ροή ειδήσεων

Προβληματισμός για τον FTI | Προειδοποίηση από τα ταξιδιωτικά γραφεία | Ανησυχία και στον ελληνικό Τουρισμό


 

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητα του γερμανικού τουριστικού πράκτορα FTI κρούει η Ομοσπονδιακή Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων της Γερμανίας (Bundesverband eV VUSR), θέτοντας θέματα διαφάνειας κι αξιοπιστίας. Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχει ανησυχία και στο ελληνικό τουριστικό κύκλωμα και κυρίως στα ξενοδοχεία, καθώς υπήρχαν ανεξόφλητες οφειλές από την προηγούμενη σεζόν. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες έγινε εξόφληση σημαντικών ποσών, ενώ δόθηκαν και χρήματα από τα early bookings για το 2024, με την ανησυχία ωστόσο να υπάρχει…

 

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι με αφορμή τις νέες φήμες περί αναζήτησης νέου επενδυτή και τη δημοσίευση του ισολογισμού του ταξιδιωτικού οργανισμού για το οικονομικό έτος 2021/2022, τίθεται θέμα αξιοπιστίας για τα ταξιδιωτικά γραφεία και τους πελάτες τους, ιδιαίτερα στην παρούσα περίοδο κρατήσεων.

Η πρόεδρος της Ένωσης, Marija Linnhoff, θεωρεί ότι στις πρόσφατα δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις του FTI για το 2022, ο ελεγκτής περιγράφει ότι «…η συνέχιση της εταιρείας -παρά τους προαναφερθέντες θεμελιώδεις κινδύνους- αναμένεται να είναι εξασφαλισμένη, αλλά υπάρχει θέμα αξιοπιστίας ειδικά στη φάση των κρατήσεων για το Καλοκαίρι του 2024 και ο FTI πρέπει να απαντήσει γρήγορα προς το συμφέρον του”.

Η επικεφαλής της Ένωσης Marija Linnhoff βλέπει μια σειρά από ερωτήματα στον ισολογισμό: «Για το συμφέρον του κλάδου και των ταξιδιωτών, η FTI πρέπει να παρέχει σαφήνεια, ειδικά σχετικά με τις πραγματικές εξελίξεις στις κρατήσεις το τρέχον έτος, καθώς αυτές είναι ζωτικής σημασίας για τη μελλοντική βιωσιμότητά του. Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του 2022, ο FTI επιβαρύνεται πολύ. Είναι σημαντικό για τα ταξιδιωτικά γραφεία και τους πελάτες, ειδικά πριν από τη σημαντική σεζόν των πωλήσεων, να γνωρίζουν εάν ο FTI είναι ένας καλά χρηματοδοτούμενος και επομένως αξιόπιστος συνεργάτης και εάν η κατάσταση των εσόδων και του χρέους μπορεί να ανταποκριθεί στις αναμενόμενες κρατήσεις».

Υπήρξαν επανειλημμένες φήμες στο παρελθόν για επικείμενη είσοδο επενδυτή και η Ένωση έλαβε πρόσφατα μεμονωμένες αναφορές για απλήρωτους λογαριασμούς ξενοδοχείων σε περιοχές-στόχους που υποτίθεται ότι θα διευθετηθούν σύντομα με ή μέσω νέου επενδυτή. Στις δηλώσεις της στην επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσης η κα. Linnhoff καταλήγει: «Γίνεται πολύς λόγος για την κατάσταση του FTI. Χρειαζόμαστε επομένως σαφήνεια από την εταιρεία, ώστε να μην “επιβαρύνουμε” την ανοδική τάση του κλάδου με αβεβαιότητα μεταξύ των ταξιδιωτικών γραφείων και των ταξιδιωτών”. 

 money-tourism

 

 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *