ροή ειδήσεων

Ξεκινήσαν οι πληρωμές του market pass, ποιοι θα δουν χρήματα τις επόμενες ώρες
Ώρα πληρωμών για το Market Pass στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Ξεκίνησαν οι πληρωμές.


Ξεκίνησαν οι πληρωμές Market Pass στις τέσσερις συστημικές Τράπεζες (Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική και Eurobank). Χιλιάδες δικαιούχοι λαμβάνουν αυτή την ώρα τα χρήματα και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες.


Σε ορισμένες άυλες κάρτες της Alpha Bank, η διαδικασία αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες ώρες και οι δικαιούχοι θα δουν σύντομα τα χρήματα.Το Dnews, πρώτο είχε αναδείξει το ζήτημα της μη πληρωμής την Παρασκευή. Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από το υπουργείο, το market pass αναμενόταν να πληρωθεί την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου. Μάταια όμως καθώς οι δικαιούχοι δεν είδαν ευρώ στους λογαριασμούς τους.Αυτή είναι η τελευταία πληρωμή για το 2023 καθώς το market pass, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη δεν θα επεκταθεί για Νοέμβριο, Δεκέμβριο.
 

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του Market Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος που έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα φορολογική δήλωση για το 2022 και το ετήσιο συνολικό εισόδημά τους δεν ξεπερνάει:

-τις δεκαέξι χιλιάδες (16.000) ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει,

-τις είκοσι τέσσερις χιλιάδες (24.000) ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, άλλο εξαρτώμενο μέλος και φιλοξενούμενο μέλος του νοικοκυριού,


-τις είκοσι τέσσερις χιλιάδες (24.000) ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια και προσαυξάνεται κατά πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, άλλο εξαρτώμενο μέλος και φιλοξενούμενο μέλος, μετά το πρώτο.

-Επιπρόσθετα, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και το ποσό των τετρακοσίων χιλιάδων (400.000) ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.


Dnews

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *