ροή ειδήσεων

Ρόδος: Συνεχίζουν την κινητοποιήση οι εργαστηριακοί ιατροί – Τη στήριξη του εξέφρασε ο δήμαρχος Αλεξ. Κολιάδης



Τη στήριξη του στον αγώνα των εργαστηριακών ιατρών Ρόδου (μικροβιολόγοι, ακτινολόγοι, κυτταρολόγοι) που έχουν κλείσει τα ιατρεία τους από την περασμένη εβδομάδα ζητώντας την κατάργηση του rebate και του clawback, μέσω των οποίων ο ΕΟΠΥΥ αμείβει τους ιατρούς για λιγότερες από τις μισές υπηρεσίες που προσφέρουν στους ασφαλισμένους, εξέφρασε σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης.

Η συνέντευξη ήταν κοινή με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου Ηλία Τσέρκη και με τη συμμετοχή πολλών εργαστηριακών ιατρών. «Η κυβέρνηση οφείλει να ασχοληθεί με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί» είπε ο Ηλίας Τσέρκης, για να προσθέσει ότι αν χρειαστεί, θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που θα φθάσει μέχρι και το κλείσιμο όλων των ιδιωτικών ιατρείων. Είπε επίσης ότι οι ιατροί στον αγώνα τους θέλουν τη συμπαράσταση των βουλευτών, του περιφερειάρχη και του δημάρχου, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να συνομιλούν απ ευθείας με το υπουργείο Υγείας.



«Το υπουργείο πρέπει να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και να δώσει λύση. Υπάρχει ήδη πρόβλημα στην κοινωνία από το κλείσιμο των ιατρείων» δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης, χαρακτηρίζοντας δίκαιο το αίτημα των ιατρών. Μάλιστα δεν απέφυγε να αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημόσιες δομές, με αιχμή του δόρατος το νοσοκομείο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ξέρουμε πολύ καλά ποια είναι η κατάσταση. Ας φροντίσει το υπουργείο να μην δημιουργεί ακόμα ένα πρόβλημα, γιατί είναι πολύ διαφορετικά τα προβλήματα εδώ στα νησιά, απ ότι στην ηπειρωτική Ελλάδα» προαναγγέλλοντας ουσιαστικά, πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής για το θέμα της υγείας.


ertnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *