ροή ειδήσεων

Η ιστορία του πρώην METROPOLITAN CAPSIS στη Ρόδο


Το συμβούλιο της δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού Γνωμοδοτεί θετικά για την μελέτη Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων που αφορά την λειτουργία, συντήρηση –ανακαίνιση του υφιστάμενου ξενοδοχείου 5 αστέρων υπό την επωνυμία «AKTI IMPERIAL DELUXE RESORT &SPA » (πρώην METROPOLITAN CAPSIS και SOFITEL CAPSIS) δυναμικότητας 1.483 κλινών-747 δωμάτια, καθώς και της ειδικής τουριστικής υποδομής (συνεδριακό κέντρο δυναμικότητας 1.700 ατόμων) και των λοιπών έργων και υποδομών στην Ιξιά Ρόδου, ιδιοκτησίας « ΣΥΝΘΕΣΙΣ Α.Ε.».

Το αρχικό (κεντρικό ) κτίριο του τουριστικού συγκροτήματος κτίσθηκε τη διετία 1972-1973 εντός γηπέδου συνολικής εκτάσεως 38.900 τ.μ και τέθηκε σε λειτουργία το 1973. Κατά τα πρώτα έτη της δεκαετίας του 1980 πραγματοποιήθηκε ριζική αναμόρφωση και επέκταση των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου, με τη δημιουργία νέου κτιρίου, την αναδιάταξη και γενικότερη αναβάθμιση των υπαίθριων χώρων και την ίδρυση καταστήματος super market.

Το 1987 κατασκευάστηκε η τρίτη στρογγυλή πισίνα της μονάδας και διαμορφώθηκε κατάλληλα ο περιβάλλον χώρος της. Αρχές του 2000, ανακαινίσθηκε πλήρως μεγάλο μέρος των δωματίων του ξενοδοχείου, κυρίως των ορόφων του κεντρικού του κτιρίου (1ου, 2ου, 6ου, 7ουκαι 8ου ορόφου). Το 2011, λόγω οικονομικών προβλημάτων έπαυσε η λειτουργία του τουριστικού συγκροτήματος και στη συνέχεια το 2018, επαναλειτούργησε υπό νέα επωνυμία και με νέο φορέα λειτουργίας.

Το έργο αποτελείται από το τουριστικό κατάλυμα ξενοδοχείου σε συνδυασμό με το ειδικής τουριστικής υποδομής συνεδριακό κέντρο. Ειδικότερα το τουριστικό συγκρότημα αποτελείται από 2 κτίρια (ένα κεντρικό και ένα ανεξάρτητο διαμερισμάτων) στα οποία κατανέμονται τα συνολικά 747 δωμάτια – 1483 κλίνες, ένα κτίριο του συνεδριακού κέντρου και επιπλέον 3 κτίρια ανεξάρτητα διαφόρων χρήσεων.Η μονάδα θα λειτουργεί μόνο κατά τη θερινή περίοδο και συγκεκριμένα από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο παρέχοντας υπηρεσίες φιλοξενίας και εστίασης στους πελάτες. Στη μονάδα θα απασχολούνται περίπου 280 άτομα κατά την περίοδο λειτουργίας.

Πηγή tornosnews.gr


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε μαζί μας

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *