ροή ειδήσεων

Κικίλιας για πυρκαγιά στη Ρόδο: «Θα πρέπει να κινηθούμε σ’ αυτό το μοντέλο διαχείρισης»



Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας σε ανάρτησή του στο X, αναφέρθηκε στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή Αίθωνας Ρόδου.

«Η μάχη χτες τη νύχτα στα δυο μέτωπα της επικίνδυνης πυρκαγιάς που ξέσπασε στη Ρόδο, κερδήθηκε χάρη στους διοικητές, τους πυροσβέστες, τους εθελοντές τους αυτοδιοικητικούς και όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας του νησιού».


Ο κ. Κικίλιας αφού εκφράζει τις ευχαριστίες του «για την εξαιρετική, πρότυπη», όπως αναφέρει, διαχείριση της πυρκαγιάς, σημειώνει ότι «σε αυτό το μοντέλο θα πρέπει να κινηθούμε όλη την αντιπυρική περίοδο που θα είναι δύσκολη».


Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει στην ανάρτησή του:

«Η μάχη χτες τη νύχτα στα δυο μέτωπα της επικίνδυνης πυρκαγιάς που ξέσπασε στη Ρόδο, κερδήθηκε χάρη στους διοικητές, τους πυροσβέστες, τους εθελοντές τους αυτοδιοικητικούς και όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας του νησιού.

Ρίχτηκαν αμέσως στη μάχη, σε δύσβατο σημείο και κατάφεραν το ένα μέτωπο προς Αρχάγγελο να ελεγχθεί σε δύο ώρες, ενώ σε τρεις ώρες οριοθετήθηκε και το άλλο στην περιοχή του Αίθωνα.

Τους ευχαριστώ όλους θερμά για την εξαιρετική, πρότυπη θα έλεγα διαχείριση της πυρκαγιάς. Σε αυτό το μοντέλο θα πρέπει να κινηθούμε όλη την αντιπυρική περίοδο που θα είναι δύσκολη».


Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Αίθωνας Ρόδου χθες στις 22:34.

Εξελίχθηκε σε δύσβατη περιοχή και αναπτύχθηκε σε δύο μέτωπα εκ των οποίων το ένα προς τον οικισμό Αρχάγγελο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έλεγξαν σε 2 ώρες το μέτωπο προς Αρχάγγελο και το δεύτερο μέτωπο στην περιοχή του Αίθωνα κατόρθωσαν να το οριοθετήσουν σε 3 ώρες.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *