ροή ειδήσεων

Εκδηλώσεις τιμής για τους σφουγγαράδες σε Ρόδο και ΚάλυμνοΔύο πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις, οι οποίες έχουν ως θέμα τα σφουγγαράδικα και τους σφουγγαράδες του Αιγαίου, πρόκειται να πραγματοποιηθούν στη Ρόδο και στην Κάλυμνο.

Ειδικότερα, στις 2 Ιουνίου στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου στη Ρόδο, έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή μουσικοχορευτικής, αφηγηματικής, θεατρικής και χορευτικής παράστασης με θέμα τα σφουγγαράδικα νησιά του Αιγαίου, την οποία μεταξύ άλλων συνδιοργανώνει το Διεθνές Συμβούλιο Χορού UNESCO, Τμήμα Ρόδου.

Παράλληλα, από τις 29 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου στην Κάλυμνο, έχουν προγραμματιστεί ποικίλες εκδηλώσεις για την ιστορία της Καλύμνου, τις οποίες μεταξύ άλλων συνδιοργανώνει το Επαρχείο Καλύμνου.

Οι εν λόγω εκδηλώσεις, έχουν σκοπό να αναβιώσουν μνήμες από την ζωή του νησιού, τις παραδόσεις και την ιστορία της Καλύμνου. Στο πλαίσιο των δράσεων, θα πραγματοποιηθεί έκθεση στο ισόγειο του Επαρχιακού Μεγάρου, εκδήλωση με θέμα Σφουγγαράδικες Αναδρομές στο Θεατράκι Χώρας Καλύμνου, καθώς και η ιστορική εκδήλωση με τίτλο "Το Ποκίνημα των Σφουγγαράδων". Σημειώνεται ότι το «ποκίνημα» των σφουγγαράδων της Καλύμνου, ήταν η προετοιμασία και η αναχώρηση, καθώς και οι εκδηλώσεις που γίνονταν όταν ξεκινούσαν για την αλίευση των σφουγγαριών στα παράλια της Αφρικής. Περαιτέρω, προγραμματίζονται παραδοσιακοί αγώνες στη Ρήνα του Βαθύ Καλύμνου, καθώς και αναπαράσταση του ιστορικού γεγονότος της Ναυμαχίας του Γέροντα.

 tornosnews

 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *