ροή ειδήσεων

Ένας Ροδίτης «ξαναζωντανεύει» ιστορικές εκκλησίες της Μικράς ΑσίαςΣε μία συμβολική κίνηση προχωρά ο ξεναγός και ερευνητής Μιχάλης Τριανταφύλλου από τη Ρόδο, ο οποίος επιχειρεί μέσα από τις κατασκευές του να τιμήσει την προσφυγική του καταγωγή, φέρνοντας στο προσκήνιο τις ιδιαιτερότητες και τη σπουδαία αρχιτεκτονική θρησκευτικών μνημείων από τις «χαμένες πατρίδες» των Ελλήνων.

Εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο κ. Τριανταφύλλου «ξαναζωντανεύει» εκκλησίες οι οποίες για αιώνες αποτελούσαν έναν φωτεινό «φάρο» Ορθοδοξίας για τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας.

Πρόσφατα ολοκλήρωσε μία ξύλινη κατασκευή ενός «μοντέλου» της ιστορικής εκκλησίας του Αγίου Νικολάου Αλικαρνασσού Μικράς Ασίας. Ένα κομψοτέχνημα, το οποίο κατασκευάστηκε βάσει των αρχικών σχεδίων μίας από τις ιστορικότερες εκκλησίες από τις αλησμόνητες πατρίδες των Ελλήνων, όπως άλλωστε τονίζει και ο ίδιος ο δημιουργός Μιχάλης Τριανταφύλλου.Η επίσημη παρουσίαση του έργου θα γίνει στη Ρόδο, ενώπιον του σωματείου ξεναγών της νήσου, ενώ παράλληλα θα προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ το οποίο θα έχει ως επίκεντρο τις εκκλησίες της ευρύτερης περιοχής της Αλικαρνασσού Μικράς Ασίας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Μιχάλη Τριανταφύλλου, θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα η κατασκευή της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Αλικαρνασσού, όπως και άλλων κτιρίων της χριστιανικής συνοικίας της πόλης. 


tv4e

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *