ροή ειδήσεων

17 ψηφιακοί νομάδες απ’ όλη την Ευρώπη για τρεις μήνες στη Ρόδο



Στο νησί βρίσκονται οι πρώτοι digital nomads, εργαζόμενοι της εταιρείας Cisco, που συμμετέχουν σε πρόγραμμα για εργασία εξ αποστάσεως, ενώ θα ενταχθούν σε πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας και προσφοράς


Αφησαν τις χώρες καταγωγής τους και τα γραφεία τους και πλέον βρίσκονται στη Ρόδο. Το γραφείο τους πλέον θα έχει θέα θάλασσα, παρόλο που θα συνεχίσουν να εργάζονται για έναν από τους κολοσσούς της τεχνολογίας.


Οι ψηφιακοί νομάδες είναι μια εργασιακή κοινότητα που φαίνεται πως έχει βάλει στο… μάτι και τη χώρα μας.


Η Αννα από την Ισπανία, η Αναμπέλα από την Πορτογαλία, ο Φρανσουά από τη Γαλλία, ο Εετού από τη Φινλανδία, η Φεντερίκα από την Ιταλία, ο Τζέικομπ από τη Νορβηγία και η Κάγια από την Ολλανδία είναι επτά από τους δεκαεπτά ευρωπαίους εργαζομένους οι οποίοι θα μείνουν και θα εργάζονται εξ αποστάσεως από το νησί των ιπποτών για τους επόμενους τρεις μήνες.

Εφτασαν στη χώρα μας στις αρχές Μαρτίου και πρόκειται να ζήσουν και να αποκτήσουν την εμπειρία της νησιωτικής Ελλάδας, την οποία και θα μεταφέρουν στη δική τους κοινότητα, την ώρα που θα συνεχίσουν να εργάζονται για την εταιρεία τους. Αυτή η τρίμηνη παραμονή στη Ρόδο πραγματοποιείται στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογράψει η πολυεθνική Cisco Systems με την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου.
 

Οργανωμένη εγκατάσταση

«Ψηφιακούς νομάδες έχουμε στα νησιά μας. Είναι εργαζόμενοι με καταγωγή από διάφορες χώρες, όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από τη μακρινή Αμερική. Αυτή τη φορά, όμως, γίνεται οργανωμένη εγκατάσταση στο νησί μας εργαζομένων που θα δουλεύουν εξ αποστάσεως», σημειώνει στα «ΝΕΑ» ο περιφερειάρχης Νότιου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος υποδέχθηκε τους δεκαεπτά ψηφιακούς νομάδες.

Στους ευρωπαίους εργαζομένους η Περιφέρεια έχει βρει κατοικίες στην πόλη της Ρόδου αλλά και χώρους εργασίας, ενώ οι νομάδες θα ενταχθούν σε πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας και προσφοράς, μεταξύ άλλων θα βοηθήσουν με τη διανομή τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, θα πραγματοποιήσουν διάλεξη για ασφαλή περιήγηση στο Διαδίκτυο στο Ορφανοτροφείο Ρόδου, ενώ θα συνεργαστούν και με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για θέματα τεχνολογίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ψηφιακοί νομάδες υπολογίζονται σε περίπου 35 εκατομμύρια, ενώ βάσει μελέτης του MIT Enterprise Forum κάθε χρόνο περίπου 100.000 digital nomads επιλέγουν την Ελλάδα. Αλλωστε, από τον Ιανουάριο του 2021 η ελληνική κυβέρνηση κάνει συντονισμένη προσπάθεια προκειμένου να μετατραπεί η χώρα σε ελκυστικό τόπο για τους ψηφιακούς νομάδες, με τη χορήγηση – μεταξύ άλλων – της digital nomad visa.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *