ροή ειδήσεων

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο – Η βρετανική αγορά κάνει και φέτος τη διαφορά


Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 ο Πρόεδρος της Ένωσης Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Ματσίγκος, μιλώντας στη Ρένα Παυλάκη. 

Της Νατάσας Παμπρή

Με θετικό πρόσημο ήταν πολλές αγορές, ενώ τη μεγάλη διαφορά κάνει και φέτος η Μ. Βρετανία. «Το πιο θετικό είναι ότι η Γερμανία από πέρσι θα πάει πολύ καλύτερα, αφού μέχρι τώρα είναι πολύ θετικά τα μηνύματα», όπως είπε, μεταξύ άλλων.

Ο κ. Ματσίγκος υπενθύμισε ότι η πρώτη διεθνής πτήση τσάρτερ ήταν την 1η Μαρτίου στη Ρόδο, ανοίγοντας τη φετινή τουριστική σεζόν στο αεροδρόμιο “Διαγόρας’.


«Υπάρχει μία μικρή υστέρηση για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, λόγω της ακρίβειας και της ζέστης από την κλιματική αλλαγή, αλλά έρευνες το χειμώνα έδειξαν ότι ο κόσμος θα ταξιδέψει γιατί είναι ανάγκη το ταξίδι. Έχουμε και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Γερμανία τον Ιούλιο και αμέσως μετά οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι. Ο Σεπτέμβρης επανέρχεται και ο Οκτώβρης θα είναι καλός με καλές πληρότητες, αφού θα συνεχισθούν μέχρι τα μέσα του Νοέμβρη οι πτήσεις όπως έχουν δηλώσει οι Τουρ Οπερέιτορς και έτσι θα παραμείνουν ανοικτά και τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα και οι αρχαιολογικοί χώροι».

Ο κ. Ματσίγκος πρόσθεσε ότι “Πάμε καλά, βέβαια δεν έχουμε ακριβή στοιχεία αφίξεων του Απριλίου από τη Fraport, αλλά από πληροφορίες που έχω, εξελίχθηκε πολύ καλά η κίνηση, μετά και τον Μάρτιο που πήγε καλά. Είχαμε εξάλλου το Καθολικό Πάσχα, μετά έκανε μία μικρή κοιλιά, στη συνέχεια είχαμε το εβραϊκό Πάσχα που ήρθαν αρκετές χιλιάδες Ισραηλινών επισκεπτών, όχι ο αριθμός που περιμέναμε, λόγω του πολέμου στη χώρα τους, αλλά γενικά είχαμε ικανοποιητικές αφίξεις από το Ben Gourion. Με θετικό πρόσημο ήταν πολλές αγορές, τη μεγάλη διαφορά κάνει βέβαια η Μ. Βρετανία, όπως και πέρυσι. Και το πιο θετικό είναι ότι η Γερμανία από πέρσι θα πάμε πολύ καλύτερα. Μέχρι τώρα είναι πολύ θετικά τα μηνύματα”.
 

Ο κ. Ματσίγκος επισήμανε ότι από τις προκρατήσεις φαίνεται ότι “Υπάρχει μία μικρή υστέρηση για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, λόγω της ακρίβειας και της ζέστης λόγω της κλιματικής αλλαγής, ίσως και οι φωτιές φοβίζουν που πέρυσι καιγόταν όλη η Ευρώπη, αλλά έρευνες το χειμώνα έδειξαν ότι ο κόσμος θα ταξιδέψει, γιατί είναι ανάγκη το ταξίδι. Έχουμε και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Γερμανία τον Ιούλιο και αμέσως μετά οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι. Ο Σεπτέμβρης επανέρχεται και ο Οκτώβρης θα είναι καλός με καλές πληρότητες, αφού θα συνεχισθούν και μέχρι τα μέσα του Νοέμβρη οι πτήσεις, όπως έχουν δηλώσει οι Τουρ Οπερέιτορς και έτσι θα παραμείνουν ανοικτά και τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα και οι αρχαιολογικοί χώροι. “Μπορούμε το Νοέμβρη να έχουμε κόσμο και να παραμείνουν οι επιχειρήσεις ανοικτές”.

Τέλος ο Πρόεδρος της Ένωσης Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου αναφορικά με τα παράπονα των επισκεπτών και τις απαραίτητες βελτιώσεις σε θέματα υποδομών σημείωσε ότι “Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην πόλη της Ρόδου είναι το κυκλοφοριακό πρόβλημα, το πάρκινγκ, οι δρόμοι και η διαπλάτυνση του δρόμου μετά τα Κολύμπια μέχρι τη Νότια Ρόδο που είναι αναγκαία (έχει δρομολογηθεί από την ΠΝΑΙ), γιατί υπάρχει η τεράστια ανάπτυξη στο νότιο τμήμα του νησιού που μπορεί να έχει και τις περισσότερες κλίνες. Πρέπει να εστιάσουμε στις υποδομές και το κυκλοφοριακό πρόβλημα”.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι αφίχθησαν στη Ρόδο 2,620 εκ τουρίστες.

 realvoice995

 

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/5/24 12:08

    Κάθε χρόνο τα ίδια. Στο τέλος του χρόνου όλοι κλαινε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *