ροή ειδήσεων

Ευχές Τσαβούσογλου σε Δένδια για την επέτειο της 25ης Μαρτίου!

Δείτε την επιστολή - Νέα εποχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις - Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία

 

Νέα εποχή για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις εγκαινιάζει η ευχετήρια επιστολή που απέστειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, για την 25η Μαρτίου!

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, πλην των ευχών για την εθνική εορτή, δηλώνει βέβαιος ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας, που υφίστανται αυτή τη στιγμή μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας, θα παγιωθούν στο μέλλον.



Στο ίδιο μήκος κύματος, δηλώνει αποφασισμένος να συμβάλλει περαιτέρω στη θετική δυναμική των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας, που επικρατεί τώρα.

Επιπλέον, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, ευχαριστεί για μια ακόμη φορά την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη και την βοήθεια την οποία προσέφεραν στην Τουρκία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς. Τέλος, εκφράζει τις καλύτερες ευχές του για προσωπική υγεία και ευτυχία, όπως και για ευημερία του φιλικού πληθυσμού της Ελλάδας.







«Η Τουρκία τείνει χείρα συνεννόησης»

Διαβάστε στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» που κυκλοφορεί συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια για τη νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας. Όπως επισημαίνει, «η τουρκική παραβατικότητα έχει μετατραπεί σε κάτι το ανύπαρκτο», την ίδια ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «τείνει χείρα συνεννόησης προς την Ελλάδα».

«Η Τουρκία δεν είναι αφελής» τονίζει ο Έλληνας υπουργός, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα έχει απόλυτη υποχρέωση να περάσει μέσα απ' την πόρτα που η Τουρκία άνοιξε», με επικοδομητικό διάλογο και «νέες προοπτικές για ευοίωνη πορεία» των ελληνοτουρκικών σχέσεων «στο εγγύς μέλλον αλλά και μακροπρόθεσμα».

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *