ροή ειδήσεων

“Βυζάντι” Καρπάθου: Όταν η υπομονή μετουσιώνεται σε νοστιμιά



Στην Κάρπαθο, το “βυζάντι” φτιάχνεται με ολόκληρο αρνάκι, το οποίο ψήνεται σε ξυλόφουρνο από το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.

Το πανηγυρικό γεμιστό αρνί της Καρπάθου, σιγοψήνεται υπομονετικά για πολλές ώρες στους σφραγισμένους με λάσπη παραδοσιακούς φούρνους που έχουν πυρώσει από τα ευωδιαστά «φρούανα», όπως τα λένε στο βόρειο άκρο της Καρπάθου, την Όλυμπο, ή τα μυρωδάτα «χλαδιά», όπως τα αποκαλούν στην Κάσο.


Η κα Φούλα Χατζηδάκη, νοικοκυρά, αποκαλύπτει τα μυστικά της τέχνης της που απευθύνεται μόνο σε όσους ξέρουν από καλό φαγητό. Όπως λέει η ίδια, το σωστό ψήσιμο και η υπομονή είναι αυτό που δίνει την ιδιαίτερη γεύση στο συγκεκριμένο φαγητό που γίνεται “λουκούμι”, ευφραίνοντας ουρανίσκους.

Επίσης, τα σταυροκούλουρα περιλαμβάνονται στο καθημερινό μενού των πιστών καθόλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.


ertnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *