ροή ειδήσεων

Μαγιορκίνης για νέα πανδημία - Νόσος Χ: Είναι σαν να περιμένουμε μεγάλο σεισμόΔεν υπάρχει ούτε ιός ούτε βακτήριο και η νόσος Χ είναι ένα θεωρητικό σενάριο που ξεκίνησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να συζητάει από το 2018 λέει ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.


Δεν υπάρχει ούτε ιός ούτε βακτήριο και η νόσος Χ είναι ένα θεωρητικό σενάριο που ξεκίνησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να συζητάει από το 2018 με στόχο την προετοιμασία για την απειλή πανδημίας κατά 70% πιο θανατηφόρα από αυτή του 2019, εξηγεί ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην ΕΡΤ.


«Δεν ξέρουμε πόσο κοντινό είναι το σενάριο αυτό αλλά είναι πιθανό, σαν να περιμένουμε ένα μεγάλο σεισμό. Ξέρουμε ότι κάποια στιγμή θα συμβεί. Δεν ξέρουμε πότε. Οι πανδημίες συμβαίνουν ξανά και ξανά και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να σχεδιάζουμε το σύστημα υγείας και τις ανάγκες που υπάρχουν. Το υγειονομικό προσωπικό θέλει πάνω από δέκα χρόνια για να εκπαιδευτεί, προσθέτει ο καθηγητής

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου προς τις κυβερνήσεις με μήνυμα ότι «την τελευταία στιγμή δεν προλαβαίνουμε» και ότι απαιτείται μακροχρόνιος σχεδιασμός πριν ξεσπάσει η επόμενη πανδημία.
«Ξέρουμε ότι κάποια στιγμή θα συμβεί»

Τα αμέσως επόμενα δευτερόλεετα ή μετά από πολλά χρόνια είναι ο χρόνος που μπορεί να συμβεί καθώς δεν είναι εύκολο να έχουμε μοντέλα που να προβλέπουν με ακρίβεια την επόμενη πανδημία, πρόσθεσε ο καθηγητής.


Η πανδημία του κορονοϊού έδωσε εμπειρία, εκπαίδευση και υγειονομική παιδεία. Ωστόσο, επειδή πλανήτης έχει περάσει πανδημίες, πολλές φορές τείνει να απωθείται το γεγονός και να δημιουργείται έτσι μία ψευδής αίσθηση αυτοπεποίθηση ότι δεν θα ξανασυμβεί αυτό, είπε ο κ Μαγιορκίνης πρίν αναφερθεί στις εξελίξεις σχτη χώρα μας σχετικά με τον κορονοϊό.
«Η Covid 19 ήταν από τις ελαφρές εκδόσεις παθογόνων. Έχουμε περάσει πολύ χειρότερα»

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης επανέλαβε ότι σην Ελλάδα μετράμε θανάτους με και όχι από Covid, αλλά πρόσθεσε ότι οι 200 νεκροί σε ένα μήνα είναι «μεγάλο νούμερο το οποίο δείχνει ότι ο ιός έχει σημαντική διασπορά. «Αυτή τη στιγμή έχουμε γύρω στα 500 άτομα με και όχι εξαιτίας της Covid στα νοσοκομεία και υπάρχουν 50 διασωληνωμένοι . Ο ιός δεν θα φύγει ποτέ, θα είναι συνέχεια ανάμεσά μας και θα δημιουργεί πίεση στο σύστημα υγείας, η οποία είναι ναι μεν διαχειρίσιμη αλλά όχι αμελητέα», είπε.

Ο ιός αφορά σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη αφορά κυρίως τους ευάλωτους, σε ηλικία άνω των 65 και ανθρώπους οι οποίοι υποβάλλονται σε βαριές θεραπείες. Αυτοί οι άνθρωποι θα κάνουν και επαναληπτικούς εμβολιασμούς και σίγουρα θα πρέπει με την εμφάνιση συμπτωμάτων να κάνουνε τεστ και να αναζητούν την κατάλληλη θεραπεία γιατί υπάρχει θεραπεία αυτή τη στιγμή.

‘Εχουμε καταφέρει με την επιστήμη να επιμηκύνουμε τη ζωή και οι πιο ευάλωτοι σε τέτοιες ιώσεις θα πρέπει να προσέχουν και να τους προσέχουμε, κατέληξε.

DNews

Σχόλια

 1. Ανώνυμος1/6/23 14:13

  Εγώ είμαι χαζός......
  Είμαι χαζός.
  Άντε ότι εγώ είμαι χαζός αλλά είναι κάποια πράγματα που και εσείς πιστεύω δεν θα καταλαβαίνετε. Για τον COVID λένε ότι γνώριζαν ότι θα ερχόταν από το 2018 και είχαν προετοιμαστεί.
  Για εμάς ήταν ένα τρομερό τυχαίο γεγονός που έγινε από κάποιον άνθρωπο στην Κίνα που τον κόλλησε από νυχτερίδα.
  Ξανά λέω τότε οι ειδικοί έπεσαν από τα σύννεφα για το τι κακό μας βρήκε ξαφνικά.
  Τώρα ξέρουν για τον Χ από σήμερα ότι θα έρθει κάποια στιγμή στο μέλλον.. ε που το ξέρουν; Και τι είναι και πόσο θνησιμότητα έχει και τι θα γίνει... Που τον έχουν καλέ κρυμμένο αυτόν τον ιό; Στο τσεπακιντους; Γιατι δεν λένε πότε θα μας τον αμολίσουν να πάνε στον διάολο και οι άλλοι μισοί που δεν πήγαν τώρα με τα εμβόλια;;;
  Η παγκόσμια τάξη και η συμμορία Σβαπ έχουν σκοπό να σας σκοτώσουν και σας φυλακίσουν πάλυ αυτά σπίτια σας. Και ξέρετε γιατί; Γιατί ξέρουν ότι σε όλον τον κόσμο θα ξανά σβήνουν οι δικοί του. Βλέπετε μακρόν Μητσοτάκη κτλ.
  Αντισταθείτε ζώα σας σκοτώνουν μην φοβάστε αντισταθείτε ρε νούμερα μπείτε μπροστά μην κοτεύετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έπρεπε να το λήξεις στην πρώτη σου πρόταση.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος2/6/23 10:54

   ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΕ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΜΟΡΦΩΜΕΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΒΑΡΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΑΣΚΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΡΑΣ ?

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος2/6/23 16:43

   Ποιος σε γαμει εσένα;
   Σε γαμησα εγώ έγινες ροδέλα και τώρα δεν σε γαμει κανένας!!!!!

   Διαγραφή
  4. Κάποτε ένα γαμήσι κάποιου προγόνου σου πυροδότησε μια αλυσιδωτή αντίδραση και από τότε πήγαινε γαμιώντας το οικογενειακό σου δέντρο ώσπου το τελευταίο σπερματοζωάριο σέ έφερε σέ τούτον το μάταιο κόσμο. Μέσα από αυτήν την διαδικασία έχουν δημιουργηθεί επιφανείς άνθρωποι και κάποιοι ηλίθιοι σάν εσένα. Δυστυχώς η εξέλιξη δεν αποφασίζει που θα δώσει IQ.
   Όσο για την μάσκα που αναφέρετε μην με μπλέκετε με θνητά γεγονότα, δεν την χρειάζομαι, ασε που θα έπρεπε να φοράω τρείς, είμαι τριαδικός.

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος4/6/23 00:04

   Ρε καταλαβαίνεις ότι κάθε βράδυ γαμαω το τσαλακομένο κολομουνο της αγαπημένης σου μανούλας;
   Καταλαβαίνεις ότι από τότε που ένιωσες την μυρωδιά των εραστών της επάνω της έγινες μαλάκας.
   Θα συνεχίζω να στην γαμαω εγώ και όλη Ρόδος όπως συνηθίζουμε. Μόνο τώρα βουλοστο εκτίθεσε. Νίκο μην μιλάς μπουκο σου.
   Μαλάκα.
   Σκάσε!

   Διαγραφή
  6. Στον δικό μου δεν χωράει στον δικό σου κολυμπάει, στον δικό μου κάνει κρος στον δικό σου μότο κρος και καθρεφτάκι!
   Και την Παναγία δεν θα την ξανά βρίσεις κατάλαβες! 😂
   Μαλάκα μου πόσο καθυστερημένος μπορεί να είσαι, ελέυθερη βούληση σας έδωσα και εσείς επιλέξατε να είστε ζώα... Τραγελαφικό!

   Διαγραφή
  7. Ανώνυμος5/6/23 02:20

   Γαμωτη μάνα σου ρε τι δεν καταλαβαίνεις μπασταρδο τρολ. Σε εσένα μιλάω και δεν πα να σε λένε και φλορο. Γαμωτο μουνι της μάνα σου. Μπασταρδο😂😂😂

   Διαγραφή
  8. Ανώνυμος5/6/23 02:21

   Είσαι ο θεός αλαχ. Το μουνι που σε πεταε

   Διαγραφή
  9. Είσαι εμμονικός με την Παναγία και αυτό δεν θα σου βγεί σε καλό, ο τελευταίος που είχε το ίδιο κόλλημα με εσένα ήταν ένας κρίνος και είδες που κατέληξε όλη αυτή η ιστορία. Δεν έχω όρεξη για νέες θρησκείες θεμελιωμένες από γίδια, το δοκίμασα με τα πιθήκια και δεν πήγε πολυ καλά.

   Διαγραφή
  10. Ανώνυμος5/6/23 17:53

   Αυτός δεν ξέρει καν την διαφορά θεού με Χριστού και μας κάνει και τον έξυπνο 😂😂😂

   Διαγραφή
  11. Αφού είμαι πατέρας του εαυτού μου! Τριαδικό δεν με λέτε; Εγώ είμαι και ο μπαμπάς και ο γιός και το κατοικίδιο μας το Άγιο πνεύμα. 👌👈

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος2/6/23 08:09

  ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΗ.ΚΡΥΒΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕ ΤΗΣ ΜΑΓΚΙΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος8/6/23 22:15

  Γαμω τον Αλλάχ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είσαι η ηλίθιος η ηλίθιος, ένα από τα δυό σίγουρα, για να μην καταλαβαίνεις ότι βρίζεις τον ίδιο Θεό. 😂

   Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *