ροή ειδήσεων

Καιρός Πάσχα: Με καλό καιρό το σούβλισμα του οβελία



Πρόσκαιρη φαίνεται ότι θα είναι η μεταβολή του καιρού που θα φέρει και βροχές σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας το Μεγάλο Σάββατο, καθώς ανήμερα του Πάσχα οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες, με μοναδική εξαίρεση την Κρήτη.

«Θα μυρίσει καλοκαίρι στο ψήσιμο του οβελία, με εξαίρεση την Κρήτη όπου θα βρέχει μέχρι το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα», λέει στο newsit.gr η μετεωρόλογος, Χριστίνα Ρήγου.


Ξεκινώντας από το Μεγάλο Σάββατο, η κ. Ρήγου επισημαίνει ότι «περιμένουμε μία μεταβολή του καιρού, η οποία τελικά φαίνεται ότι θα είναι πιο ήπια απ’ ό,τι έδειχναν τα προγνωστικά στοιχεία μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Δεν περιμένουμε ακραία έντονα φαινόμενα, αλλά από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στη δυτική και βόρεια Ελλάδα θα σημειωθούν βροχές και μάλιστα στην Θράκη και στο βόρειο Αιγαίο ίσως να εκδηλωθούν και κάποιες πρόσκαιρες καταιγίδες, ενώ μέχρι το μεσημέρι ασθενούς έως και μέτριας έντασης βροχές θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη χώρα, δηλαδή τα ανατολικά ηπειρωτικά, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα».

Για το βράδυ της Ανάστασης, η γνωστή μετεωρολόγος, μιλώντας στο newsit.gr, εξηγεί ότι «ο καιρός στην ηπειρωτική χώρα θα έχει βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει , θα έχουν μείνει μόνο τοπικές συννεφιές. Ανάσταση όμως θα κάνουν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανώς στο ανατολικό Αιγαίο , δηλαδή από την Σάμο και νοτιότερα με κάποιες βροχές. Όσο ξημερώνει η μέρα του Πάσχα αυτές οι βροχές σε Εύβοια, Κυκλάδες, ανατολική Στερεά θα συνεχιστούν αλλά θα σταματήσουν μέχρι το μεσημέρι».


«Στην Κρήτη μας τα χαλάει ο καιρός»

Όμως, σύμφωνα με την κα. Ρήγου, οι πολίτες και οι επισκέπτες της Κρήτης δεν θα ψήσουν με καλοκαιρία. «Φαίνεται ότι στην Κρήτη μας τα χαλάει ο καιρός γιατί θα είναι μία βροχερή μέρα μέχρι και το βράδυ. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα το ψήσιμο του Οβελία θα γίνει με καλό καιρό, χωρίς προβλήματα, με αρκετό ήλιο. Μόνο στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα ίσως βγάλει κάποιες τοπικές βροχές, αλλά γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος».

Τη Δευτέρα του Πάσχα και την Τρίτη που έχει μεταφερθεί ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς «περιμένουμε καλοκαιρία, με αυτή την ανοιξιάτικη αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά».

Στην Αθήνα, η κ. Ρήγου αναφέρει ότι «θα βρέξει λίγο το μεσημέρι-απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου. Την Κυριακή του Πάσχα, η πρωτεύουσα θα έχει μία συννεφιά μέχρι και το μεσημέρι. Περιμετρικά του Λεκανοπεδίου στα δυτικά, τα βόρεια, ίσως και στα βορειανατολικά προάστια ίσως να έχει ασθενείς βροχές».

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την γνωστή μετεωρολόγο «ενισχύονται λίγο αύριο, Μεγάλο Σάββατο στο Αιγαίο στα 4-6 μποφόρ, στα 7 μποφόρ τοπικά στο Κρητικό. Μέχρι 7 μποφόρ θα πνέουν σε όλο το Αιγαίο την Κυριακή του Πάσχα και θα αρχίσουν να εξασθενούν από το απόγευμα. Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα θα είναι πιο ήπιοι οι άνεμοι, ενώ την Τετάρτη μεταβλητοί και στρέφονται σε νοτιάδες».
Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Όσον αφορά στις αλλαγές στον υδράργυρο, «η θερμοκρασία πέφτει στους 20 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, 23-24 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.

Το Μεγάλο Σάββατο θα έχουμε 24 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα ανέβει μέχρι 26 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα θα ανέβει κι άλλο ο υδράργυρος, πιθανώς στα ανατολικά ηπειρωτικά να φτάσει ειδικά την Τρίτη 28-29 Κελσίου.

«Μπαίνουμε σε πιο καλοκαιρινούς ρυθμούς θερμοκρασιακά στο ξεκίνημα της επόμενης εβδομάδας», επισημαίνει η κ. Ρήγου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *