ροή ειδήσεων

Δύο ναυτικοί έπεσαν από πλοίο στη θάλασσα - Σοβαρές καταγγελίες από σωματεία

 

Πανελλήνιο Ναυτεργατικό Σωματείο «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» 


Τρεις προσαγωγές από το Λιμενικό: Ο πλοίαρχος, ο ύπαρχος και ο λοστρόμος



Σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη το πρωί της Δευτέρας στο λιμάνι του Πειραιά.

Δυο ναυτικοί (ειδικότητα ναύτες) 57 χρονών ο ένας και περίπου 40 ο δεύτερος, μέλη του πληρώματος του επιβατηγού-ταχύπλοου "Speed Runner Jet" που βρίσκεται προσδεδεμένο στο λιμάνι (μπροστά από το υπουργείο Ναυτιλίας) έπεσαν στη θάλασσα από μεγάλο ύψος, περίπου 8 μέτρα λένε οι πληροφορίες.


Το ατύχημα έγινε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, και ενώ οι δυο ναυτεργάτες, εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού στην πλώρη του πλοίου.


Και οι δυο παρελήφθησαν από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Νίκαιας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, προσήχθησαν ο πλοίοαρχος, ο ύπαρχος, και λοστρόμος.
Καταγγελίες ναυτεργατικών σωματείων για μηδενικά μέτρα προστασίας

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησαν αμέσως μετά το ατύχημα ναυτεργατικά σωματεία, κάνοντας λόγο ότι οι ναυτεργάτες εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού με μάνικα νερού, στην αριστερή πλευρά του πλοίου, στο χώρο που βρίσκονται οι σωσίβιοι λέμβοι (βαρελάκια), χωρίς κανένα μέτρο προστασίας (ζώνες ασφαλείας, σκαλωσιές, κράνη κ.α.) και ότι στην κυριολεξία «γλύτωσαν το θάνατο, καθώς δεν έπεσαν στο λιμενοβραχίονα».

⇒ Το ναυτεργατικό σωματείο ΠΕΝΕΝ (ναύτες) απαιτεί να διερευνηθούν οι αιτίες του ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται σε ένα ατύχημα το οποίο, όπως σημειώνει, θα μπορούσε να έχει τραγικό αποτέλεσμα. Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:

«Η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ πληροφορήθηκε πριν λίγο ότι στο ταχύπλοο σκάφος «Speed Runner Jet», πλοιοκτησίας Seajets, το οποίο ελλιμενιζόταν απέναντι από το υπουργείο Ναυτιλίας , συνέβη ατύχημα κατά την διάρκεια που δυο ναύτες εκτελούσαν πλύσιμο στην πλώρη του πλοίου. Πρόκειται για τον Β.Ν. 55 ετών και τον Α.Γ. 34 ετών. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι εργασίες γίνονταν στον εξωτερικό χώρο οι οποίες απαγορεύονται και χωρίς να τους έχουν παρασχεθεί τα μέσα ασφαλείας και προστασίας. Οι δυο τραυματίες μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Αμέσως κλιμάκιο της ΠΕΝΕΝ μετέβη στο πλοίο προκειμένου να τους παρασχεθεί ιατρική – νοσοκομειακή βοήθεια και να διερευνήσει τις συνθήκες που έγινε το ατύχημα. Η ΠΕΝΕΝ απαιτεί να διερευνηθούν οι αιτίες του ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται σε ένα ατύχημα το οποίο θα μπορούσε να έχει τραγικό αποτέλεσμα. Η οποιαδήποτε εκτέλεση εργασίας που απαγορεύεται από τη νομοθεσία και η μη εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για τους Ναυτεργάτες και οι ευθύνες εταιριών – ΥΕΝ- Λιμενικών Αρχών είναι τεράστιες».

⇒ Ανακοίνωση εξέδωσε και το ναυτεργατικό σωματείο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ (κατώτερα πληρώματα μηχανής):

«Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι η ασφάλεια, η προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, θυσιάζεται για τα κέρδη των εφοπλιστών. Μπροστά στο υπουργείο Ναυτιλίας και στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, δύο ναύτες μέλη του πληρώματος του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «SPEED RUNNER JET» της ναυτιλιακής εταιρείας SEAJETS, τραυματίστηκαν από πτώση στη θάλασσα, ενώ εκτελούσαν εργασίες εντός του πλοίου. Οι ναυτεργάτες στην κυριολεξία γλύτωσαν το θάνατο και δεν έπεσαν στο λιμενοβραχίονα, που είναι ελλιμενισμένο. Συγκεκριμένα στην αριστερή πλευρά του πλοίου, στο χώρο που βρίσκονται οι σωσίβιοι λέμβοι (βαρελάκια), εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού με μάνικα νερού, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας (ζώνες ασφαλείας, σκαλωσιές, κράνη κ.ά). Στο βωμό των κερδών των εφοπλιστών, θυσία η ζωή των ναυτεργατών. Εγκληματικές οι ευθύνες της εφοπλιστικής εταιρείας, του Υπουργείου Ναυτιλίας, που παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες, θα πρέπει να θρηνήσουμε νεκρούς για να εφαρμόσουν στοιχειώδη μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Απαιτούμε την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού για τον τραυματισμό των 2 ναυτών. Άμεση λήψη και εφαρμογή μέτρων ασφαλείας σε όλα τα πλοία, για τη ζωή των ναυτεργατών».
Κυκλωμένο με κίτρινο χρώμα το σημείο από το οποίο έπεσαν οι δύο ναύτες | Πανελλήνιο Ναυτεργατικό Σωματείο «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
 

efsyn

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/9/23 06:11

    ΕΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *