ροή ειδήσεων

Ρόδος και Κως στο Top 10 των Γερμανών για on line κρατήσεις διακοπών το φετινό καλοκαίρι


Τρία ελληνικά νησιά συγκαταλέγονται στη δεκάδα με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για οργανωμένα ταξίδια στη γερμανική αγορά, εφέτος το καλοκαίρι, η κράτηση των οποίων έγινε διαδικτυακά, όπως επιβεβαιώνεται από την ανάλυση δεδομένων του Verband Internet Reisevertrieb e.V. (VIR), σε συνεργασία με τον πάροχο ταξιδιωτικής τεχνολογίας Amadeus.

Σύμφωνα με τα οργανωμένα ταξίδια που είχαν κρατηθεί online, με ημερομηνίες αναχώρησης μεταξύ 15 Ιουνίου και 31 Αυγούστου 2023, η Αττάλεια της Τουρκίας και η Πάλμα στη Μαγιόρκα βρίσκονται στην κορυφή της δημοτικότητας με τους αγαπημένους προορισμούς διακοπών των Γερμανών παραθεριστών αυτό το καλοκαίρι. Ενώ ακολουθούν η Χουργκάντα, το Ηράκλειο της Κρήτης, η Ρόδος, η Κως, η Φουερτεβεντούρα, η Γκραν Κανάρια, η Νότια Τενερίφη και η Σμύρνη.

Εκτός από τα φαβορί μεταξύ των προορισμών, τα ευρήματα των VIR και Amadeus έδειξαν ότι σε ποσοστό άνω του 80% όσοι έκαναν online κρατήσεις διακοπών επέλεξαν για τη διαμονή τους ξενοδοχείο υψηλής κατηγορίας 5 ή 4 αστέρων. Ενώ, ξενοδοχεία 3 αστέρων επέλεξαν μόλις το 14% των Γερμανών ταξιδιωτών.

Τα ποσοστά αυτά είναι παρόμοια με τα περσινά δεδομένα, ενώ σε σύγκριση με το 2019, είναι εμφανές ότι οι κρατήσεις για ξενοδοχεία 5 αστέρων έχουν αυξηθεί.

Η VIR και η Amadeus προσδιόρισαν επίσης τη μέση διάρκεια των διακοπών, με περίπου το 40% των διαμονών να κυμαίνονται από 8 έως 13 διανυκτερεύσεις, ενώ το 31% ήταν διανυκτερεύσεις. Το ποσοστό των ταξιδιών με διαμονή 3 έως 6 διανυκτερεύσεων ήταν περίπου πέντε ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο, φτάνοντας περίπου στο 19%.

Αντίθετα, δεν υπήρξε σχεδόν καμία μεταβολή στους τύπους των δωματίων που κρατήθηκαν. Σε ποσοστό περίπου 70% τα δίκλινα δωμάτια ήταν αυτά που προτιμήθηκα συχνότερα.

Αυξημένη η ζήτηση για all in διακοπές

Εκτός από την ελαφρώς μικρότερη διάρκεια των διακοπών σε σχέση με το 2019, μια άλλη παράμετρος της έρευνας που ξεχωρίζει είναι αυτή της αύξησης των all in ξενοδοχείων. Το 2023 περίπου το 68% των πελατών που έκαναν online κρατήσεις επέλεξαν διακοπές με παροχή all-inclusive, ποσοστό περίπου 10% υψηλότερο από ό,τι πριν από την πανδημία.

Η δημοτικότητα αυτού του τύπου καταλύματος είναι επίσης κατανοητή αν εξετάσει κανείς την εξέλιξη των τιμών στους κορυφαίους προορισμούς. Ενώ οι καταναλωτές πλήρωναν κατά μέσο όρο περίπου 710 ευρώ ανά άτομο, για ένα επταήμερο ταξίδι σε δίκλινο δωμάτιο, σε κατάλυμα 4 αστέρων το καλοκαίρι πριν από την πανδημία στην περιοχή της Αττάλειας, το 2022 το κόστος ανήλθε στα 872 ευρώ και φέτος αυξήθηκε ακόμη περισσότερο στα 947 ευρώ.

“Οι εποχές των ταξιδιών σε εξευτελιστικές τιμές έχουν επιτέλους παρέλθει. Το θετικό είναι ότι οι καταναλωτές δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα ταξίδια παρά τις αυξημένες τιμές και ίσως μάλιστα να τα εκτιμούν περισσότερο σήμερα”, είπε ο Michael Buller, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του VIR.

Διακοπές εδώ και τώρα

Σύμφωνα με τα ευρήματα της ανάλυσης, οι ταξιδιώτες που κάνουν κρατήσεις μέσω του διαδικτύου κλείνουν τις διακοπές τους σε σημαντικά μικρότερο χρονικό διάστημα από ό,τι στο παρελθόν. Περίπου το ένα τέταρτο αποφάσισε μεταξύ 15 και 42 ημερών πριν από το ταξίδι. Ενώ, σχεδόν το 50% των ταξιδιών κρατήθηκαν ακόμη και μεταξύ 0 και 42 ημερών μέχρι την υλοποίησή τους, γεγονός που αποτελεί σημαντική αύξηση σε σύγκριση με το 2022.

Επίσης, η ευελιξία εξακολουθεί να είναι περιζήτητη, με το 19% των ταξιδιωτών που προχώρησαν σε oin line κράτηση διακοπών το φετινό καλοκαίρι να επιλέγει δυνατότητα δωρεάν ακύρωσης ή/και επανακράτησης ή ακόμη και έναντι αμοιβής.

“Εκτός από την ισχυρή τάση προς το all-inclusive, αυτό είναι ένα ακόμη συναρπαστικό αποτέλεσμα της ανάλυσής μας”, επισήμανε ο κ. Buller.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πρόσθεσε, οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει σε μια ορισμένη ευελιξία, την οποία πολλοί από αυτούς είναι επίσης απρόθυμοι να στερηθούν τώρα, είτε επειδή έμαθαν έτσι, είτε επειδή βλέπουν την οικονομική τους κατάσταση να είναι επισφαλής.

Πηγή money-tourism.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *