ροή ειδήσεων

Θρίλερ με 15 θανάτους παιδιών σε δύο ελληνικά νοσοκομεία: Στο μικροσκόπιο καρδιοχειρουργός «Μεσσίας»Ένα «θρίλερ» που αφορά θανάτους 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με την ΕΛ.ΑΣ και τις δικαστικές Αρχές να ερευνούν την υπόθεση, ενώ στο μικροσκόπιο έχει μπει καρδιοχειρουργός, ο οποίος φέρεται να αυτοπροσδιοριζόταν ως «Μεσσίας».


Σύμφωνα με το Mega, οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση κάτω από συνθήκες απόλυτης μυστικότητας εδώ και μερικές εβδομάδες.
 

Καταθέσεις γονέων και γιατρών


Οι καταγγελλόμενοι θάνατοι των παιδιών έχουν καταγραφεί σε δύο νοσοκομεία, με το βασικό τμήματα της έρευνας να αφορά σε ιδιωτική κλινική. Οι Αρχές καλούν σε καταθέσεις γονείς παιδιών που έχουν χάσει τη ζωή τους, αλλά και γιατρούς και άλλα πρόσωπα.


Σχετική έρευνα φέρεται πως έχει γίνει και από αρμόδια επιτροπή του υπουργείο Υγείας, η οποία όμως σταμάτησε στις Αρχές του 2023.
 

Η έγγραφη αναφορά από συλλόγους καρδιοπαθώνΣύμφωνα με τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο, η αστυνομική και δικαστική έρευνα, ξεκίνησε από μία εγγραφή αναφορά του στάλθηκε από συλλόγους καρδιοπαθών το 2021 και πιο συγκεκριμένα από άτομα, που δηλώνουν ότι υπήρξαν γονείς 15 παιδιών τα οποία χειρουργήθηκαν από συγκεκριμένο καρδιοχειρουργό και έχασαν τη ζωή τους μετά από πλημμελείς ενέργειες του.


Στο κείμενό του αναφέρεται ότι ο επικεφαλής διευθυντής είναι ένας «ψεύτικος Μεσσίας» και από τα περίπου 70 χειρουργεία που πραγματοποιήθηκαν από πέρυσι, το 20% κατέληξαν με τον θάνατο του παιδιού - ασθενούς, ενώ πολλά ακόμα παιδιά δεν επανήλθαν ποτέ μετά την εγχείριση.
 

Τα «τραγικά ποσοστά» και η ΜΚΟ του γιατρού


Καρδιοχειρουργοί υποστηρίζουν ότι σε ανάλογες περιπτώσεις, δηλαδή σε επεμβάσεις για καρδιολογικά προβλήματα σε παιδιά, το ποσοστό θνητότητας παγκοσμίως ανέρχεται στο 2 με 4% και όχι στο 20%, όπως αναφέρουν οι καταγγελίες για τις επεμβάσεις του γιατρού.


Οι καταγγέλλοντες που υπογράφουν την επιστολή σημειώνουν πως ο εν λόγω καρδιοχειρουργός παραπλανεί πολίτες μέσα από μία φιλανθρωπική ΜΚΟ που έχει δημιουργήσει. Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο γιατρός είχε αποχωρήσει από τα νοσοκομεία όπου και εργαζόταν.
Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ψάχνουν τους φακέλους των παιδιών


Τις τελευταίες ημέρες, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ επιχειρούν να εντοπίσουν τους φακέλους των παιδιών που έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους, για να μπορέσουν να κατανοήσουν τους λόγους ου οδήγησαν στους θανάτους.
ethnos

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *