ροή ειδήσεων

Fosun - Ρόδος: Μένουν μέχρι νεωτέρας οι Κινέζοι στα ελληνικά ξενοδοχεία

Το ξενοδοχείο Cook's Club Kolymbia στην Ρόδο

Υπό την πίεση των τραπεζών, η Fosun εξετάζει σοβαρά την πώληση του τουριστικού βραχίονα που περιλαμβάνει και 9 ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Προς το παρόν, πάντως, εγκαινιάστηκε νέα μονάδα Cook Club στη Ρόδο.


Σε προκαταρκτικές συζητήσεις για την πώληση περιουσιακών στοιχείων στον τομέα του τουρισμού βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η διοίκηση της Fosun, της κινεζικής εταιρείας που έγινε ευρύτερα γνωστή στους Έλληνες εξαιτίας της συμμετοχής της στην Folli Follie αλλά και από την αρχική συμμετοχή της στο σχήμα που θα επένδυε στο project του Ελληνικού. Ο όμιλος του Γκουό Γκουαντσάνγκ, που βρέθηκε ένα βήμα πριν την κατάρρευση το περασμένο φθινόπωρο, πλέον έχει βγάζει στο σφυρί τα «ασημικά» μετά από πίεση που δέχεται από κινεζικές τράπεζες λόγω υψηλών χρεών.


Οι κινήσεις δεν αποκλείεται να επηρεάσουν και τα ξενοδοχεία Casa Cook και Cook’s Club στην Ελλάδα που έχει «κληρονομήσει» και έχει επεκτείνει μετά την κίνηση διάσωσης μονάδων της Thomas Cook που είχε πραγματοποιήσει το 2019. Πριν από λίγες ημέρες η Fosun Tourism εγκαινίασε στην Ρόδο το Cook Club Kolymbia, το τρίτο ξενοδοχείο που διαθέτει στο Νησί των Ιπποτών, το πέμπτο Cook Club στην Ελλάδα και το ένατο συνολικά καθώς, όπως προαναφέρθηκε διαθέτει και το σήμα Casa Cook.

Το ξενοδοχείο, δυναμικότητας 271 δωματίων, αποκλειστικά για ενήλικες, βρίσκεται στα Κολύμπια της Ρόδου, σε απόσταση 28 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο Διαγόρας του νησιού και 25 χιλιόμετρα από την Παλιά Πόλη και την ιστορική Λίνδο. Η διαμονή πραγματοποιείται σε επτά κτίρια με ανακαινισμένα δωμάτια, συμπεριλαμβανομένου ενός συνδυασμού δίκλινων και μονόκλινων δωματίων καθώς και σουίτες.

Το ξενοδοχείο της Ρόδου είναι η τελευταία προσθήκη με βάση το επενδυτικό πρόγραμμα που είχε παρουσιάσει πέρυσι τον Μάρτιο. Η εταιρεία που παρέλαβε από την Thomas Cook, το πρώτο Cook’s Club που είχε δημιουργήσει στο κόσμο, στην Χερσόνησο, στην Κρήτη το 2018, μόνο την τελευταία χρονιά προχώρησε στην λειτουργία πέντε νέων ξενοδοχείων σε Κέρκυρα, Ρόδο, Μύκονο και Σάμο. Η επέκταση ήταν προαποφασισμένη πριν αντιμετωπίσει η μητρική τα οικονομικά προβλήματα.

Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα, και πιθανόν από το 2024, τα σήματα Casa Cook και Cook’s Club να αλλάξουν για άλλη μία φορά χέρια καθώς όπως προαναφέρθηκε ο κινεζικός όμιλος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις πώλησης του τουριστικού βραχίονα ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων και την πώληση των Club Med τα οποία βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του. Στην χώρα μας η Fosun έχει ήδη πουλήσει από πέρυσι το καλοκαίρι την μονάδα της Club Med στην Εύβοια στην Hova Hospitality.

 businessdaily

 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *