ροή ειδήσεων

ΠΟΕΔΗΝ: Με ένα μόνο ασθενοφόρο δέκα νησιά του Αιγαίου – Να ενισχυθεί ο στόλος του ΕΚΑΒ



Τις ελλείψεις σε διασώστες του ΕΚΑΒ ακόμα και σε μεγάλα νησιά του Αιγαίου καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, με αφορμή το τραγικό περιστατικό της μεταφοράς 63χρονης με καρότσα φορτηγού, όπου εξέπνευσε στο δρόμο προς το Νοσοκομείο της Κω, καθώς το μοναδικό στελεχωμένο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ήταν σε άλλο περιστατικό.

Το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του ΕΚΑΒ, υποστηρίζει ο κ Γιαννάκος, δεν φρόντισαν να ενισχύσουν τις υπάρχουσες λιγοστές δυνάμεις με προσλήψεις πληρωμάτων ασθενοφόρων, με αποτέλεσμα στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου να επιχειρεί ένα ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση.


“Ο πρώτος που θα καλέσει για τις πρώτες βοήθειες θα εξυπηρετηθεί στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, ο δεύτερος θα περιμένει μέχρι να είναι διαθέσιμο το μοναδικό ασθενοφόρο ή θα μεταφερθεί σε καρότσα αγροτικού στο νοσοκομείο, όπως συνέβη για μια ακόμη φορά στην Κω, με αποτέλεσμα δυστυχώς να χαθεί άλλη μια ζωή”, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Παράλληλα επισημαίνει ότι το ΕΚΑΒ επιχειρεί με ένα μόλις ασθενοφόρο σε Κάλυμνο, Κω, Λέρο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σάμο, Σύρο, Σαντορίνη και Τήνο.

Στη Χίο και στην Ικαρία το προσωπικό δεν επαρκεί για δεύτερο ασθενοφόρο σε όλες τις βάρδιες, ενώ στην Ίο, στην Κάρπαθο και στα Κύθηρα το ΕΚΑΒ με 1 – 2 διασώστες λειτουργεί μερικά 8ωρα.

“Πόσες ανθρώπινες ζωές θα κινδυνεύσουν ακόμη για να αποφασίσουν την επαρκή στελέχωση του ΕΚΑΒ με εξειδικευμένο προσωπικό στα νησιά μας;”, διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ.


ertnews.gr



Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *