ροή ειδήσεων

Εξήντα πέντε λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν από το Λιμενικό στην Αστυπάλαια – Συνελήφθησαν οι διακινητές



H Λιμενική Αρχή της Αστυπάλαιας ειδοποιήθηκε από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112, για την ύπαρξη σκάφους με μεγάλο αριθμό επιβαινόντων, στην παραλιακή περιοχή Φυλλάδα της Αστυπάλαιας. Αμέσως, μετάβησαν στελέχη της που εντόπισαν είκοσι τέσσερις αλλοδαπούς, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο σκάφος και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σκάλας στην Αστυπάλαια.

Επίσης, στην περιοχή Καμινάκεια εντοπίστηκαν από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ακόμα σαράντα ένα αλλοδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σκάλας. Μία αλλοδαπή από τους εξήντα πέντε συνολικά, (27 άνδρες, 12 γυναίκες και 26 ανήλικοι) μεταφέρθηκε αρχικά στο Πολυδύναμο Ιατρείο Αστυπάλαιας και στη συνέχεια, διακομίστηκε με ελικόπτερο στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.


Σε περαιτέρω έλεγχο από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντοπίστηκε ύποπτο φουσκωτό σκάφος με επιβαίνοντες τους δύο αλλοδαπούς διακινητές των υπόλοιπων αλλοδαπών, ηλικίας 54 και 34 ετών. Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν για Παράνομη είσοδο στη χώρα, Υποχρεώσεις μεταφορέων – Κυρώσεις, Παράνομη κατοχή ταξιδιωτικού εγγράφου άλλου προσώπου και Πλαστογραφία.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Αστυπάλαιας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, δύο πιστοποιητικά ικανότητας αμφιβόλου γνησιότητας κι ένα πιστοποιητικό εθνικότητας του σκάφους αμφιβόλου γνησιότητας.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Αθανασίου


ertnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *