ροή ειδήσεων

Ενδοσχολικές εξετάσεις Λυκείων-”Επανήλθε” το σύστημα στη Τράπεζα Θεμάτων



Ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα και στα Λύκεια των Δωδεκανήσων η επίδοση των θεμάτων των ενδοσχολικών εξετάσεων μετά την εμπλοκή που παρουσιάστηκε στο δίκτυο σε Πανελλαδικό επίπεδο από τις 6.30 το πρωί της Δευτέρας 29 Μάη.

‘’Ακόμα όμως το σύστημα «σέρνεται» δεν έχει ομαλοποιηθεί ‘’δήλωσαν στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου διευθυντές από Λύκεια της Ρόδου, Κω, Καλύμνου, ελπίζοντας να μην παρουσιαστεί το πρόβλημα και τις επόμενες μέρες.


Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων του ΙΕΠ (Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής) είχε πέσει από τα ξημερώματα προκαλώντας ανησυχία σε διευθυντές και εκπαιδευτικούς που αδυνατούσαν να μπουν στο σύστημα για να κληρώσουν , όπως ορίζει η νομοθεσία, τα θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων.

Επί τέσσερις και πλέον ώρες οι μαθητές βρίσκονταν σε αναμονή με την αγωνία να κορυφώνεται όσο ο χρόνος περνούσε και δεν δίνονταν τα θέματα προκειμένου να ξεκινήσει η γραπτή διαδικασία.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, την ημέρα κάθε προγραμματισμένης εξέτασης ανά συγκεκριμένο μάθημα και Λύκειο, οι διδάσκοντες κληρώνουν άπαξ τα προς εξέταση από την Τ.Θ.Δ.Δ. θέματα (έως δύο ώρες προ της ενάρξεως της εξέτασης για όλα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα και τρεις ώρες για τα μαθήματα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας/Αρχαίων Ελληνικών, των Αγγλικών και της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας/Νέων Ελληνικών, καθώς και για τα μαθήματα Σχεδιαστικού Περιεχομένου).

ertnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *