ροή ειδήσεων

Ρόδος: Απίστευτη περιπέτεια εκπαιδευτικών που ενεπλάκησαν σε διαμάχη γονέων για την επιμέλεια των παιδιών τους



Την έντονη αντίδραση εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκάλεσε απόφαση των δικαστικών αρχών της Ρόδου, που εκδόθηκε πριν από λίγο, για παράταση της κράτησης δύο συναδέλφων τους, που ενεπλάκησαν σε διαμάχη γονέων για την επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών τους.

Ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου όπου φοιτούν τα παιδιά και μια νηπιαγωγός είναι κρατούμενοι από χθες, Τρίτη, μετά από μήνυση του πατέρα, ο οποίος επισκέφθηκε το σχολείο υποστηρίζοντας ότι διαθέτει δικαστική απόφαση που του δίνει την επιμέλεια των παιδιών, τα οποία είχαν αποχωρήσει νωρίτερα από το σχολείο με τη μητέρα τους, όπως κάθε μέρα.



Το μεσημέρι, οδηγήθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της συνέργειας σε αρπαγή ανηλίκων και τους παρέπεμψε για να απολογηθούν το Σάββατο, διατάσσοντας τη συνέχιση της κράτησης τους.

Με το άκουσμα της απόφασης, ο διευθυντής του σχολείου αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ η νηπιαγωγός, που άνοιξε την πόρτα του σχολείου στη μητέρα, οδηγήθηκε ξανά στα κρατητήρια της Αστυνομίας.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Ρόδου συγκεντρώθηκαν πολλοί γονείς παιδιών που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο και εκπαιδευτικοί, με επικεφαλής τους συνδικαλιστές του κλάδου, διαμαρτυρόμενοι για την περιπέτεια των δύο συναδέλφων τους. Η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών ακολούθως μεταφέρθηκε έξω από την Αστυνομία, όπου κρατείται η νηπιαγωγός.

«Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι εγκληματίες, αλλά ως τέτοιοι αντιμετωπίστηκαν από τις δικαστικές αρχές. Είμαστε εδώ για να τους συμπαρασταθούμε. Θεωρούμε άδικη την κράτηση τους» δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστας Κορδιστός, ενώ ο πρόεδρος του νομαρχιακού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ, εκπαιδευτικός Κώστας Μουτσάκης προανήγγειλε κινητοποίηση του κλάδου για αύριο, Πέμπτη, αν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι δύο εκπαιδευτικοί.


ertnews.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/4/24 09:55

    ta dika mas ta pedia pou psaxname sths 23:00 to vradi pou tha ta afisoume shmera pou doulevoume poios tha mas zitisi signomi?gia ena zevgari pou ehei oikogeniaka provlimata thn plirosan xiliades oikogenies sthn rodo!!!!eleos ta psihologika ton allon na thn plironoume emeis kai a pedia mas !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/4/24 20:40

      Οι εκπαιδευτικοί φταινε τωρα? ή το δικαστικό σύστημα και η ανακρίτρια που είχε την να δει άμεσα το θέμα. αυτήν την κυρία θα την κρίνει κανείς για τα αντανακλαστικά της?

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος24/4/24 01:10

    Τά μαύρα σάς τά χάλια τσαμπίκη ή Παναγία η Τσαμπίκα θά σάς κάψει 😂😂😂😂😂😂😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *