όπως τονίζουν οι γιατροί, τα κενά δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε με εντέλλεσθε ούτε με προσωρινές λύσεις, παρά μόνο με προσλήψεις που θα βάλουν τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων ασθενών.

 newsbeast

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *