ροή ειδήσεων

Τρία ελληνικά νησιά που λατρεύουν οι Ιταλοί - Βρίσκονται στο Αιγαίο αλλά δεν είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη

 

Τα περισσότερα νησιά της Ελλάδας έχουν να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες, μέσα στο ξεχωριστό τους «ψηφιδωτό» από αρχιτεκτονική, κουζίνα, πολιτισμό και φυσικό περιβάλλον.

Αλλά με τόσες δεκάδες επιλογές, είναι επόμενο κανείς να έχει τις προτιμήσεις του. Για το ιταλικό μέσο My Greek Salad ας πούμε, η Αστυπάλαια, η Νάξος και η Σκόπελος έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση.


Τα τρία αυτά νησιά προτιμήθηκαν τόσο για τις ιδιαιτερότητες αλλά και τις διαφορές τους. Η καταπράσινη Σκόπελος, η παραμυθένια Νάξος και ο «ζωντανός πίνακας» της Αστυπάλαιας είναι αρχέτυπα της γοητείας του Αιγαίου.
Αστυπάλαια

Το πρώτο πράγμα που παρατηρείς στην Αστυπάλαια είναι το τοπίο, που αν και βρίσκεται στα Δωδεκάνησα, είναι περισσότερο χαρακτηριστικό των Κυκλάδων. Αμφιθεατρικά χτισμένα, κάτασπρα σπίτια, απλώνονται κάτω από την ακρόπολη της χώρας και το εξαιρετικά διατηρημένο Ενετικό κάστρο της.


«Ιδανικό για όσους αγαπούν την ευχαρίστηση της ανακάλυψης, αναζητώντας ένα όμορφο, εκλεπτυσμένο, κάποτε άγριο, μα ποτέ κοινότοπο νησί», αναφέρει το μέσο. Αστυπάλαια | Shutterstock
 

Νάξος

Η απέραντη Νάξος με το ατού της ποικιλίας. Αρχαία μνημεία, απομονωμένες παραλίες για ελεύθερο, οργανωμένες για ξεκούραστη ηλιοθεραπεία, και μία κοσμοπολίτικη χώρα, για να χαθείς μέσα στο «βουητό» της καλοκαιρινής κίνησης.

Αν έχεις την υπομονή να γυρίσεις τη μεγάλη της έκταση, και δεν σε «σκιάζει» ο ασταμάτητος άνεμος, η Νάξος είναι ένας προορισμός γεμάτος μέρη και συναισθήματα.
Νάξος | Shutterstock
 

Σκόπελος

Το διαμάντι των Σποράδων, η κατάφυτη Σκόπελος ξεκουράζει το μάτι όσων πλήττουν από τη «μαύρη πέτρα και το ξερό χορτάρι» των περισσότερων νησιών μας. Σε σχέση με την άκρως εμπορευματοποιημένη Σκιάθο, διατηρεί ακόμα απόμερα σημεία, βρίθει σε παραδοσιακή αρχιτεκτονική και προστατεύει το αυθεντικό της χαρακτήρα.

«Για αυτούς που αναζητούν ένα νησί με λίγο αέρα, καταπράσινη θάλασσα, με μια επιβλητική Χώρα και υπέροχα εστιατόρια. Το πράσινο, για να συνοψίσουμε, ορίζει αυτό το νησί που, όπως όλες οι Σποράδες, εκπλήσσει με την ποσότητα της βλάστησης», είχε να πει το μέσο.  

Reader.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *