ροή ειδήσεων

Πλειστηριασμοί: Μαζικό "σφυροκόπημα" στη Σύμη, στο "στόχαστρο" ξενοδοχείο 3 αστέρων στη Λέσβο




Της Ελευθερίας Πιπεροπούλου

Ένα… μπαράζ πλειστηριασμών στο νησί της Σύμης έχει προγραμματιστεί για τις 31 Μαΐου, το οποίο αφορά κυρίως τουριστικές κατοικίες που ανήκουν στην ίδια "ομάδα” οφειλετών.

Τα ακίνητα αυτά πλειστηριάζονται ταυτόχρονα, την ίδια ημέρα και ώρα, με διαφορετική τιμή πρώτης προσφοράς και ιδιαίτερη για κάθε ακίνητο κατακύρωση. Οι πλειστηριασμοί έχουν επισπεύδουσα την Intrum Hellas.



Ειδικότερα, έχουν προγραμματιστεί 12 ξεχωριστοί πλειστηριασμοί, με συνολική τιμή εκκίνησης τα 3.091.950 ευρώ, που αφορούν:

- ένα ακίνητο συνολικού εμβαδού 96 τ.μ. σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης και 87 τ.μ. σύμφωνα με τις κτηματολογικές εγγραφές, που βρίσκεται στη θέση "Σκάλα Γιαλού” της νήσου Σύμης Δωδεκανήσου, κατά τον τίτλο κτήσης και στη θέση "Αιγιαλός”, σύμφωνα με τις κτηματολογικές εγγραφές. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, πρόκειται για διώροφη παραδοσιακή οικοδομή, δείγμα της Συμιακής αρχιτεκτονικής. Αποτελείται από ισόγειο χώρων κύριας χρήσης επιφάνειας 87,00 τ.μ. και όροφο κύριας χρήσης επιφάνειας 87,00 τ.μ. Κατά την επιτόπια μετάβαση εκεί διαπιστώθηκε ότι το ακίνητο βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση συντήρησης και χρησιμοποιείται ως γραφείο τουριστικής επιχείρησης. Η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται σε 790.350 ευρώ.



- μία οικία κατερειπωμένη, που βρίσκεται στη θέση "Σύλλογος”, κτισμένη επί οικοπέδου έκτασης 130 τ.μ. σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης και 116 τ.μ. σύμφωνα με τις κτηματολογικές εγγραφές. Κατά την επιτόπια μετάβαση εκεί, διαπιστώθηκε ότι η ως άνω κατοικία είναι πλήρως ανακαινισμένη και χρησιμοποιείται ως τουριστική κατοικία "Kyklamino”. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 371.600 ευρώ.





- Μία παλαιά διώροφη οικία, κείμενη στη θέση "Αμπούτσι”, κτισμένη σε οικόπεδο επιφάνειας 138 τ.μ. σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης και 135 τ.μ. σύμφωνα με τις κτηματολογικές εγγραφές. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το ως άνω οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και εντός αυτού υπάρχει πλέον αναστηλωμένη η ως άνω διώροφη οικία, η οποία χρησιμοποιείται ως δύο ανεξάρτητα διαμερίσματα ανά όροφο. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 360.000 ευρώ.

- Μία οικία, στη θέση "Λεμονήτισσα”, συνολικής επιφάνειας 131 τ.μ. με το οικόπεδο που ανήκει σ’ αυτήν (οικία) έκτασης 136 τ.μ. σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης και 117 τ.μ. σύμφωνα με τις κτηματολογικές εγγραφές. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το ως άνω οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και εντός αυτού υπάρχει πλέον αναστηλωμένη διώροφη οικία. Διαπιστώθηκε ότι η ως άνω οικοδομή βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση συντήρησης και χρησιμοποιείται ως τουριστική κατοικία με την επωνυμία "Georgos”. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 271.800 ευρώ.

- Μία διώροφη οικία, που βρίσκεται στη θέση "Σύλλογος”, επιφάνειας 53 τ.μ. σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης και 52 τ.μ. σύμφωνα με τις κτηματολογικές εγγραφές. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, πρόκειται για διώροφη κατοικία, που έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο, που είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Κατά την επιτόπια μετάβαση εκεί διαπιστώθηκε ότι η ως άνω οικοδομή βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και χρησιμοποιείται ως τουριστική κατοικία με την ονομασία "Anna”. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 223.100 ευρώ.



- Μία παλαιά ερειπωμένη διώροφη οικία, που βρίσκεται στην τοποθεσία "Κασαπειά” της νήσου Σύμης Δωδ/σου κατά τον τίτλο κτήσης και στη θέση "Χασαπιά” σύμφωνα με τις κτηματολογικές εγγραφές, κτισμένη επί οικοπέδου επιφάνειας 69,08 τ.μ. σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης και 69 τ.μ., σύμφωνα με τις κτηματολογικές εγγραφές. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το ως άνω οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και εντός αυτού υπάρχει πλέον αναστηλωμένη διώροφη οικία. Κατά την επιτόπια μετάβαση εκεί διαπιστώθηκε ότι το ακίνητο φαίνεται ότι έχει ανακαινιστεί πλήρως και χρησιμοποιείται ως τουριστική κατοικία με την επωνυμία "Penelope”. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 208.700 ευρώ.

- Μία ερειπωμένη οικία, που βρίσκεται στη θέση "Άγιος Ελευθέριος”, που είναι κτισμένη σε οικόπεδο επιφάνειας 96,50 τ.μ. σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης και 96 τ.μ. σύμφωνα με τις κτηματολογικές εγγραφές. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το ως άνω οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και εντός αυτού υπάρχει πλέον αναστηλωμένη διώροφη οικία. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 207.800 ευρώ.

- Ένα οικόπεδο εκτάσεως 95,12 τ.μ. σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης και 93 τ.μ. σύμφωνα με τις κτηματολογικές εγγραφές, που βρίσκεται στη θέση "Άγιος Ελευθέριος”, με ίχνη θεμελίων ερειπωμένης διώροφης οικοδομής. Το ως άνω οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και εντός αυτού υπάρχει πλέον αναστηλωμένη διώροφη οικία. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 184.000 ευρώ.



- Ένα οικόπεδο με διώροφη οικοδομή, που βρίσκεται στην περιοχή "Γιαλός” σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης και στην περιοχή "Σκάλα Αιγιαλού” σύμφωνα με τις κτηματολογικές εγγραφές, με εμβαδόν οικοπέδου 48,50 τ.μ. σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης και 33 τ.μ., σύμφωνα με τις κτηματολογικές εγγραφές. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το ως άνω οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και εντός αυτού υπάρχει τριώροφη παραδοσιακή οικοδομή, δείγμα της Συμιακής αρχιτεκτονικής. Κατά την επιτόπια μετάβαση εκεί διαπιστώθηκε ότι η οικοδομή είναι διώροφη, βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάστασης συντήρησης και φαίνεται να χρησιμοποιείται ως τουριστικό κατάλυμα με την επωνυμία "Astro”. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 181.000 ευρώ.





- Μία διώροφη ερειπωμένη και ακατοίκητη οικοδομή, που βρίσκεται στην τοποθεσία "Λιενί”, συνολικής επιφάνειας 50,43 τ.μ. σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης και 54 τ.μ. σύμφωνα με τις κτηματολογικές εγγραφές. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το οικόπεδο στο οποίο έχει ανεγερθεί η οικοδομή είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και εντός αυτού υπάρχει πλέον αναστηλωμένη διώροφη οικία. Κατά την επιτόπια μετάβαση εκεί διαπιστώθηκε ότι η ως άνω κατοικία λειτουργεί ως τουριστική κατοικία με την ονομασία "Eftikhia”. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 146.600 ευρώ.

- Ένα οικόπεδο εμβαδού 362 τ.μ. σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης και 368 τ.μ. σύμφωνα με τις κτηματολογικές εγγραφές, που βρίσκεται στην περιοχή "Χαράνι” του Δήμου Σύμης. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, πρόκειται για οικόπεδο εντός του παραδοσιακού οικισμού Σύμης και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 111.400 ευρώ.

- Μία οικία στη θέση "Λεμονήτισσα” κατά τον τίτλο κτήσεως και στη θέση "Ελεημονήτρια” κατά τις κτηματολογικές εγγραφές, συνολικής επιφάνειας 139 τ.μ. με το οικόπεδο που ανήκει σ’ αυτήν (οικία) έκτασης 136 τ.μ. σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης και 167 τ.μ., σύμφωνα με τις κτηματολογικές εγγραφές. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, πρόκειται για οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο και η οικοδομή που υπήρχε σ’ αυτό είναι κατεδαφισμένη και θα πρέπει να πραγματοποιηθούν εκτεταμένες εργασίες αναστύλωσης για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί. Κατά την επιτόπια μετάβαση εκεί διαπιστώθηκε ότι η ως άνω κατοικία δεν υπάρχει παρά μόνο μία μικρή αυλή με κάγκελα. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 35.600 ευρώ.
 

Το "Malemi Hotel” στη Λέσβο


Για τις 20 Νοεμβρίου 2024, κι εφόσον δεν μεσολαβήσει κάποια προσπάθεια αναστολής της διαδικασίας, έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί και το ξενοδοχείο 3 αστέρων "Malemi Hotel” στη Λέσβο, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 1.720.000 ευρώ.







Στο σφυρί, με επισπεύδουσα την Intrum Hellas, αφορά συγκεκριμένα την πλήρη κυριότητα: Α’) Ενός αγρού που βρίσκεται στη θέση "Κατσάρια” της αγροτικής περιφέρειας Κεραμίου της Δημοτικής Ενότητας Καλλονής του Δήμου Λέσβου, εκτάσεως 7 περίπου στρεμμάτων ή όσης και αν είναι επί τόπου εκτάσεως, στον οποίο έχει ανεγερθεί ξενοδοχειακή μονάδα ολικής επιφάνειας 1.765,11 τ.μ., και
Β’) Ενός αγρού συνολικής επιφάνειας 2.015,75 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση "Καταγιάλα” της αγροτικής περιφέρειας Σκάλας Καλλονής του πρώην δημοτικού διαμερίσματος Κεραμίου, και ήδη της Δημοτικής Ενότητας Καλλονής του Δήμου Λέσβου.

Σήμερα δε βάσει του διαγράμματος κάλυψης και του στελέχους οικοδομικής άδειας του 2007, η οποία αφορά επέκταση της ξενοδοχειακής μονάδας κλασσικού τύπου 3***, τα δύο ανωτέρω παραγραφόμενα γήπεδα αποτυπώνονται ως συνεχόμενα και έχουν συνολικό εμβαδόν 8.850,00 τ.μ. τ.μ. λόγω νεότερης καταμέτρησης.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, εντός του παραπάνω ενιαίου ακινήτου γηπέδου έχει ανεγερθεί ξενοδοχειακή μονάδα κλασικού τύπου 3***, η οποία έχει συνολικό εμβαδόν 1.765,11 τ.μ. και αποτελείται από 46 δωμάτια με 89 κλίνες και απαρτίζεται από τα εξής κτίσματα: Κτίριο Α, διώροφο, συνολικού εμβαδού 433,28 τ.μ., το οποίο περιλαμβάνει 16 δωμάτια, Κτίριο Β, διώροφο, συνολικού εμβαδού (υφιστάμενου και προσθήκης) 271,36 τ.μ., το οποίο περιλαμβάνει 10 δωμάτια, Κτίριο Γ, διώροφο, συνολικού εμβαδού (υφιστάμενου και προσθήκης) 376,27 τ.μ., το οποίο περιλαμβάνει 12 δωμάτια, και Κτίριο Δ, διώροφο, συνολικού εμβαδού 59210 τ.μ., όπου στο ισόγειο περιλαμβάνεται ο κύριος χώρος υποδοχής, το σαλόνι, η τραπεζαρία, το bar, η κουζίνα, το γραφείο και οι τουαλέτες, ενώ στον όροφο περιλαμβάνονται 8 δωμάτια.

Σύμφωνα δε με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, πρόκειται για 3 αστέρων ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία λειτουργεί την περίοδο Απρίλιο – Οκτώβριο, περιλαμβάνει 41 δωμάτια και 89 κλίνες. Στο ειδικό σήμα του ΕΟΤ, όπως αναφέρεται στην προηγούμενη εκτίμηση, αναφέρονται 46 δωμάτια και 89 κλίνες. Συνεπώς εκτιμάται το ξενοδοχείο με 46 δωμάτια. Τέλος, το ξενοδοχείο διαθέτει πισίνα στον ακάλυπτο χώρο του γηπέδου και καλά διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *