ροή ειδήσεων

Τι πραγματικά σημαίνει ο «περιβαλλοντικός» στόχος της μηδενικής καθαρής κατανάλωσης ενεργείας (Net Zero) έως το 2050;Ενας πιο ψυχρός, πιο πεινασμένος πληθυσμός με εξαιρετικά περιορισμένη ελευθερία, θα είναι πραγματικότητα σύντομα...Όλα αυτά συνάδουν με την Ατζέντα 21 του ΟΗΕ/WEF, την ατζέντα του ΟΗΕ «World at 2050» και τη Μεγάλη Επαναφορά του WEF με το «Build Back Better» στο οποίο δεν θα έχετε τίποτα και θα είστε «ευτυχισμένοι» και θα τρώτε ζωύφια αντί για κρέας...Πηγή: Where Are The Numbers

Άρθρο του καθηγητή Norman Fenton

Απόδοση: Ελλήνων ΑφύπνισηΠριν από δύο μέρες δημοσίευσα αυτό που νόμιζα ότι θα ήταν ένα πολύ αθώο νήμα στο twitter σχετικά με τις επιπτώσεις του στόχου της κυβέρνησης του ΗΒ για «καθαρό μηδέν» έως το 2050. Συγκεκριμένα, έδειξα αυτό το γράφημα από το χρηματοδοτούμενο από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έργο FIRES project που συνόψιζε τη συνιστώμενη απαραίτητη στρατηγική τους για να επιτύχουμε το καθαρό μηδέν έως το 2050 με βάση μόνο τις εξελικτικές τεχνολογικές εξελίξεις (η αναφορά report από την οποία προέρχεται υπάρχει από το 2021 και το έχω δημοσιεύσει ακόμη και στο παρελθόν):

 

Τώρα, για διευκρίνιση, «μηδενική καθαρή κατανάλωση ενέργειας» σημαίνει ότι οι συνολικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (συμπεριλαμβανομένου του μεθανίου) πρέπει να είναι μικρότερες από τις αφαιρέσεις τους (όπως από τη φύτευση δέντρων). Αντίθετα, η έκθεση FIRES επικεντρώθηκε σε έναν απόλυτο μηδενικό στόχο, επειδή αναγνωρίζει την απουσία νέων επαναστατικών κλιμακωτών τεχνολογιών για 1) δέσμευση και αφαίρεση αυτών των αερίων. και 2) μεταφορά μάζας μη ορυκτών καυσίμων και παραγωγή ενέργειας. Με άλλα λόγια, εάν θέλετε ρεαλιστικά να επιτύχετε τον καθαρό μηδενικό στόχο μέχρι το 2050, ουσιαστικά πρέπει να πάτε στο απόλυτο μηδέν.

Το νήμα μου στο twitter τόνισε τα εντυπωσιακά σημεία που απαιτούσε η στρατηγική:

· Όλα τα αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτός από το Χίθροου, το Μπέλφαστ και τη Γλασκώβη θα κλείσουν έως το 2030. Απαγορεύεται η πτήση μέχρι το 2050.
Δεν υπάρχουν νέα αυτοκίνητα βενζίνης/ντίζελ έως το 2030.
Μέχρι το 2050 η χρήση του δρόμου θα περιορίζεται στο 60% του σημερινού επιπέδου.
Τα τρόφιμα, η θέρμανση και η ενέργεια περιορίζονται στο 60% του σημερινού επιπέδου έως το 2050.
Το βοδινό και το αρνί θα καταργηθούν σταδιακά έως το 2050.

Είπα ότι, εκτός από τους ακραίους περιορισμούς στην προσωπική ελευθερία και τα ταξίδια, αυτό σημαίνει είτε ψυχρότερο, πιο πεινασμένο πληθυσμό είτε μαζική πληθυσμιακή ερήμωση (αποπληθυσμός).

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες το tweet είχε συγκεντρώσει πάνω από 3 εκατομμύρια εντυπώσεις (μακράν το υψηλότερο που έχω πετύχει ποτέ).
Και, ενώ τρία χρόνια σκληρής δουλειάς για την ανάλυση δεδομένων του Covid και την έκθεση της χειραγώγησης και των ελαττωμάτων ολόκληρης της «επίσημης» αφήγησης δεν είχε οδηγήσει ποτέ σε ένα άρθρο ή συνέντευξη στα μέσα ενημέρωσης «κύριας ροής», προσκλήθηκα στη δημοφιλή εκπομπή της Laura Ingraham στο Fox News χθες το βράδυ για να μιλήσουμε για αυτό:

(Η συνέντευξη ήταν στην πραγματικότητα ηχογραφημένη εκ των προτέρων μια ώρα πριν από την προβολή της και πολλά από αυτά που είπα για το πλαίσιο, όπως η δοκιμαστική εκτέλεση του lockdown για τον Covid και οι νέες τεχνολογικές προκλήσεις, δεν βοήθησαν).

Έδωσα επίσης συνέντευξη στο NTD News.

Έτσι, αν και η έκθεση FIRES δεν είναι νέα, φαίνεται ότι επιτέλους οι άνθρωποι ξυπνούν με την τρέλα του καθαρού μηδενικού στόχου της κυβέρνησης και γιατί είναι καταδικασμένος να αποτύχει (όπως εξήγησε ο καθηγητής Michael Kelly)


Αλλά είναι ακόμα μια έκπληξη για τόσους πολλούς. Όλα αυτά συνάδουν με την Ατζέντα 21 του ΟΗΕ/WEF, την ατζέντα του ΟΗΕ «World at 2050» και τη Μεγάλη Επαναφορά του WEF με το «Build Back Better» στο οποίο δεν θα έχετε τίποτα και θα είστε ευτυχισμένοι και θα τρώτε ζωύφια αντί για κρέας. Φυσικά οι «πόλεις 15 λεπτών» που προπαγανδίζονται τώρα παντού είναι το κλειδί για όλα αυτά (όλα όσα συμβαίνουν τώρα από αυτή την άποψη και πώς εντάσσονται στην Ατζέντα 21 εξηγήθηκαν στο βιβλίο της Rosa Koire το 2011). Όπως είπα το 2021, τα lockdown για τον Covid θα ήταν πάντα ο προπομπός για τα κλιματικά lockdown.).

Είναι μια συνωμοσία που ήταν εμφανής εδώ και πολύ καιρό...


ellinikiafipnisis.blogspot.com


Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/5/23 21:07

    Είναι ένας όρκος και υπόσχεση του Μητσοτάκη. Πάμε όλοι στο διάλογο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/6/23 05:30

    Ναι καλά, άντε να πείσεις τους Κινέζους και τους Ινδούς να τρώνε ζωϊφια και να μην καταναλώνουν ορυκτά καύσιμα. Ποιός θα τους το επιβάλλει; Θα εξαφανιστούν και τα ζωϊφια, ή μήπως νομίζουν ότι θα τα καλλιεργούν και αυτά όπως τα ζώα; Εχει κανείς υπολογίσει πόσους τόνους θα πρέπει να παράγουν για να θρέψουν μια πόλη;Η μήπως θα τα καλλιεργούν με χημικά και ορμόνες για να μεγαλώσουν και να γίνουν ποιό "ζουμερά και χοντρά"; Από το ένα άκρο στο άλλο. Μήπως το "παν μέτρον άριστον" είναι η λύση; Οποιος θέλει κρέας από ζώα να το ακριβοπληρώνει, οι άλλοι ας τρώνε χόρτα και λαχανικά που είναι και πιό υγιεϊνά. Πάντως δεν βλέπω να γίνεται τίποτα, όλα θα ερημώσουν, ειδικά ο τουρισμός και ότι αυτό συνεπάγεται, εκτός αν μπει στην ζωή μας το υγρογόνο σαν καυσιμο, λίγο δύσκολο για τα επόμενα 20-30 έτη λόγο του κόστους ασφαλείας και αποθήκευσης. Κοινώς, "την έχουμε γ....."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *